"Nismo mašine, ovo je bilo očekivano!"

Odbojkašica Stefana Veljković rekla je da reprezentativke Srbije "nisu mašine" i da je rezultat u Ligi nacija bio očekivan.

Ostali sportovi 29.06.2018 | 18:45
"Nismo mašine, ovo je bilo očekivano!"
"Svaka čast devojkama koje su bile tu sve vreme, bez priprema, svih pet vikenda. Pružile smo maksimum, to je sigurno, i psihički i fizički, ali izgleda da je ovo naš maksimum. Nismo mašine, ovo je bilo očekivano", rekla je Veljkovićeva u Nandjingu.

Srbija je izgubila od SAD sa 3:0 u setovima u drugoj utakmici u grupi na završnom turniru, koje je završila sa dva poraza i u ukupnom plasmanu bila je peta u Ligi nacija.

"Pokušale smo da igramo maksimalno, da pružimo otpor jednom od najboljih timova sveta, ali nam nije pošlo za rukom", kazala je Stefana Veljković.

Jelena Blagojević je navela da je njenoj ekipi nedostajalo energije.

"Sve smo znale da nam pobeda donosi prolaz, ali je teško vaditi se protiv Amerike, kompletne ekipe koja igra dobru odbojku. Žao nam je jer je cilj bio da ostanemo do kraja, ali sportska sreća nedostaje i prosto se tako završi. Borile smo se, dale koliko smo mogle. Ponosna sam", rekla je Blagojevićeva.

Ona je istakla da su sve srpske igračice davale sve od sebe kroz celu Ligu naciju i da to ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Bjanka Buša je kazala da nema za čim da se žali.

"One su igrale mnogo bolje, a mi nismo uspevale da dodjemo do svoje igre, nismo bile spremne za ovo takmičenje. Nema za čim da se žali, sledi odmor i da se što bolje spremimo za predstojeće Svetsko prvenstvo", kazala je Buša.

Teodora Pušić je rekla da su reprezentativke Srbije dale sve od sebe.

"Rezultat nije pravi pokazatelj. Loše smo počele, ali stigle u prvom setu, pa nam je falilo i sportske sreće u završnici. Igrale smo dobro u drugom setu, devojke su dale sve od sebe. Žao mi je, iskreno, zbog rezultata, ali šta sad, glava gore, ide odmor pa pripreme i Svetsko prvenstvo", rekla je Pušićeva.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 29. septembra do 20. oktobra u Japanu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar