"Нисмо машине, ово је било очекивано!"

Одбојкашица Стефана Вељковић рекла је да репрезентативке Србије "нису машине" и да је резултат у Лиги нација био очекиван.

Остали спортови 29.06.2018 | 18:45
"Нисмо машине, ово је било очекивано!"
"Свака част девојкама које су биле ту све време, без припрема, свих пет викенда. Пружиле смо максимум, то је сигурно, и психички и физички, али изгледа да је ово наш максимум. Нисмо машине, ово је било очекивано", рекла је Вељковићева у Нандјингу.

Србија је изгубила од САД са 3:0 у сетовима у другој утакмици у групи на завршном турниру, које је завршила са два пораза и у укупном пласману била је пета у Лиги нација.

"Покушале смо да играмо максимално, да пружимо отпор једном од најбољих тимова света, али нам није пошло за руком", казала је Стефана Вељковић.

Јелена Благојевић је навела да је њеној екипи недостајало енергије.

"Све смо знале да нам победа доноси пролаз, али је тешко вадити се против Америке, комплетне екипе која игра добру одбојку. Жао нам је јер је циљ био да останемо до краја, али спортска срећа недостаје и просто се тако заврши. Бориле смо се, дале колико смо могле. Поносна сам", рекла је Благојевићева.

Она је истакла да су све српске играчице давале све од себе кроз целу Лигу нацију и да то не би требало да се доводи у питање.

Бјанка Буша је казала да нема за чим да се жали.

"Оне су играле много боље, а ми нисмо успевале да додјемо до своје игре, нисмо биле спремне за ово такмичење. Нема за чим да се жали, следи одмор и да се што боље спремимо за предстојеће Светско првенство", казала је Буша.

Теодора Пушић је рекла да су репрезентативке Србије дале све од себе.

"Резултат није прави показатељ. Лоше смо почеле, али стигле у првом сету, па нам је фалило и спортске среће у завршници. Играле смо добро у другом сету, девојке су дале све од себе. Жао ми је, искрено, због резултата, али шта сад, глава горе, иде одмор па припреме и Светско првенство", рекла је Пушићева.

Светско првенство за одбојкашице одржаће се од 29. септембра до 20. октобра у Јапану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар