Priča: Totalno drugačiji Partizan...

Za 366 dana crno-beli promenili krvnu sliku, što bi trebalo da se vidi na gostovanju Rudaru na početku kvalifikacija za Ligu Evrope (20. 15, RTS 1).

Fudbal 12.07.2018 | 16:30
Priča: Totalno drugačiji Partizan...
Drugačije takmičenje, drugačiji grad, drugačiji dres, drugačije okolnosti... Da je neko rekao navijačima Partizana kako će i tim biti potpuno različit u odnosu na onaj koji je igrao pre samo godinu dana teško bi mu poverovali, ali – istina je.

Projektovanih 11 na početku još jedne evropske avanture nema ništa zajedničko sa starterima protiv Budućnosti pre tačno 366 dana. Samo je trener isti. Miroslav Đukić u Nikšiću (20.15, RTS 1) otvara drugu sezonu u drugom mandatu na klupi crno-belih i ukoliko ne promeni nešto u poslednji čas na megdanu Rudaru neće se naći nijedan fudbaler sa lanjske premijere u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Od tima sposobnog da u drugom poluvremenu slomi otpor Podgoričana (2:0) nije ostao niko da se s još jednim crnogorskim predstavnikom porve, ovoga puta u eliminacionim borbama za Ligu Evrope.

Konkretno: 11. jula 2017, pred oko 20.600 gledalaca, na terenu u Humskoj su se našli: Kljajić – Vulićević, Ćirković, Ostojić. N. G. Miletić – Everton, Kosović – Janković, Tavamba, Mihajlović – Đurđević. Posle malo mučenja u prvom delu, otpor gostiju predvođenih raspoloženim golmanom Milanom Mijatovićemslomljen je tek ulaskom Leonarda da Silve Soze, da bi do kraja šansu dobili još Petar Đuričković i Saša Ilić.

Od pomenutih, čak sedmorica su prodati, jedan nije ni licenciran, a ostala šestorica su u međuvremenu izgubila status prvotimaca i, prema nagoveštajima, neće biti od prvog minuta na terenu protiv Pljevljaka. Za duel na stadionu Sutjeske stručni štab je spremio sledeći tim: Stojković – Enake, Valijente, Marković, Šehović – Jevtović, Zdjelar, Suma, Pantić – Gomeš, Nikolić.

Totalno drugačije!

Razlozi?

Pre svih novac. Em je uticao na igrače da traže drugu sredinu (Leonardo, Đurđević), em je (bio) potreban klubu da živi. Tu je i pitanje zasićenja i potrage za novim motivima (Everton, Tavamba, Mihajlović). Do čisto sportskih odluka, pošto su se pojedinci našli na margini zbog grešaka (Kljajić, N. G. Miletić, Ostojić) ili učinka skromnijeg od očekivanog (Vulićević, Janković).

Štaviše, u odnosu na tim koji je pre samo sedam nedelja završio sezonu osvajanjem Kupa Srbije večeras će početi samo golman Stojković, štoperMarković, te vezisti Jevtović, Zdjelar i Pantić. Posle susreta sa MladostiMiroslav Đukić je sezonu ocenio „vrhunskom“, da bi onda došlo do velikih promena. Što se može posmatrati iz dva ugla: ili je sam trener rokadama nesvesno priznao da sezona nije bila baš vrhunska ili stavljanjem novajlija želi da napravi iskorak, još bolji rezultat nego lane, kako reče „da napravi ozbiljne stvari“.

Kad za samo godinu dana dođe do ovolikog tumbanja ne može biti govora o kontinuitetu tima. Što nije i ne sme biti samo odgovornostMiroslava Đukića i sportskog sektora. Zamerke idu na račun stanja u našem fudbalu, onih koji u njemu odlučuju, pa najbolji igrači dve godine uzastopno odlaze u Saudijsku Arabiju. U istom periodu, nije li ilustrativan podatak da je u uzastopnim finalima Lige šampiona Real Madrid – ako hoćemo s najboljima da se poredimo - protiv Juventusa i Liverpula igrao sa istim timom?

Ovaj Partizanov, sa izmenjenom krvnom slikom, morao bi da tuče Rudar, a gostovanje u Nikšiću tretira kao hvatanje zaleta za daleko ozbiljnije protivnike. Posebno ako se zna se tek Pljevljaci rastali sa kontinuitetom, pa u odnosu na poslednji zvaničan meč sezone večeras imaju drugog trenera (umestoMiodraga Vukotića na klupi je Vuko Bogavac), a u prvih 11 samo četvoriocu istih igrača.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar