Класичне маске на аутомобилима одлазе у историју

Шта нас чека после 2020. године, какве аутомобиле ћемо моћи да купимо и како ћемо их возити, питања су на које је РТС добио одговоре у компанији „Дајмлер“ у Штутгарту.

Информационе технологије 12.07.2018 | 08:27
Класичне маске на аутомобилима одлазе у историју
Аутомобили ће се у будућности делити између власника, онај ко иде сам на посао мораће да бира између метроа или да са комшијама заједнички користи једно возило до посла.

Изнајмљивање возила биће омогућено преко мобилних оператера, а они који имају много новца, моћи ће да уживају у још већем луксузу о чему говори и нова студија „Мајбаха“ који ће се појавити за две године и коштаће више од 400.000 евра.

„У аутомобилу који има аутономну вожњу и хибридни погон, све је подређено уживању путника. Екрана има свуда и на њима можете пратити садржаје које желите. Овај аутомобил можете да питате шта год хоћете и он ће вам одговорити да поседује сво знање доступно на интернету. Одговориће и звуком и сликом па можете да изаберете одговор“, каже шеф дизајна „Корпорације Дајмлер“ Гордон Вагнер.

Аутомобили неће имати класичну маску, то ће бити ЛЦД екран на коме можете пројектовати шта желите.

„Можете изабрати једну од 63 комбинације маски за аутомобил од ретро до најновије. Можете и сами направити апликацију коју ћете носити на предњој страни аутомобила, нема граница комбинацијама“, објашњава дизајнер Храмунт Суквиц.

Све у свему будућност је прилагођена новој генерацији – „миленијанцима“ који желе удобан и брз превоз без пуно улажења у перформансе аутомобила.

Звук мотора постаће нешто што ће само појединци моћи да чују ако задрже аутомобиле на СУС погон као олдтајмере.

Будућност која долази биће лакша кажу социолози, али много сиромашнија за генерације које долазе.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар