Србин и Хрват ''украли'' Куп Бајерну!

Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта овогодишњи су освајачи Купа Немачке после изненађујуће победе над минхенским Бајерном.  Гаћиновић "закуцао" Куп Њемачке! Ајнтрахт Франкфурт савладао Бајерн Минхен и послије 30 година поново освојио ДФБ Покал. Гаћиновић у судијској надокнади "овјерио" побједу.  Ников поклон за опроштај - Ајнтрахт освојио куп после 30 година, Гаћиновић дотукао Бајерн! Анте Ребић са два гола креирао велику победу.

Фудбал 19.05.2018 | 22:40
Србин и Хрват ''украли'' Куп Бајерну!
Ајнтрахт је у финалу у Берлину савладао Баварце резултатом 3:1, а херој победе био је двоструки стрелац Анте Ребић.

Сплићанин је мрежу голмана Свена Улрахја погађао у 11. и 82. минуту, тријумф је у финишу оверио док је једини погодак за актуелног шампиона дело Роберта Левандовског.

Коначан резултат у шестом минуту надокнаде поставио је српски репрезентативац Мијат Гаћиновић. 

Тако се тренер Нико Ковач опростио од Франкфурта трофејом, пошто ће од следеће сезоне сести на клупу управо Бајерна и онемогућио будући клуб да комплетира дуплу круну. 

Лука Јовић је тријумф посматрао са клупе за резервне играче, док је споменути Гаћиновић у игру ушао у 60. минуту. 

Ово је Ајнтрахту пети трофеј у Купу.

Два финала изгубили су фудбалери  Ајнтрахт Франкфурта, али су из трећег покушаја стигли до трофеја који су чекали три деценије.

Головима двоструког стријелца Анте Ребића те поготком Мијата Гаћиновића у судијској надокнади екипа Нике Ковача савладала је Бајерн 3:1 на Олимпијском стадиону у Берлину и стигла до трофеја Купа Њемачке, укупно петог у клупској историји.

Ајнтрахт Франкфурт тако је спасио сезону и послије посртања у финишу сезоне у Бундеслиги  освајањем Купа ипак стигао до пласмана у Лигу Европе.

Анте Ребић прошле године постигао је гол у финалу, али је његова екипа поражена са 2:1 од Борусије Дортмунд.

Ове године хрватски нападач два пута погађао је мрежу Бајерна, који је успио да поготком Левандовског анулира предност Ајнтрахта, али не и да у финишу одговори на његов други погодак.

Свој први гол Ребић је постигао у 11. минуту , послије изгубљене лопте Џејмса Родригеза на средини терена.

Услиједило је додавање за Ребића и муњевита казна за вођство 1:0.

Бајерн је одговорио у 53. минуту течном акцијом и повратном лоптом за Левандовског. Одбрана Ајнтрахта то није испратила и пољски нападач рутински је послао лопту у мрежу за изједначење.

Баварци су у другом полувремену притиснули противника , ма мало је недостајало да у 78. минуту стигну и до вођства. Хумелс је погодио пречку, а  само четири минуте касније све се  преокренуло и то послије његове грешке.

Да Коста се изборио за једну лопту дубоко на својој половини и одмах ју послао  напријед, а штопер Бајерна закаснио је са интервенцијом и Ребић је стигао до лопте коју је рутински послао иза леђа Улрајха за 2:1.

У међувремену у игру је ушао и српски репрезентативац Мијат Гаћиновић, а управо он је дефинитивно ријешио питање побједника у Берлину.

Играо се шести минут судијске надокнаде, сви играчи Бајерна укључујући и голмана Улрајха отишли су у шеснаестерац Ајтрахта, али је Виланс избио лопту послије корнера, а Гаћиновић кренуо сам на празан гол и рутински завршио акцију за 3:1 и велику побједу Ајнтрахта!

БАЈЕРН - АЈНТРАХТ ФРАНКФУРТ 1:3 (0:1)

/Ребић 11, 82, Гаћиновић 90+6 - Левандовски 53/ 

Какав опроштај Ника Ковача од клупе Ајнтрахта из Франкфурта. Навијачи овог клуба чекали су 30 година на трофеј и дочекали су га у последњој утакмици у којој је хрватски тренер водио тим. У финалу купа Ајнтрахт је у Берлину победио будући Ковачев клуб, Бајерн са 3:1. А епитет хероја понео је Сплићанин, Анте Ребић који је постигао два гола, а сјајан је био и Србин Мијат Гаћиновић који је поставио коначан резулат у надокнади. Лука Јовић вечерас није добио прилику да заигра за Ајнтрахт иако је био на клупи за резервне играч.

Кључни тренутак меча би је у 82. минуту када је у јеку Бајернове офанзиве да дође до победоносног гола Да Коста узео једну лопту и избацио Ребића који је побегао чуварима из Бајерна и преварио голмана Улриха.

Све је карте бацио у напад у финишу тренер Бавараца Јуп Хајнкеса, зато је Улрих отишао у напад, а онда је у шестом минуту надокнаде Гаћиновић узео лопту, прошао двојицу играча и кренуо у у спринт од 70 метара ка празном голу, послао лопту у њега, а онда отрчао у загрљај тренеруКовачу. Велико славље навијача Ајнтрахта могло је да почне!

Доминирао је Бајерн током целе утакмице, стварао шансе, али је имао проблем са реализацијом. И то није први пут ове сезоне. А Нико Ковач поставио је очекивану тактику против доминантне екипе као што је Бајерн. Играо је Ајнтрахт на контранападе и то му се исплатило у раној фази утакмице.

Екипа из Франкфурта побела је у 11. минуту када је Кевин Принс Боатенг проиграо Анту Ребића, а овај прецизним ударцем погодио мрежу Бајерна.

И опет, очекивано, Баварци су од тог тренутка кренули свим силама напред. Надирали су и надирали, повијала се одбрана Ајнтрахта, али је некако успела да издржи до одласка на велики одмор.

Међутим, Бајерн када напада, онда то ради јако и до краја. Шампиону Немачке та агресивност коначно се исплатила у 53. минуту - Џошуа Кимих прошао је по десној страни, и заврнуо у казнени простор, а тамо Роберт Левандовски не прашта.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар