ЛЕ: Партизан и Звезда руку под руку у Литванију!

И Партизан игра у Литванији, ДАН после Звезде! Ако црно-бели не дозволе сензацију и сачувају 3:0 против Рудара, у наредном колу квалификација за Лигу Европе играће против Тракаија.  Тракаи јак за импотентни Иртиш! Литванци заказали дуел са црно-белима, пошто су славили у Павлодару – 1:0.

Фудбал 19.07.2018 | 19:15
ЛЕ: Партизан и Звезда руку под руку у Литванију!
Црвена звезда ће у среду, 1. августа, играти у Маријамполу против Судуве реванш другог кола квалификација за Лигу шампиона, а како ствари стоје, истовремено ће у Литванији гостовати и Партизан.

Уколико се не догоди чудо и црно-бели вечерас (20.30, пренос на ТВ Арена Спорт 1) не испусте 3:0 против Рудара, после црногорског представника ривал у квалификацијама за Лигу Европе биће им бити Тракај. Екипа која је елиминисала казахстански Иртиш победом 1:0 у гостима, после 0:0 на свом терену.

Стрелац јединог гола био је Свајунас Чижас у 19. минуту.

То значи да ће се београдски "вечити ривали" преклопити у Литванији, пошто ће Звезда у среду у Маријамполу играти против Судуве, а Партизан тог дана допутовати у 140 километара удаљени Тракај.

Несвакидашња ситуација, посебно за наше клубове.

Партизан и Црвена звезда ће за две седмице моћи заједно да крену у Литванију. Руку под руку. Није баш сензација, али фудбалери Тракаија сервирали су мало изненађење, пошто су у казахстанском Павлодару савладали Иртиш (1:0) и заказали двомеч против српског вицешампиона у другом колу квалификација за Лигу Европе. 

Гледајући овогодишње резултате Иртиша овакав исход је могао да се наслути. Ривал Црвене звезде из прошлогодишњих квалификација је ове сезоне офанзивно импотентан. После ремија у Литванији, Иртишу је била потребна победа, али Тракаји је једноставно био концентрисанији.

Ипак, чини се да ће тренутно четвопласирани тим литванског првенства бити плитак поток за екипу Мирослава Ђукића (наравно ако црно-бели вечерас прођу Рудар). Тракаи је имао три шута ка голу Иртиша, али један је био плодоносан. Играо се 19.минут када је некадашњи репрезентативац Русије Дињар Биљалтединов сјајно искреирао акцију и још боље центирао Цизасу за, испоставиће се, победоносни погодак.

За домаћина је играо некадашњи нападач црвено-белих Гболахах Салами, али ни он није могао да помогне Иртишу.

Да би Партизан требало да има лак задатак говори и следећа чињеница. Тракаи тренутно у првенству Литваније има негативан скор. Тачније, шест победа, исто толико ремија и седам пораза. Недавно их је Судува поразила са 3:0...

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ - ПРВО КОЛО (РЕВАНШ МЕЧЕВИ)

Уторак
Левски - Вадуц 3:2 (1:1)  /први меч 0:1/
Шкупи - Глазгов Ренџерс 0:0  /први меч 0:2/
Хонвед - Рабортнички 4:0 (2:0)  /први меч 1:2/

Среда
Жељезничар - Транс Нарва 3:1 (2:1)  /први меч 2:0/

Четвртак
Каират - Енгордани 7:1 (4:0)
Тобол - Самтредија 2:0 (1:0)
Динамо Минск - Дери Сити 1:2 (1:1)  /први меч 2:0/
Виторул - Расинг 0:0 /први меч 2:0/
Иртиш - Тракаи 0:1 (0:0)  /први меч 0.0/
Ганџажар - Лех 2:1 (0:0)  /први меч 0:2/
Лаци - Анортозис 1:0 (0:0)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар