Чемпионшип: Незаустављиви Митар води Фулам у ПЛ!

Фудбалери Фулама савладали су Сандерленд у 45. колу Чемпионшипа - 2:1 (1:1).  Митровић вуче Фулам у Премијер лигу! Српски нападач сломио жесток отпор Сандерленда и одржао екипу у трци за директан пласман. Одлука ће пасти у последњем колу.  Нема везе што је офсајд, овако је слађе! Митровић бацио западни Лондон у транс! Српски нападач постигао 12. гол у сезони и одвео екипу Славише Јокановића на друго место Чемпионшипа.

Фудбал 27.04.2018 | 23:23
Чемпионшип: Незаустављиви Митар води Фулам у ПЛ!
Победоносни гол постигао је српски репрезентативац Александар Митровић који је тако наставио голгетерску серију у дресу Фулама.

Ово је био његов 12. гол за екипу Славише Јокановића.

Сандерленд је повео у 28. минуту голом Асора, да би пред крај првог полувремена изједначио Пиазон.

А онда је сјајни Митар у 76. минуту, после центаршута Јохансена главом матирао противничког голмана за 25. победу у Чемпионшипу.

Фулам је сада други на табели са два бода више од трећепласираног Кардифа који има и утакмицу мање.

Фулам ће дочекати викенд као другопласирани тим Чемпионшипа и за то је најзаслужнији Александар Митровић!

Сјајни српски нападач постигао је гол одлуке у утакмици против "отписаног" Сандерленда, који је стигао на Крејвин котиџ одавно помирен са чињеницом да ће следеће сезоне бити трећелигаш, односно члан Лиге један.

При резултату 1:1, у борби са чврстом одбраном ривала, "Митроглицерин" се у 76. минуту прешао линију офсајда и главом после "слободњака" послао лопту у мрежу, за свој 12. гол у Чемпионшипу и коначних:

Овим тријумфом, екипа Славише Јокановића попела се на друго место табеле Чемпионшипа и ставила руку на преосталу слободну карту који води право у Премијер лигу. Да ли ће та улазница остати у Јокановој и Митровој шаци - одлучиће и Кардиф Марка Грујића, који је од сада трећи и има два бода мање, али и одиграну утакмицу мање.

У овом тренутку, Фулам има 88 поена, а Кардиф 86.

Фулам је други, Фулам је на позицији која води директно у Премијер лигу. Западни Лондон ће сутра свим силама навијати за Хал против Кардифа, у нади да ће домаћин успети да избори макар реми. Такву могућност вечерас јој је пружио сјајни Александар Митровић, који је 12. голом у пролећном делу сезоне још једном бацио Крејвен Котиџ у транс, срушио отписани Сандерленд и довео свој тим надомак невероватног успеха - 2:1 (1:1).

Српски репрезентативни нападач је гол одлуке постигао у 76. минуту након одличног центаршутаЈохансена. Ситуација није била чиста, већ напротив, изгледа да се радило о недозвољеној позицији, али су то превидели арбитри, на срећу по екипу Славише Јокановића и навијаче на препуном Крејвен Котиџу.

Да не буде забуне, Фулам је сва три бода апсолутно заслужио, с обзиром да је у других 45 минута вршио потпуну опсаду гостујућег гола и на крају му се то вратило одлучујућим поготком.

Домаћин је до свог ритма и препознатљиве игре кратких пасова стигао тек у другом полувремену. У првом делу игре саставу Славише Јокановића ништа није полазило за руком. Као да су Фуламови играчи били оптерећени важности бодова, што су растерећени гости искористили и стигли до предности преко Јоела Асора.

Ипак, упркос слабој игри Фулам је стигао до изједначења у најбољем могућем тренутку, непосредно пред последњи звиждук судије Бенкса у првом полувремену. Фредерикс је добро ушао из другог плана, покушао да асистира до Митровића, али је лопта отишла на другу старну, а тамо је био Лукас Пијазон и донео изједначење домаћину, али и велику сигурност у другом полувремену, где је на крају пресудио квалитет домаћина.

Фулам још увек ништа не држи у својим рукама, већ св еискључиво зависи од резултата Кардифа. Уколико Велшани сутра "преживе" Хал, драма ће се преселити у последње коло. Фулам наредног викенда гостује у Бирмингему, док Кардиф на свом терену дочекује Рединг.

Велшани ће сада, прибијени уз зид, у суботу гостовати Халу од 16 часова, са апсолутним императивом победе. Подсетимо да ће Кардиф морати да плати казну Ливерпулу ако српски везиста не буде играо у тој и наредној утакмици.

У сваком случају, без обзира на исход тог меча, Митровићевим голом потврђено је да ћемо тек у последњем колу Чемпионшипа сазнати ко ће одмах у виши ранг заједно са Вулверхемптоном, а ко ће у бараж.

У завршној, 46. рунди, Фулам ће гостовати Бирмингему, а Кардиф ће код куће играти против Рединга. Обе утакмице, као и све у последњем колу, биће одигране у недељу, 6, маја, од 13.30 часова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар