WB: Federer bez problema do osmine finala!

Rodžer Federer, jedan od najboljih tenisera današnjice, savladao je Jan-Lenarda Štrufa iz Nemačke sa 3:0 u trećem kolu Vimbldona.  Federer se "šeta" Vimbldonom! Branilac trofeja i treći meč dobio sa 3:0, a malo je razloga za sumnju da će isto tako biti u osmini finala.

Tenis 06.07.2018 | 21:25
WB: Federer bez problema do osmine finala!
Federer je još jedanput prošao dalje bez izgubljenog seta, a sada je 'nastradao' Štruf sa 6:3, 7:5, 6:2.

Rodžer je ovom pobedom napravio još jedan korak ka odbrani titule na Vimbldonu, a put mu je dodatno olakšan ispadanjem Marina Čilića u drugoj rundi.

Federer u osmini finala igra sa 'specijalistom za travu' Adrijanom Manarinom iz Francuske, koji je posle pet setova bio bolji od Danila Medvedeva – 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 6:3. 

Džon Izner se takođe plasirao dalje pobedivši moldavskog tenisera Radua Albota sa 6:3, 6:3, 6:4. On se u osmini finala sastaje sa Stefanosom Cicipasom, koji je posle tri vrlo laka seta protiv Tomasa Fabijana, 'nagazne mine' Stena Vavrinke, zakazao duel sa visokim Amerikancem.

Rodžer Federer sa lakoćom je preskočio još jednu prepreku na putu ka četvrtom vimbldonskom finalu u poslednjih pet godina.

Osmostrukom osvajaču najprestižnijeg turnira na svetu, koji brani titulu iz 2017, ove godine je žreb išao na ruku i u njegovoj polovini "kostura" je teško identifikovati tenisera koji bi mogao makar da ga namuči i oduzme mu koji set.

Nemac Jan Lenard Štruf (64. na ATP listi) može da se pohvali da je u dosadašnjem toku turnira najduže zadržao Federera na terenu - sat i 37 minuta - u pobedi Švajcarca rezultatom 6:3, 7:5, 6:2.

Sledeći će okušati sreću Francuz Adrijan Manarino, koji je protiv Danila Medvedeva ispustio prednost od dva seta, a onda se konsolidovao i obezbedio prolaz u četvrto kolo - 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 6:3.

U derbiju dana, Gael Monfis je poslao na tribine 11. nosioca, Sema Kverija, pobedivši ga u četiri seta - 5:7, 6:4, 6:4, 6:2.

Dovršen je meč drugog kola, započet u sredu, pa prekinut zbog mraka, u kome je treći teniser sveta Aleksander Zverev ipak opravdao ulogu apsolutnog favorita protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Zverev je u momentu prekida gubio rezultatom 6:4, 5:7, 6:7, da bi posle prespavane noći pohvatao izgubljene konce svoje igre i preokrenuo u velikom stilu, uz samo tri izgubljena gema (6:1, 6:2).

Prva četiri para osmine finala (ponedeljak):

Rodžer Federer (1) - Adrijan Manarino (22)
Gael Monfis - Kevin Anderson (8)
Džon Izner (9) - Stefanos Cicipas (31)
Mekdonald ili Pelja - Raonić (13) ili Novak

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar