Klasične maske na automobilima odlaze u istoriju

Šta nas čeka posle 2020. godine, kakve automobile ćemo moći da kupimo i kako ćemo ih voziti, pitanja su na koje je RTS dobio odgovore u kompaniji „Dajmler“ u Štutgartu.

Informacione tehnologije 12.07.2018 | 08:27
Klasične maske na automobilima odlaze u istoriju
Automobili će se u budućnosti deliti između vlasnika, onaj ko ide sam na posao moraće da bira između metroa ili da sa komšijama zajednički koristi jedno vozilo do posla.

Iznajmljivanje vozila biće omogućeno preko mobilnih operatera, a oni koji imaju mnogo novca, moći će da uživaju u još većem luksuzu o čemu govori i nova studija „Majbaha“ koji će se pojaviti za dve godine i koštaće više od 400.000 evra.

„U automobilu koji ima autonomnu vožnju i hibridni pogon, sve je podređeno uživanju putnika. Ekrana ima svuda i na njima možete pratiti sadržaje koje želite. Ovaj automobil možete da pitate šta god hoćete i on će vam odgovoriti da poseduje svo znanje dostupno na internetu. Odgovoriće i zvukom i slikom pa možete da izaberete odgovor“, kaže šef dizajna „Korporacije Dajmler“ Gordon Vagner.

Automobili neće imati klasičnu masku, to će biti LCD ekran na kome možete projektovati šta želite.

„Možete izabrati jednu od 63 kombinacije maski za automobil od retro do najnovije. Možete i sami napraviti aplikaciju koju ćete nositi na prednjoj strani automobila, nema granica kombinacijama“, objašnjava dizajner Hramunt Sukvic.

Sve u svemu budućnost je prilagođena novoj generaciji – „milenijancima“ koji žele udoban i brz prevoz bez puno ulaženja u performanse automobila.

Zvuk motora postaće nešto što će samo pojedinci moći da čuju ako zadrže automobile na SUS pogon kao oldtajmere.

Budućnost koja dolazi biće lakša kažu sociolozi, ali mnogo siromašnija za generacije koje dolaze.

RTS
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar