''Ако ме оптужи довољно жена...''

Филипински председник Родриго Дутерте бранио се од напада након што је пољубио удату Филипинку у Јужној Кореји. Поднеће оставку ако га довољно жена оптужи.

Свијет 06.06.2018 | 16:04
''Ако ме оптужи довољно жена...''
Дутерте је свој пољубац описао као "чист шоубизнис" са намером да забави публику, преноси Ројтерс.

Он је појаснио да ће поднети оставку уколико довољно жена буде увређено тим његовим потезом и потпише петицију којом се он позива да поднесе оставку. "Ако буде довољно жена... Заправо, мислим да ако све жене овде потпишу петицију да поднесем оставку, поднећу оставку", рекао је Дутерте у уторак по повратку из Јужне Кореје.

Феминисткиње су тај потез окарактерисале као "перверзњачки чин" којим се омаловажавају његови женски критичари који су бесни због честих понижавајућих коментара, од којих неки имају и сексуалну конотацију.

Филипински председник нашао се на мети критика након што је пољубио у уста Филипинку која ради у Јужној Кореји. То се догодило на једном скупу у Сеулу када је Дутерте позвао две раднице на бину како би им уручио књиге и онда једну од њих пољубио у уста, пренео је раније ББЦ.

На снимку се види жена која се смеје и окупљени радници, пореклом са Филипина, како аплаудирају Дутертеу.

Међутим, невладине организације, али и корисници друштвених мрежа тај су потез филипинског председника критиковали, а њега назвали "одвратним театралним мизогиним председником".

ББЦ је подсетио да то није први пут да Дутертеа оптужују за непримерено понашање према женама.



Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Боле

06.06.2018 14:55

Човјек пољубио жену и прогласише га за мизогиног. Да ли је требао да је удари ногом да би га прогласили гинефилом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легенда

06.06.2018 21:20

Легенда.Слистио је терористе које су му убацили као Сирији.А дилере побио ко псе.Ма легенда.

Name

За Легенду

07.06.2018 15:21

Овај је горе зло од тих које је слистио јер на једног правог таманио је и 10ак оних који никакве везе с терором немају. Да не казем да мафијаским средствима влада,ал тако је то није демократија за сваког

Name

Ерее

06.06.2018 15:53

Када би сви овако се понасали према зенама зене би биле много сретне .

ОДГОВОРИТЕ
Name

На Врби Гроздје

07.06.2018 15:25

Ако се питате има ли ко гори од Баје ево га без конкуренције лик,у соу бизнису а политицар ста вец јесте. Ко му се не свиди скрати га за 20 центи а како видимо и са зенама је срецан. Нормално ако која проговори има да добије бетонске ципеле или ста слицно. Само не писе које хитове он пјева дал је у тренду ко Баја ком Данијела одлази свако мало,овом како изгледа зене не бјезе

ОДГОВОРИТЕ