Бјелица иде из Минесоте - у Филаделфију!

Бели постаје део 'Процеса' – Немања код Ембида и Симонса! Српски репрезентативац Немања Бјелица потписаће једногодишњи уговор са Филаделфија 76ерсима, пренео је Адријан Војнаровски.

Кошарка 05.07.2018 | 20:45
Бјелица иде из Минесоте - у Филаделфију!
Како јављу извори најпоузданијег НБА новинара, а преноси његов матични ЕСПН – Бели ће следеће сезоне бити саиграч Џоелу Ембиду, Бену Симонсу и осталим младим, али и нешто искуснијим, момцима који су део 'Процеса'.

Тридесетогодишње крило део је најбоље лиге света од сезоне 2015, када је у склопу трејда са Вашингтон Визардсима стигао у Минесота Тимбервулвсе, где је провео претходне три године. 

Вулвси су у договору са играчем повукли првобитну понуду како би Бјелица постао слободан агент. 

Некадашњи играч Црвене звезде и МВП Евролиге заиграо је прошле сезоне у плеј-офу, али се учешће завршило већ у уводној рудни против Хјустон Рокетса, док су 76ерси напокон почели да наплаћују сва одрицања у склопу сада већ чувеног 'Процеса', пре него што су их у борби за финале Истока елиминисали Бостон Селтикси.

После три године у Минесоти, Немања Бјелица (30 година, 208 центиметара) мења клуб!

Српски интернационалац, некадашњи МВП Евролиге, прећи ће у Филаделфију јер је са Сиксерсима договорио уговор на једну сезону!

Бјелица ће у такмичарској 2018/19 зарадити 4,4 милиона долара и бар привремено биће саиграч хрватском кошаркашу Дарију Шарићу, с тим да сада не би било изненађење да Шарић напусти клуб.

Популарни "Бели" је у прошлој сезони први пут наступио у плеј-офу и у дресу Минесоте просечно постизао 6,1 поен за по 19 минута, у 67 наступа за "вукове". Његов нови тим прошле сезоне је играо полуфинале Истока и стао у серији против Бостона (1-4).

Бјеличин нови саиграчи су и суперталентовани центар Џоел Ембид (24, 213 цм), руки године Бен Симонс (21, 208)...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар