Ajaks i Rajola u epizodi "nismo ti mi Milan"!

Videćemo da li će i tim iz Amsterdama postupiti kao Milan ili će nastaviti da gura "svoju filozofiju".

Fudbal 10.05.2018 | 16:00
Ajaks i Rajola u epizodi "nismo ti mi Milan"!
Poznati fudbalski agent Mino Rajola izazvao je mnogo gneva kod navijača Milana kada je prošlog leta zahtevao ozbiljan novac (6 miliona evra godišnje) za svog klijenta Donarumu, ali i klauzulu po kojoj bi talentovani golman mogao lakše da napusti klub - ako nije u Ligi šampiona.

U Milanu su to dugo odbijali, nećkali se, Donaruma je prolazio kroz težak period i bio je na udaru navijača koji su ga gađali "dolarima", ali je na kraju produžio ugovor na četiri godine.

Nešto slično, samo ovog leta, mogli bismo da vidimo i u Amsterdamu.

Holandski list "Telegraf" prenosi da je slične igrice Mino Rajola počeo da igra i sa Ajaksom zahtevajući novi ugovor za svog klijenta Džastina Klajverta (19), ali "kopljanici" uporno odbijaju da prihvate uslove koje on traži. 

Suočavaju se sa tim da Klajvert klub dogodine napusti kao slobodan igrač, ali ne žele da "plešu kako Rajola svira".

Rajola za tinejdžersku senzaciju iz Holandije traži 1,5 milion evra godišnje i za sebe još 20% od naredne prodaje, što direktori Edvin van der Sar i Jeron Slop ne žele ni da čuju, pošto je poznato da Ajaks ima daleko skromniji budžet nego klubovi u kojima Rajola ima klijente.

Bez obzira što će na sinu Patrika Klajverta dobro zaraditi, dugo se pominje interesovanje Žozea Murinja i odšteta koja bi mogla čak da obori rekord Davinsona Sančeza prošlog leta kada je u Totenhem stigao za 42 miliona funti, nije nemoguće čak i da će ga Ajaks skloniti iz prvog tima u narednih godinu dana ako ne bude prihvatio NJIHOVE uslove.

Džastin Klajvert je u prvom timu Ajaksa od 2016. godine i za klub je odigrao 56 mečeva i dao 13 golova. Za reprezentaciju Holandije je upisao jedan meč protiv Portugala kod Ronalda Kumana, koji je nekada u "oranju" igrao zajedno sa njegovim ocem.

Postigao je i jedan het-trik u Erediviziji, što je nešto što Patrik nije...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar