Bjelica ide iz Minesote - u Filadelfiju!

Beli postaje deo 'Procesa' – Nemanja kod Embida i Simonsa! Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica potpisaće jednogodišnji ugovor sa Filadelfija 76ersima, preneo je Adrijan Vojnarovski.

Košarka 05.07.2018 | 20:45
Bjelica ide iz Minesote - u Filadelfiju!
Kako javlju izvori najpouzdanijeg NBA novinara, a prenosi njegov matični ESPN – Beli će sledeće sezone biti saigrač Džoelu Embidu, Benu Simonsu i ostalim mladim, ali i nešto iskusnijim, momcima koji su deo 'Procesa'.

Tridesetogodišnje krilo deo je najbolje lige sveta od sezone 2015, kada je u sklopu trejda sa Vašington Vizardsima stigao u Minesota Timbervulvse, gde je proveo prethodne tri godine. 

Vulvsi su u dogovoru sa igračem povukli prvobitnu ponudu kako bi Bjelica postao slobodan agent. 

Nekadašnji igrač Crvene zvezde i MVP Evrolige zaigrao je prošle sezone u plej-ofu, ali se učešće završilo već u uvodnoj rudni protiv Hjuston Roketsa, dok su 76ersi napokon počeli da naplaćuju sva odricanja u sklopu sada već čuvenog 'Procesa', pre nego što su ih u borbi za finale Istoka eliminisali Boston Seltiksi.

Posle tri godine u Minesoti, Nemanja Bjelica (30 godina, 208 centimetara) menja klub!

Srpski internacionalac, nekadašnji MVP Evrolige, preći će u Filadelfiju jer je sa Siksersima dogovorio ugovor na jednu sezonu!

Bjelica će u takmičarskoj 2018/19 zaraditi 4,4 miliona dolara i bar privremeno biće saigrač hrvatskom košarkašu Dariju Šariću, s tim da sada ne bi bilo iznenađenje da Šarić napusti klub.

Popularni "Beli" je u prošloj sezoni prvi put nastupio u plej-ofu i u dresu Minesote prosečno postizao 6,1 poen za po 19 minuta, u 67 nastupa za "vukove". Njegov novi tim prošle sezone je igrao polufinale Istoka i stao u seriji protiv Bostona (1-4).

Bjeličin novi saigrači su i supertalentovani centar Džoel Embid (24, 213 cm), ruki godine Ben Simons (21, 208)...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar