Јувентусова идеја - Никола Миленковић!

Штопер Фјорентине и репрезентације Србије се допада тандему Марота - Паратићи.

Фудбал 10.07.2018 | 20:15
Јувентусова идеја - Никола Миленковић!
Јувентус завршава довођење Кристијана Роналда, али то није једини трансфер о коме размишљају у Торину. Како пише торински Тутоспорт, последње име које се појавило на листи Јувентусових мета је ни мање ни више него Никола Миленковић, фудбалер Фјорентине и репрезентације Србије!

Торински лист пише да је биграч који се веома допада тандему Бепе Марота (генерални директор) - Фабио Паратићи (спортски директор) и да њих двојица веома озбиљно размишљају о довођењу овог младог штопера са великим потенцијалом. Идеја је да он буде мета Јувентуса, ако не за ово лето, онда за лето 2019. године јер би тако имао још годину дана у Виоли да се кали и навикава на Серију А.

Јувентусовим људима се допада то што Миленковић има само 20 година, а већ је играо на Светском првенству где је пружио јако добре партије.

Такође, истиче се Миленковићева способност да игра и на позицији штопера, али и на позицији десног бека где је одлично играо управо против Јувентуса.

Не би било чудо да Јуве и овог лета крене јако по Миленковића јер је Старој дами потребан играч на месту штопера. Ту су за сада Ђорђо Кјелини, Андреа Барзаљи, Матија Калдара и Меди Бенатија, док ће Данијеле Ругани вероватно бити продат. Треба имати на уму и године Барзаљија и Кјелинија, а и то што ће Јуве често играти са тројицом позади па им је потребна ротација на тој позицији.

Као могућа појачања Јувентуса на тој позицији су се помињали Стефан Савић, Дијего Годин, Матијс де Лихт, али ако Стара дама жели залог за будућност онда су свакако најбоља опције по њу Миленковић и Де Лихт кога желе и бројни велики клубови. Између осталог и Барселона.

Ипак, Јувентус мора да пази јер је познато да је Атлетико Мадрид бацио око на Миленковића и да му се већ цена на тржишту креће ту око 25.000.000 до 30.000.000 евра. Видела је Стара дама шта Миленковић зна, али видели су и други. Заиста је био одличан на Мундијалу, поготово гледајући из призме његових година.

Миленковић је у јулу 2017. прешао из Партизана у Фјорентину за 5.100.000 евра и од тог момента његова каријера иде оштро ка висинама. Већ је опчинио све у Виоли, показао је да већ сада игра на врхунском нивоу на Чизми, и било би чудо да је такав таленат промакао искусном оку Јувентусових оперативаца.

Само је питање када ће кренути свим снагама да га доведу. Овог или следећег лета. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар