WБ: Венус и Киз испале, Зверев прошао! И још...

Звереву пријао прекид, Колшрајбер немоћан против Андерсона.  Александер Зверев, најбољи немачки тенисер, у мечу који је прекинут претходног дана савладао је тенисера из САД Тејлора Херија Фрица.  Киз елиминисана у трећем колу од анонимне Рускиње.  Руска тенисерка Евгенија Родина направила је сезнацију избацивши са Вимблдона Медисон Киз из САД после три сета, 7:5, 5:7, 6:4. Кики пружила добар отпор – Серена ипак премоћна! Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала Вимблдона победном над француском тенисерком српског порекла Кристином Младеновић. Венус опет 'поклекла', даље иде Бертенс. Холандска тенисерка Кики Бертенс успела је да елиминише Венус Вилијамс са Вимблдона победивши је у оквиру треће рунде.

Тенис 06.07.2018 | 19:50
WБ: Венус и Киз испале, Зверев прошао! И још...
Бертенс је била боља после дугих два часа и 41 минута игре и тријумфовала резултатом 6:2, 6:7 (5), 8:6.

Вилијамс, девета тенисерка света, наставила је да ниже лоше резултате на Гренд слемова, јер је и на Аустралијан опену и на Ролан Гаросу такмичења завршавала у првим колима.

Сада је, ипак, барем 'догурала' до треће рунде. Бертенсова се у осмини финала састаје са бољом из окршаја Каролине Плишкове из Чешке и Михаеле Бузарнеску из Румуније. 

Дона Векић такође је била успешна победивши белгијску тенисерку Јанину Викмајкер резултатом 7:6, 6:1. 

Јулији Гергес био је потребан један прави мали 'маратон' како би савалдала чешку тенисерку Барбару Стрицову. Згодна Немица до првог сета је дошла после тај-брејка, да би Стрицова са 6:3 ипак меч увела у одлучујући сет. Ту се боље снашла Гергес, која је после неколико узастопних брејкова везала четири поена на свој сервис и тријумфовала са 10:8.

Киз елиминисана у трећем колу од анонимне Рускиње. Руска тенисерка Евгенија Родина направила је сезнацију избацивши са Вимблдона Медисон Киз из САД после три сета, 7:5, 5:7, 6:4.

Родина се пласирала у осмину финала после нешто више од два сата игре и остварила највећу победу у каријери, великих преокрета на обе стране.

Киз је била велики фаворит пре почетка меча, а дуел је и почео у том маниру. Американка је повела са 5:2 у првом сету, али онда Родина прави неочекивани преокрет и осваја десет гемова заредом, па долази до резултата 7:5, 4:0.

Међутим, у том тренутку Киз некако поново долази до добре игре, па прави своју мини серију и осваја другу деоницу меча идентичним резултатом којим је изгубила прву. 

У трећем сету је углавном водила Родила, имала је предност вишка сервиса константно током 'фестивала брејкова', а на крају успела да некако задржи сервис за победу. 

Њена наредна противница биће победница меча Кристина Младеновић – Серена Вилијамс. 

У осмини финала Вимблдона играће и Екатерина Макарова из Русије која је, после избацивања Каролине Вознијацки, сада победила чешку тенисерку Луцију Шафаржовуса 4:6, 6:4, 6:1. 

Макарова, 35. тенисерка света, играће у осмини финала против Камиле Ђорђи из Италије. 

Италијанка, тренутно 52. тенисерка света, савладала је Катерину Синикову из Чешке са 3:6, 7:6, 6:2.

Кики пружила добар отпор – Серена ипак премоћна! Серена Вилијамс пласирала се у осмину финала Вимблдона победном над француском тенисерком српског порекла Кристином Младеновић.

Младеновићева је била потпуни аутсајдер у овом дуелу, али се добро држала током целог меча, али ипак изгубила са 7:5, 7:5.

Кристина је са 5:3 водила у првом делу игре, али је од тог тренутка тотално стала са игром коју је имала до тог тренутка, па Серена са четири гема заредом осваја први сет.

У другом сету смо видели по један брејк на обе стране, па су се исход тог дела игре решавао у тај-брејку. У незваничном тринаестом гему сета Вилијамс је била премоћна и са 7:2 обезбедила пласман у осмину финала. 

Она се у наредном колу састаје са Евгенијом Родином, 29-годишњом Рускињом која је направила сензацију избацивши Медисон Киз. 

Победу је остварила и Чехиња Каролина Плишкова, која је после преокрета елиминисала румунску тенисерку Михаелу Бузарнеску са 3:6, 7:6, 6:1. 

Њена ривалка у осмини финала биће холандска тенисерка Кики Бертенс, која је претходно била боља од Венус Вилијамс.

Прва четири пара осмине финала (играће се у понедељак) изгледају овако:

Каролина Плишкова (7) - Кики Бертенс (20)
Јулија Гергес (13) - Дона Векић
Серена Вилијамс (25) - Јевгенија Родина
Камила Ђорђи - Јекатерина Макарова

Звереву пријао прекид, Колшрајбер немоћан против Андерсона. Александер Зверев, најбољи немачки тенисер, у мечу који је прекинут претходног дана савладао је тенисера из САД Тејлора Херија Фрица.

Зверев је, пре прекида, губио са 2:1 у сетовима, а у тај-брејку трећег сета је претрпео пораз без иједног освојеног поена.

Немац је много боље играо у наставку дуела и изгледало је као да му је пауза веома пријала, па је поприлично убедљиво освојио четврти и пети сет за коначан резултат од 6:4, 5:7, 6:7 (0), 6:1, 6:2 у последњем мечу другог кола.

Ернест Гулбис, који је савладао Дамира Џумхура, у наредној, трећој рунди састаје се са Зверевим. 

Кевин Андерсон, осми тенисер планете, у три сета је био бољи од немачког ветерана Филипа Колшрајбера, славивши са 6:3, 7:5, 7:5. Меч није био толико убедљив колико резултат по сетовима говори, али је Колшрајбер увек постајао најнесигурнији у најбитнијим мечевима. 

Гаел Монфис је после малог преокрета славио против Сема Кверија, полуфиналисте из 2017. године. 

Монф се мучио у првом сету и поклекао при крају првог сета, када се и пожалио на повреду. Ипак, као по обичају, није му било практично ништа па је освојио наредна три сета и пласирао се у осмину финала – 5:7, 6:4, 6:4, 6:2. 

Управо ће се Андерсон и Монфис састати у осмини финала Вимблдона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар