Вујадин Савић: Ово је Милојева титула!

„Он је све упаковао и када је мало ко веровао у нас“, каже за портал Моззартспорт, Звездин штопер.

Фудбал 04.05.2018 | 19:45
Вујадин Савић: Ово је Милојева титула!
Када смо га позвали са жељом да рекапитулирамо сезону Вујадин Савић је одговорио СМС поруком: „Отишао ми је глас, једино да овде све напишем“. Еуфорија је и даље дрмала једног од капитена Црвене звезде, иако није био на терену у Крушевцу. Дан Звездиног крунисања провео је на трибини и бодрио саиграче. Касније се славио титулу, свестан да живот и рад у Црвеној звезди не подразумева дуго спавање на ловорикама успеха...

Причаће се још две седмице о титули, а онда ће бити активирана тема о томе колико и шта може Звезда у европским квалификацијама.

„Постоји мишљење да је ово најбоља и најуспешнија генерација Звезде још од оне из Барија. Могу да се сложим и будем поносан што сам део екипе која ће бити записана као шампионска. За ово сам живео одкада сам почео да се бавим фудбалом, да освојим титулу са Звездом. Имао сам велику празнину у срцу“, поручио је Вујадин Савић.

Сви протагонисти овосезонских успеха рећи ће да је за титулу и пролеће у Европи заслужан тим. Тако резонује и Савић који је био неизоставан члан бедема испред Милана Борјана.

„Ово је успех и заслуга целог тима, али можда и највеће заслуге за све ово имају шеф стручног штаба и његови сарадници. Он је тај који нас је постављао како треба. Увек се знало ко шта и како треба да ради“.

Савић потенцира улогу Владана Милојевића када се сети почетка овог тима на Златибору. Уигравања у ходу и кратког времена за припреме.

„Мало ко је очекивао нешто велико од ове генерације. Скупили смо се на Златибору, много играча није прошло припремни период. Имали смо јако, јако мало времена за уигравање. Онда она утакмица са Флоријаном. Шеф нас је полако упознавао и некако смо ухватили форму. Мада су нам сви говорили да је наш циљ да се не обрукамо. Пред Спарту су нас сви отписали, а после тога почели да нам верују. Дефинитивно, то је један од преломних тренутака у сезони“.

Успевали су црвено-бели да одржавају форму на високом нивоу. Истина, било је и кризних момената од Москве до Шапца.

„Није фраза, али стварно све потиче од свлачионице. Ми смо ту имали здраву причу. Погледајте само радовања. Није било зависти код играча који нису били у конкуренцији. То је био важан фактор успеха. Публика је то препознала и подржавала нас. Јесте, због тог купа остаје жал. Могли смо и до дупле круне, али можемо да будемо поносни на све што смо урадили“.

Зна Вујадин Савић шта навијачи Звезде очекују.

„Очекивања навијача расту и то је нормално. Глупо би било да обећавамо Лигу Европе или Лигу шампиона. Ја као један од искуснијих могу да кажем да ћемо искрварити, да ћемо се борити за сваку лопту. Морамо да задржимо тај спартански приступ... Хоће ли то бити довољно за још једну европску бајку? Верујем да хоће“.

Прослава титуле је још била у подсвести искусног штопера.

„Нажалост, због повреде, нисам био у могућности да будем на терену. Одлучио сам се да меч пратим у копу, цео дан је био еуфоричан. Пут до Крушевца, карневалска атмосфера на стадиону, журка на ауто путу. Прелеп дан. Памтићемо га“, закључио је Вујадин Савић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар