WB: Venus i Kiz ispale, Zverev prošao! I još...

Zverevu prijao prekid, Kolšrajber nemoćan protiv Andersona.  Aleksander Zverev, najbolji nemački teniser, u meču koji je prekinut prethodnog dana savladao je tenisera iz SAD Tejlora Herija Frica.  Kiz eliminisana u trećem kolu od anonimne Ruskinje.  Ruska teniserka Evgenija Rodina napravila je seznaciju izbacivši sa Vimbldona Medison Kiz iz SAD posle tri seta, 7:5, 5:7, 6:4. Kiki pružila dobar otpor – Serena ipak premoćna! Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Vimbldona pobednom nad francuskom teniserkom srpskog porekla Kristinom Mladenović. Venus opet 'poklekla', dalje ide Bertens. Holandska teniserka Kiki Bertens uspela je da eliminiše Venus Vilijams sa Vimbldona pobedivši je u okviru treće runde.

Tenis 06.07.2018 | 19:50
WB: Venus i Kiz ispale, Zverev prošao! I još...
Bertens je bila bolja posle dugih dva časa i 41 minuta igre i trijumfovala rezultatom 6:2, 6:7 (5), 8:6.

Vilijams, deveta teniserka sveta, nastavila je da niže loše rezultate na Grend slemova, jer je i na Australijan openu i na Rolan Garosu takmičenja završavala u prvim kolima.

Sada je, ipak, barem 'dogurala' do treće runde. Bertensova se u osmini finala sastaje sa boljom iz okršaja Karoline Pliškove iz Češke i Mihaele Buzarnesku iz Rumunije. 

Dona Vekić takođe je bila uspešna pobedivši belgijsku teniserku Janinu Vikmajker rezultatom 7:6, 6:1. 

Juliji Gerges bio je potreban jedan pravi mali 'maraton' kako bi savaldala češku teniserku Barbaru Stricovu. Zgodna Nemica do prvog seta je došla posle taj-brejka, da bi Stricova sa 6:3 ipak meč uvela u odlučujući set. Tu se bolje snašla Gerges, koja je posle nekoliko uzastopnih brejkova vezala četiri poena na svoj servis i trijumfovala sa 10:8.

Kiz eliminisana u trećem kolu od anonimne Ruskinje. Ruska teniserka Evgenija Rodina napravila je seznaciju izbacivši sa Vimbldona Medison Kiz iz SAD posle tri seta, 7:5, 5:7, 6:4.

Rodina se plasirala u osminu finala posle nešto više od dva sata igre i ostvarila najveću pobedu u karijeri, velikih preokreta na obe strane.

Kiz je bila veliki favorit pre početka meča, a duel je i počeo u tom maniru. Amerikanka je povela sa 5:2 u prvom setu, ali onda Rodina pravi neočekivani preokret i osvaja deset gemova zaredom, pa dolazi do rezultata 7:5, 4:0.

Međutim, u tom trenutku Kiz nekako ponovo dolazi do dobre igre, pa pravi svoju mini seriju i osvaja drugu deonicu meča identičnim rezultatom kojim je izgubila prvu. 

U trećem setu je uglavnom vodila Rodila, imala je prednost viška servisa konstantno tokom 'festivala brejkova', a na kraju uspela da nekako zadrži servis za pobedu. 

Njena naredna protivnica biće pobednica meča Kristina Mladenović – Serena Vilijams. 

U osmini finala Vimbldona igraće i Ekaterina Makarova iz Rusije koja je, posle izbacivanja Karoline Voznijacki, sada pobedila češku teniserku Luciju Šafaržovusa 4:6, 6:4, 6:1. 

Makarova, 35. teniserka sveta, igraće u osmini finala protiv Kamile Đorđi iz Italije. 

Italijanka, trenutno 52. teniserka sveta, savladala je Katerinu Sinikovu iz Češke sa 3:6, 7:6, 6:2.

Kiki pružila dobar otpor – Serena ipak premoćna! Serena Vilijams plasirala se u osminu finala Vimbldona pobednom nad francuskom teniserkom srpskog porekla Kristinom Mladenović.

Mladenovićeva je bila potpuni autsajder u ovom duelu, ali se dobro držala tokom celog meča, ali ipak izgubila sa 7:5, 7:5.

Kristina je sa 5:3 vodila u prvom delu igre, ali je od tog trenutka totalno stala sa igrom koju je imala do tog trenutka, pa Serena sa četiri gema zaredom osvaja prvi set.

U drugom setu smo videli po jedan brejk na obe strane, pa su se ishod tog dela igre rešavao u taj-brejku. U nezvaničnom trinaestom gemu seta Vilijams je bila premoćna i sa 7:2 obezbedila plasman u osminu finala. 

Ona se u narednom kolu sastaje sa Evgenijom Rodinom, 29-godišnjom Ruskinjom koja je napravila senzaciju izbacivši Medison Kiz. 

Pobedu je ostvarila i Čehinja Karolina Pliškova, koja je posle preokreta eliminisala rumunsku teniserku Mihaelu Buzarnesku sa 3:6, 7:6, 6:1. 

Njena rivalka u osmini finala biće holandska teniserka Kiki Bertens, koja je prethodno bila bolja od Venus Vilijams.

Prva četiri para osmine finala (igraće se u ponedeljak) izgledaju ovako:

Karolina Pliškova (7) - Kiki Bertens (20)
Julija Gerges (13) - Dona Vekić
Serena Vilijams (25) - Jevgenija Rodina
Kamila Đorđi - Jekaterina Makarova

Zverevu prijao prekid, Kolšrajber nemoćan protiv Andersona. Aleksander Zverev, najbolji nemački teniser, u meču koji je prekinut prethodnog dana savladao je tenisera iz SAD Tejlora Herija Frica.

Zverev je, pre prekida, gubio sa 2:1 u setovima, a u taj-brejku trećeg seta je pretrpeo poraz bez ijednog osvojenog poena.

Nemac je mnogo bolje igrao u nastavku duela i izgledalo je kao da mu je pauza veoma prijala, pa je poprilično ubedljivo osvojio četvrti i peti set za konačan rezultat od 6:4, 5:7, 6:7 (0), 6:1, 6:2 u poslednjem meču drugog kola.

Ernest Gulbis, koji je savladao Damira Džumhura, u narednoj, trećoj rundi sastaje se sa Zverevim. 

Kevin Anderson, osmi teniser planete, u tri seta je bio bolji od nemačkog veterana Filipa Kolšrajbera, slavivši sa 6:3, 7:5, 7:5. Meč nije bio toliko ubedljiv koliko rezultat po setovima govori, ali je Kolšrajber uvek postajao najnesigurniji u najbitnijim mečevima. 

Gael Monfis je posle malog preokreta slavio protiv Sema Kverija, polufinaliste iz 2017. godine. 

Monf se mučio u prvom setu i poklekao pri kraju prvog seta, kada se i požalio na povredu. Ipak, kao po običaju, nije mu bilo praktično ništa pa je osvojio naredna tri seta i plasirao se u osminu finala – 5:7, 6:4, 6:4, 6:2. 

Upravo će se Anderson i Monfis sastati u osmini finala Vimbldona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar