Прича: Тотално другачији Партизан...

За 366 дана црно-бели променили крвну слику, што би требало да се види на гостовању Рудару на почетку квалификација за Лигу Европе (20. 15, РТС 1).

Фудбал 12.07.2018 | 16:30
Прича: Тотално другачији Партизан...
Другачије такмичење, другачији град, другачији дрес, другачије околности... Да је неко рекао навијачима Партизана како ће и тим бити потпуно различит у односу на онај који је играо пре само годину дана тешко би му поверовали, али – истина је.

Пројектованих 11 на почетку још једне европске авантуре нема ништа заједничко са стартерима против Будућности пре тачно 366 дана. Само је тренер исти. Мирослав Ђукић у Никшићу (20.15, РТС 1) отвара другу сезону у другом мандату на клупи црно-белих и уколико не промени нешто у последњи час на мегдану Рудару неће се наћи ниједан фудбалер са лањске премијере у квалификацијама за Лигу шампиона. Од тима способног да у другом полувремену сломи отпор Подгоричана (2:0) није остао нико да се с још једним црногорским представником порве, овога пута у елиминационим борбама за Лигу Европе.

Конкретно: 11. јула 2017, пред око 20.600 гледалаца, на терену у Хумској су се нашли: Кљајић – Вулићевић, Ћирковић, Остојић. Н. Г. Милетић – Евертон, Косовић – Јанковић, Тавамба, Михајловић – Ђурђевић. После мало мучења у првом делу, отпор гостију предвођених расположеним голманом Миланом Мијатовићемсломљен је тек уласком Леонарда да Силве Созе, да би до краја шансу добили још Петар Ђуричковић и Саша Илић.

Од поменутих, чак седморица су продати, један није ни лиценциран, а остала шесторица су у међувремену изгубила статус првотимаца и, према наговештајима, неће бити од првог минута на терену против Пљевљака. За дуел на стадиону Сутјеске стручни штаб је спремио следећи тим: Стојковић – Енаке, Валијенте, Марковић, Шеховић – Јевтовић, Здјелар, Сума, Пантић – Гомеш, Николић.

Тотално другачије!

Разлози?

Пре свих новац. Ем је утицао на играче да траже другу средину (Леонардо, Ђурђевић), ем је (био) потребан клубу да живи. Ту је и питање засићења и потраге за новим мотивима (Евертон, Тавамба, Михајловић). До чисто спортских одлука, пошто су се појединци нашли на маргини због грешака (Кљајић, Н. Г. Милетић, Остојић) или учинка скромнијег од очекиваног (Вулићевић, Јанковић).

Штавише, у односу на тим који је пре само седам недеља завршио сезону освајањем Купа Србије вечерас ће почети само голман Стојковић, штоперМарковић, те везисти Јевтовић, Здјелар и Пантић. После сусрета са МладостиМирослав Ђукић је сезону оценио „врхунском“, да би онда дошло до великих промена. Што се може посматрати из два угла: или је сам тренер рокадама несвесно признао да сезона није била баш врхунска или стављањем новајлија жели да направи искорак, још бољи резултат него лане, како рече „да направи озбиљне ствари“.

Кад за само годину дана дође до оволиког тумбања не може бити говора о континуитету тима. Што није и не сме бити само одговорностМирослава Ђукића и спортског сектора. Замерке иду на рачун стања у нашем фудбалу, оних који у њему одлучују, па најбољи играчи две године узастопно одлазе у Саудијску Арабију. У истом периоду, није ли илустративан податак да је у узастопним финалима Лиге шампиона Реал Мадрид – ако хоћемо с најбољима да се поредимо - против Јувентуса и Ливерпула играо са истим тимом?

Овај Партизанов, са измењеном крвном сликом, морао би да туче Рудар, а гостовање у Никшићу третира као хватање залета за далеко озбиљније противнике. Посебно ако се зна се тек Пљевљаци растали са континуитетом, па у односу на последњи званичан меч сезоне вечерас имају другог тренера (уместоМиодрага Вукотића на клупи је Вуко Богавац), а у првих 11 само четвориоцу истих играча.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар