Ајакс и Рајола у епизоди "нисмо ти ми Милан"!

Видећемо да ли ће и тим из Амстердама поступити као Милан или ће наставити да гура "своју филозофију".

Фудбал 10.05.2018 | 16:00
Ајакс и Рајола у епизоди "нисмо ти ми Милан"!
Познати фудбалски агент Мино Рајола изазвао је много гнева код навијача Милана када је прошлог лета захтевао озбиљан новац (6 милиона евра годишње) за свог клијента Донаруму, али и клаузулу по којој би талентовани голман могао лакше да напусти клуб - ако није у Лиги шампиона.

У Милану су то дуго одбијали, нећкали се, Донарума је пролазио кроз тежак период и био је на удару навијача који су га гађали "доларима", али је на крају продужио уговор на четири године.

Нешто слично, само овог лета, могли бисмо да видимо и у Амстердаму.

Холандски лист "Телеграф" преноси да је сличне игрице Мино Рајола почео да игра и са Ајаксом захтевајући нови уговор за свог клијента Џастина Клајверта (19), али "копљаници" упорно одбијају да прихвате услове које он тражи. 

Суочавају се са тим да Клајверт клуб догодине напусти као слободан играч, али не желе да "плешу како Рајола свира".

Рајола за тинејџерску сензацију из Холандије тражи 1,5 милион евра годишње и за себе још 20% од наредне продаје, што директори Едвин ван дер Сар и Јерон Слоп не желе ни да чују, пошто је познато да Ајакс има далеко скромнији буџет него клубови у којима Рајола има клијенте.

Без обзира што ће на сину Патрика Клајверта добро зарадити, дуго се помиње интересовање Жозеа Муриња и одштета која би могла чак да обори рекорд Давинсона Санчеза прошлог лета када је у Тотенхем стигао за 42 милиона фунти, није немогуће чак и да ће га Ајакс склонити из првог тима у наредних годину дана ако не буде прихватио ЊИХОВЕ услове.

Џастин Клајверт је у првом тиму Ајакса од 2016. године и за клуб је одиграо 56 мечева и дао 13 голова. За репрезентацију Холандије је уписао један меч против Португала код Роналда Кумана, који је некада у "орању" играо заједно са његовим оцем.

Постигао је и један хет-трик у Ередивизији, што је нешто што Патрик није...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар