Мајк Цирбес се вратио у Црвену звезду!

Мајк Цирбес, немачки кошаркаш, поново ће носити дрес српског шампиона Црвене звезде! Звездин трансфер лета: Вратио се Цирбес! Црвено-бели потврдили трансфер. . . .

Кошарка 17.07.2018 | 17:15
Мајк Цирбес се вратио у Црвену звезду!
Маик Цирбес враћа се на Мали Калемегдан, пошто је са црвено-белима потписао једногодишњи уговор.

Немац је после фантастичне сезоне у црвено-белом дресу отишао у Израел, где је без много успеха наступао за Макаби из Тел Авива.

Убрзо затим вратио се у домовину, где је наступао за немачки Бајерн Минхен. Са 'Баварцима' Цирбес је прошле сезоне освојио титулу Немачке, играјући са својим бившим саиграчем из Звезде Стефаном Јовићем, као и тренером Дејаном Радоњићем. 

Повратком немачког центра, Црвена звезда је добила додатну чврстину и квалитет у рекету, али и играча коме као странцу неће бити потребна додатна адаптација, и који зна шта значити носити дрес црвено-белих. 

Мајк је други центар који појачава бившег Евролигаша у овом преласком року, после још једног повратника у екипу Душана Ристића. 

Немачки репрезентативац је сезоне 2015/16 доминирао у рекетима Звездиних противника, а статистика у регуларном делу сезоне износила је 16,3 поена и 6,1 скок по мечу. Црвена звезда је те године дошла до најбољих осам екипа Европе, али је стала пред неумољивим москвским ЦСКА.



Црвена звезда је после затишја које је трајало месец дана наставила "офанзиву" на играчком тржишту.

После Билија Берона и Душана Ристића, у уторак је озваничила довођење трећег појачања у размаку од четири дана.

То је нови-стари Звездин центар Маик Цирбес (28 година, 208 цм), који је од 2014. до 2016. са црвено-белима освојио две титуле првака АБА лиге, две домаће титуле и један трофеј Купа Радивоја Кораћа, уз запажене партије и мноштво вредних победа у Евролиги.

Потом је отишао у Макаби, а одатле се вратио у домовину, где је од јануара 2017. био члан Бајерна.

"Повратком немачког центра, Звезда је добила додатну чврстину и квалитет у рекету, али и играча коме као странцу неће бити потребна додатна адаптација и који зна шта значити носити дрес црвено-белих", објављено је на клупском сајту.

Цирбес је потписао једногодишњи уговор.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар