Уз помоћ Србије сређују град

У Српцу је напокон почело уредјење ужег језгра града, које је годинама било ругло ове варошице, захваљујући прошлогодишњој помоћи Републике Србије у износу од 100. 000 евра. Ова средства су намјењена за инфраструктурне пројекте, медју којима је и уредјење локације код Занатског центра.

Република Српска 22.06.2018 | 14:57
Уз помоћ Србије сређују град
Радови су повјерени локалној градјевинској фирми „Градис инвест“ која изводи земљане радове и уклањање дивљих гаража и дрварница, а потом, слиједи асфалтирање простора који је предвидјен дијелом и за паркирање возила.  Ради се о  простору  у самом центру града, који је био запуштен, са  дотрајалим објектима склоним рушењу  и  стјецишту  паса луталица, мачака и бројних глодара, што је код Српчана изазивало велико незадовољство.

Средствима  добијеним прошле године из Србије било је планирано да се изграде и трибине на градском стадиону за мале спортове, али се од тога одустало, јер је оцијењено да  има и пречих послова, као што је санација крова  зграде  овдашњег Центра средњих школа „Петар Кочић“.

Ове године Србац је добио и додатних 50.000 евра, као помоћ  Србије, која ће се намјенски  инвестирати у реконструкцију  зграде  Центра за социјалмни рад у Српцу, што ће се реализовати до краја ове године.

(БН/С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

22.06.2018 13:01

Ово је невиђена срамота. Пада влада. Пада и Вучић и Додик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОXА

22.06.2018 13:50

Сиротињо и Богу си теска....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац црна рупа

22.06.2018 16:35

И када се ово заврши биже опет ругло. Тзв,занатски центар је у ствари центар заразе у мјесту. И није само овај простор окупљалиште паса луталица, њих има гдје год' да се човјек окрене. Уколико се нешто не предузме постоји могућност да неко настрада од тих животиња, пошто се крећу буквално у чопорима. Када се овај проблем не може рјешити како очекивати да буде боље, да буде запошљавања и бољег живота. Ко је паметан утекао је из Српца, а за 5 година овдје ће само остати стари, немоћни и наши велики "локални политичари". Да, остаће и Мане да се спори са Лебурићем око паркинга. И то је апсурд, и тај проблем већ 4-5 година не може, неће или не зна рјешити ни општина ни држава. О чему онда причамо? У ствари, о чему нам "они" причају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

23.06.2018 09:06

Јел оно из Српца онај ПАПАК Крцмар?