Majk Cirbes se vratio u Crvenu zvezdu!

Majk Cirbes, nemački košarkaš, ponovo će nositi dres srpskog šampiona Crvene zvezde! Zvezdin transfer leta: Vratio se Cirbes! Crveno-beli potvrdili transfer. . . .

Košarka 17.07.2018 | 17:15
Majk Cirbes se vratio u Crvenu zvezdu!
Maik Cirbes vraća se na Mali Kalemegdan, pošto je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Nemac je posle fantastične sezone u crveno-belom dresu otišao u Izrael, gde je bez mnogo uspeha nastupao za Makabi iz Tel Aviva.

Ubrzo zatim vratio se u domovinu, gde je nastupao za nemački Bajern Minhen. Sa 'Bavarcima' Cirbes je prošle sezone osvojio titulu Nemačke, igrajući sa svojim bivšim saigračem iz Zvezde Stefanom Jovićem, kao i trenerom Dejanom Radonjićem. 

Povratkom nemačkog centra, Crvena zvezda je dobila dodatnu čvrstinu i kvalitet u reketu, ali i igrača kome kao strancu neće biti potrebna dodatna adaptacija, i koji zna šta značiti nositi dres crveno-belih. 

Majk je drugi centar koji pojačava bivšeg Evroligaša u ovom prelaskom roku, posle još jednog povratnika u ekipu Dušana Ristića. 

Nemački reprezentativac je sezone 2015/16 dominirao u reketima Zvezdinih protivnika, a statistika u regularnom delu sezone iznosila je 16,3 poena i 6,1 skok po meču. Crvena zvezda je te godine došla do najboljih osam ekipa Evrope, ali je stala pred neumoljivim moskvskim CSKA.



Crvena zvezda je posle zatišja koje je trajalo mesec dana nastavila "ofanzivu" na igračkom tržištu.

Posle Bilija Berona i Dušana Ristića, u utorak je ozvaničila dovođenje trećeg pojačanja u razmaku od četiri dana.

To je novi-stari Zvezdin centar Maik Cirbes (28 godina, 208 cm), koji je od 2014. do 2016. sa crveno-belima osvojio dve titule prvaka ABA lige, dve domaće titule i jedan trofej Kupa Radivoja Koraća, uz zapažene partije i mnoštvo vrednih pobeda u Evroligi.

Potom je otišao u Makabi, a odatle se vratio u domovinu, gde je od januara 2017. bio član Bajerna.

"Povratkom nemačkog centra, Zvezda je dobila dodatnu čvrstinu i kvalitet u reketu, ali i igrača kome kao strancu neće biti potrebna dodatna adaptacija i koji zna šta značiti nositi dres crveno-belih", objavljeno je na klupskom sajtu.

Cirbes je potpisao jednogodišnji ugovor.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar