Uz pomoć Srbije sređuju grad

U Srpcu je napokon počelo uredjenje užeg jezgra grada, koje je godinama bilo ruglo ove varošice, zahvaljujući prošlogodišnjoj pomoći Republike Srbije u iznosu od 100. 000 evra. Ova sredstva su namjenjena za infrastrukturne projekte, medju kojima je i uredjenje lokacije kod Zanatskog centra.

Republika Srpska 22.06.2018 | 14:57
Uz pomoć Srbije sređuju grad
Radovi su povjereni lokalnoj gradjevinskoj firmi „Gradis invest“ koja izvodi zemljane radove i uklanjanje divljih garaža i drvarnica, a potom, slijedi asfaltiranje prostora koji je predvidjen dijelom i za parkiranje vozila.  Radi se o  prostoru  u samom centru grada, koji je bio zapušten, sa  dotrajalim objektima sklonim rušenju  i  stjecištu  pasa lutalica, mačaka i brojnih glodara, što je kod Srpčana izazivalo veliko nezadovoljstvo.

Sredstvima  dobijenim prošle godine iz Srbije bilo je planirano da se izgrade i tribine na gradskom stadionu za male sportove, ali se od toga odustalo, jer je ocijenjeno da  ima i prečih poslova, kao što je sanacija krova  zgrade  ovdašnjeg Centra srednjih škola „Petar Kočić“.

Ove godine Srbac je dobio i dodatnih 50.000 evra, kao pomoć  Srbije, koja će se namjenski  investirati u rekonstrukciju  zgrade  Centra za socijalmni rad u Srpcu, što će se realizovati do kraja ove godine.

(BN/S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ЖИКА Ж

22.06.2018 13:01

Ово је невиђена срамота. Пада влада. Пада и Вучић и Додик!

ODGOVORITE
Name

DOXA

22.06.2018 13:50

Sirotinjo i Bogu si teska....

ODGOVORITE
Name

Srbac crna rupa

22.06.2018 16:35

I kada se ovo završi biže opet ruglo. Tzv,zanatski centar je u stvari centar zaraze u mjestu. I nije samo ovaj prostor okupljalište pasa lutalica, njih ima gdje god' da se čovjek okrene. Ukoliko se nešto ne preduzme postoji mogućnost da neko nastrada od tih životinja, pošto se kreću bukvalno u čoporima. Kada se ovaj problem ne može rješiti kako očekivati da bude bolje, da bude zapošljavanja i boljeg života. Ko je pametan utekao je iz Srpca, a za 5 godina ovdje će samo ostati stari, nemoćni i naši veliki "lokalni političari". Da, ostaće i Mane da se spori sa Leburićem oko parkinga. I to je apsurd, i taj problem već 4-5 godina ne može, neće ili ne zna rješiti ni opština ni država. O čemu onda pričamo? U stvari, o čemu nam "oni" pričaju?

ODGOVORITE
Name

Bob

23.06.2018 09:06

Jel ono iz Srpca onaj PAPAK Krcmar?