Лука Модрић - сљедећи освајач ''Златне лопте''?!

"Модрић није један од најбољих, он је најбољи везни играч на свету и, ако освоји Светско првенство, заслужује да добије Златну лопту".

Фудбал 12.07.2018 | 16:15
Лука Модрић - сљедећи освајач ''Златне лопте''?!
Овим речима, уз констатацију да је и сам један од најбољих штопера данашњице, Дејан Ловрен описао је свог саиграча и капитена хрватске репрезентације Луку Модрића.

Модрић игра фантастичан турнир у Русији, главни је фаворит за награду за најбољег играча Светског првенства и предводних генерације која је направила незамислив успех.

Постао је први хрватски фудбалер који је на једној утакмици СП имао више од 100 додавања и, када је постало јасно да ‘Ватрени’ могу до самог краја на најважнијем такмичењу, почеле су и приче да би он могао да буде следећи освајач Златне лопте.

"Сви ме питају, али се искрено не оптерећујем. Мени је најбитнији успех репрезентације и оно што ћемо ми направити у Русији. Већ смо остварили нешто невероватно, без обзира на учинак у финалу. Сигурно би нам остао жал да не направимо тај последњи корак и мислим да га имамо", рекао је скромни Модрић.

У његову корист иде и чињеница да је већ дуги низ година топ 3 везиста на свету, али и да је ове сезоне већ подигао један од два најважнија трофеја – онај у Лиги шампиона.

"Мењао бих титуле Лиге шампиона за наслов светског првака. Не само ја, то би учинио свако из екипе. Када би се могло, наравно да бих мењао", додао је 32-годишњи Хрват.

Последњих 10 Златних лопти поделили су Лионел Меси и Кристијано Роналдо, али када су обојица завршила учешће у раној фази Мундијала, отворила се могућност да њихову доминацију коначно неко прекине. Извесно је да то неће бити Нејмар, Хари Кејн, Еден Азар и остале велике звезде, па се највише шансе дају управо Модрићу.

У финалу их очекује још један велики тест – селекција Француске.

"Француска је најтежа екипа која нас чека на овом Светском првенству. Заслужено су у финалу. Велика су екипа. Имају генерацију која им се поклопила, феноменални играчи, таленти. Други пут узастопно су у финалу, после финала ЕП 2016, и то довољно говори о њиховој снази. Оставићемо срце на терену, баш као што смо оставили и у претходним утакмицама. Видећемо да ли ће то бити довољно за освајање титуле. Многи су говорили да смо уморни, али показали смо да то није истина. Феноменално смо спремни и није нам проблем да играмо ни три продужетка".

Јасно је да, уколико Лука у недељу подигне "Богињу", највеће индивидуално признање му неће бити неопходно.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар