Интервју - Фочак, Крунић, о сезони са Емполијем: Вансеријски!

Некадашњи фудбалер фочанске "Сутјеске" Раде Крунић имао је изузетно успјешну сезону у италијанском Емполију са којим је освојио шамионску титулу у Серији Б, а изабран је и у најбољих 11 играча лиге.

Фудбал 03.06.2018 | 21:15
Интервју - Фочак, Крунић, о сезони са Емполијем: Вансеријски!
Емполи је прошле године испао из Серије А, а повратак је изборио на супериоран начин још пет кола прије краја такмичења.

Један од кључних играча у тиму "Емполија" је двадесетчетворогодишњи Фочак, који дрес овог клуба носи од 2015. године.

"Сезона је очигледно била вансеријска, мада на почетку није изгледало да ће бити тако. Касније смо, промјеном тренера и нашим квалитетом, постигли врхунски успјех, а што се мене тиче никад нисам имао бољу сезону и мислим да сам одлично одрадио посао", каже Крунић.

У шампионској сезони, везиста "Емполија" је постигао пет голова и десет пута је асистирао за погодак.

Тренери клубова из Серије Б изабрали су га у најбољих 11, а по броју гласова је био на другом мјесту.

"И у избору новинара сам ушао у топ 11, али ми посебно значи избор тренера", истиче Крунић, који је и замјеник капитена у Емполију.

Фочак је капитенску траку носио на десет мечева.

"Мало који странац у италијанском клубу добија ту част и ја сам увијек био пресрећан када сам добијао прилику. Видјећемо, можда у будућности будем и први капитен", рекао је Крунић.

Одличне игре у"Емполију нису остале непримијећене, па би доста клубова из Серије А вољело да Крунић обуче њихов дрес.



Он за сада не жели да много да прича о понудама, а медији преносе да су за њега, између осталих, заинтересовани Наполи", Лацио, Фиорентина, Сампдорија. 

"Изградио сам име у Емполију и сигурно да ми неће бити лако тек тако отићи. Има доста понуда, али је Емполи први који се пита и ако се договори са неким, онда ћу се тек ја договарати. У неку руку бих волио да останем, а у неку руку и да одем, да мало промијеним, али нећу да идем тек тако", прича Крунић, који је на "слатким мукама".

Да се Емполи неће лако одрећи једног од својих најбољих играча, са којим има уговор до 2021. године, показао је одредивши обештећење од 7,5 милиона евра. 

Крунић је за репрезентацију БиХ посљедњи пут наступио у октобру прошле године у побједи у квалификационом мечу за Свјетско првенство против Естоније. 

Позив од новог селектора Роберта Просинечког још не стиже. 

"Драго ми је да је селектор изјавио да ме није заборавио. Видјећемо, ја ћу чекати, бићу ту увијек", поручио је Крунић. 

Слободне дане Крунић проводи у родној Фочи, а у Италију се враћа почетком јула, када стартују припреме за наредну сезону Серије А.

Извор: мондо.ба/СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар