WБ: Федерер без проблема до осмине финала!

Роџер Федерер, један од најбољих тенисера данашњице, савладао је Јан-Ленарда Штруфа из Немачке са 3:0 у трећем колу Вимблдона.  Федерер се "шета" Вимблдоном! Бранилац трофеја и трећи меч добио са 3:0, а мало је разлога за сумњу да ће исто тако бити у осмини финала.

Тенис 06.07.2018 | 21:25
WБ: Федерер без проблема до осмине финала!
Федерер је још једанпут прошао даље без изгубљеног сета, а сада је 'настрадао' Штруф са 6:3, 7:5, 6:2.

Роџер је овом победом направио још један корак ка одбрани титуле на Вимблдону, а пут му је додатно олакшан испадањем Марина Чилића у другој рунди.

Федерер у осмини финала игра са 'специјалистом за траву' Адријаном Манарином из Француске, који је после пет сетова био бољи од Данила Медведева – 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 6:3. 

Џон Изнер се такође пласирао даље победивши молдавског тенисера Радуа Албота са 6:3, 6:3, 6:4. Он се у осмини финала састаје са Стефаносом Циципасом, који је после три врло лака сета против Томаса Фабијана, 'нагазне мине' Стена Вавринке, заказао дуел са високим Американцем.

Роџер Федерер са лакоћом је прескочио још једну препреку на путу ка четвртом вимблдонском финалу у последњих пет година.

Осмоструком освајачу најпрестижнијег турнира на свету, који брани титулу из 2017, ове године је жреб ишао на руку и у његовој половини "костура" је тешко идентификовати тенисера који би могао макар да га намучи и одузме му који сет.

Немац Јан Ленард Штруф (64. на АТП листи) може да се похвали да је у досадашњем току турнира најдуже задржао Федерера на терену - сат и 37 минута - у победи Швајцарца резултатом 6:3, 7:5, 6:2.

Следећи ће окушати срећу Француз Адријан Манарино, који је против Данила Медведева испустио предност од два сета, а онда се консолидовао и обезбедио пролаз у четврто коло - 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 6:3.

У дербију дана, Гаел Монфис је послао на трибине 11. носиоца, Сема Кверија, победивши га у четири сета - 5:7, 6:4, 6:4, 6:2.

Довршен је меч другог кола, започет у среду, па прекинут због мрака, у коме је трећи тенисер света Александер Зверев ипак оправдао улогу апсолутног фаворита против Американца Тејлора Фрица.

Зверев је у моменту прекида губио резултатом 6:4, 5:7, 6:7, да би после преспаване ноћи похватао изгубљене конце своје игре и преокренуо у великом стилу, уз само три изгубљена гема (6:1, 6:2).

Прва четири пара осмине финала (понедељак):

Роџер Федерер (1) - Адријан Манарино (22)
Гаел Монфис - Кевин Андерсон (8)
Џон Изнер (9) - Стефанос Циципас (31)
Мекдоналд или Пеља - Раонић (13) или Новак

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар