Srbin i Hrvat ''ukrali'' Kup Bajernu!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta ovogodišnji su osvajači Kupa Nemačke posle iznenađujuće pobede nad minhenskim Bajernom.  Gaćinović "zakucao" Kup Njemačke! Ajntraht Frankfurt savladao Bajern Minhen i poslije 30 godina ponovo osvojio DFB Pokal. Gaćinović u sudijskoj nadoknadi "ovjerio" pobjedu.  Nikov poklon za oproštaj - Ajntraht osvojio kup posle 30 godina, Gaćinović dotukao Bajern! Ante Rebić sa dva gola kreirao veliku pobedu.

Fudbal 19.05.2018 | 22:40
Srbin i Hrvat ''ukrali'' Kup Bajernu!
Ajntraht je u finalu u Berlinu savladao Bavarce rezultatom 3:1, a heroj pobede bio je dvostruki strelac Ante Rebić.

Splićanin je mrežu golmana Svena Ulrahja pogađao u 11. i 82. minutu, trijumf je u finišu overio dok je jedini pogodak za aktuelnog šampiona delo Roberta Levandovskog.

Konačan rezultat u šestom minutu nadoknade postavio je srpski reprezentativac Mijat Gaćinović. 

Tako se trener Niko Kovač oprostio od Frankfurta trofejom, pošto će od sledeće sezone sesti na klupu upravo Bajerna i onemogućio budući klub da kompletira duplu krunu. 

Luka Jović je trijumf posmatrao sa klupe za rezervne igrače, dok je spomenuti Gaćinović u igru ušao u 60. minutu. 

Ovo je Ajntrahtu peti trofej u Kupu.

Dva finala izgubili su fudbaleri  Ajntraht Frankfurta, ali su iz trećeg pokušaja stigli do trofeja koji su čekali tri decenije.

Golovima dvostrukog strijelca Ante Rebića te pogotkom Mijata Gaćinovića u sudijskoj nadoknadi ekipa Nike Kovača savladala je Bajern 3:1 na Olimpijskom stadionu u Berlinu i stigla do trofeja Kupa Njemačke, ukupno petog u klupskoj istoriji.

Ajntraht Frankfurt tako je spasio sezonu i poslije posrtanja u finišu sezone u Bundesligi  osvajanjem Kupa ipak stigao do plasmana u Ligu Evrope.

Ante Rebić prošle godine postigao je gol u finalu, ali je njegova ekipa poražena sa 2:1 od Borusije Dortmund.

Ove godine hrvatski napadač dva puta pogađao je mrežu Bajerna, koji je uspio da pogotkom Levandovskog anulira prednost Ajntrahta, ali ne i da u finišu odgovori na njegov drugi pogodak.

Svoj prvi gol Rebić je postigao u 11. minutu , poslije izgubljene lopte Džejmsa Rodrigeza na sredini terena.

Uslijedilo je dodavanje za Rebića i munjevita kazna za vođstvo 1:0.

Bajern je odgovorio u 53. minutu tečnom akcijom i povratnom loptom za Levandovskog. Odbrana Ajntrahta to nije ispratila i poljski napadač rutinski je poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

Bavarci su u drugom poluvremenu pritisnuli protivnika , ma malo je nedostajalo da u 78. minutu stignu i do vođstva. Humels je pogodio prečku, a  samo četiri minute kasnije sve se  preokrenulo i to poslije njegove greške.

Da Kosta se izborio za jednu loptu duboko na svojoj polovini i odmah ju poslao  naprijed, a štoper Bajerna zakasnio je sa intervencijom i Rebić je stigao do lopte koju je rutinski poslao iza leđa Ulrajha za 2:1.

U međuvremenu u igru je ušao i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović, a upravo on je definitivno riješio pitanje pobjednika u Berlinu.

Igrao se šesti minut sudijske nadoknade, svi igrači Bajerna uključujući i golmana Ulrajha otišli su u šesnaesterac Ajtrahta, ali je Vilans izbio loptu poslije kornera, a Gaćinović krenuo sam na prazan gol i rutinski završio akciju za 3:1 i veliku pobjedu Ajntrahta!

BAJERN - AJNTRAHT FRANKFURT 1:3 (0:1)

/Rebić 11, 82, Gaćinović 90+6 - Levandovski 53/ 

Kakav oproštaj Nika Kovača od klupe Ajntrahta iz Frankfurta. Navijači ovog kluba čekali su 30 godina na trofej i dočekali su ga u poslednjoj utakmici u kojoj je hrvatski trener vodio tim. U finalu kupa Ajntraht je u Berlinu pobedio budući Kovačev klub, Bajern sa 3:1. A epitet heroja poneo je Splićanin, Ante Rebić koji je postigao dva gola, a sjajan je bio i Srbin Mijat Gaćinović koji je postavio konačan rezulat u nadoknadi. Luka Jović večeras nije dobio priliku da zaigra za Ajntraht iako je bio na klupi za rezervne igrač.

Ključni trenutak meča bi je u 82. minutu kada je u jeku Bajernove ofanzive da dođe do pobedonosnog gola Da Kosta uzeo jednu loptu i izbacio Rebića koji je pobegao čuvarima iz Bajerna i prevario golmana Ulriha.

Sve je karte bacio u napad u finišu trener Bavaraca Jup Hajnkesa, zato je Ulrih otišao u napad, a onda je u šestom minutu nadoknade Gaćinović uzeo loptu, prošao dvojicu igrača i krenuo u u sprint od 70 metara ka praznom golu, poslao loptu u njega, a onda otrčao u zagrljaj treneruKovaču. Veliko slavlje navijača Ajntrahta moglo je da počne!

Dominirao je Bajern tokom cele utakmice, stvarao šanse, ali je imao problem sa realizacijom. I to nije prvi put ove sezone. A Niko Kovač postavio je očekivanu taktiku protiv dominantne ekipe kao što je Bajern. Igrao je Ajntraht na kontranapade i to mu se isplatilo u ranoj fazi utakmice.

Ekipa iz Frankfurta pobela je u 11. minutu kada je Kevin Prins Boateng proigrao Antu Rebića, a ovaj preciznim udarcem pogodio mrežu Bajerna.

I opet, očekivano, Bavarci su od tog trenutka krenuli svim silama napred. Nadirali su i nadirali, povijala se odbrana Ajntrahta, ali je nekako uspela da izdrži do odlaska na veliki odmor.

Međutim, Bajern kada napada, onda to radi jako i do kraja. Šampionu Nemačke ta agresivnost konačno se isplatila u 53. minutu - Džošua Kimih prošao je po desnoj strani, i zavrnuo u kazneni prostor, a tamo Robert Levandovski ne prašta.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar