Čempionšip: Nezaustavljivi Mitar vodi Fulam u PL!

Fudbaleri Fulama savladali su Sanderlend u 45. kolu Čempionšipa - 2:1 (1:1).  Mitrović vuče Fulam u Premijer ligu! Srpski napadač slomio žestok otpor Sanderlenda i održao ekipu u trci za direktan plasman. Odluka će pasti u poslednjem kolu.  Nema veze što je ofsajd, ovako je slađe! Mitrović bacio zapadni London u trans! Srpski napadač postigao 12. gol u sezoni i odveo ekipu Slaviše Jokanovića na drugo mesto Čempionšipa.

Fudbal 27.04.2018 | 23:23
Čempionšip: Nezaustavljivi Mitar vodi Fulam u PL!
Pobedonosni gol postigao je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović koji je tako nastavio golgetersku seriju u dresu Fulama.

Ovo je bio njegov 12. gol za ekipu Slaviše Jokanovića.

Sanderlend je poveo u 28. minutu golom Asora, da bi pred kraj prvog poluvremena izjednačio Piazon.

A onda je sjajni Mitar u 76. minutu, posle centaršuta Johansena glavom matirao protivničkog golmana za 25. pobedu u Čempionšipu.

Fulam je sada drugi na tabeli sa dva boda više od trećeplasiranog Kardifa koji ima i utakmicu manje.

Fulam će dočekati vikend kao drugoplasirani tim Čempionšipa i za to je najzaslužniji Aleksandar Mitrović!

Sjajni srpski napadač postigao je gol odluke u utakmici protiv "otpisanog" Sanderlenda, koji je stigao na Krejvin kotidž odavno pomiren sa činjenicom da će sledeće sezone biti trećeligaš, odnosno član Lige jedan.

Pri rezultatu 1:1, u borbi sa čvrstom odbranom rivala, "Mitroglicerin" se u 76. minutu prešao liniju ofsajda i glavom posle "slobodnjaka" poslao loptu u mrežu, za svoj 12. gol u Čempionšipu i konačnih:

Ovim trijumfom, ekipa Slaviše Jokanovića popela se na drugo mesto tabele Čempionšipa i stavila ruku na preostalu slobodnu kartu koji vodi pravo u Premijer ligu. Da li će ta ulaznica ostati u Jokanovoj i Mitrovoj šaci - odlučiće i Kardif Marka Grujića, koji je od sada treći i ima dva boda manje, ali i odigranu utakmicu manje.

U ovom trenutku, Fulam ima 88 poena, a Kardif 86.

Fulam je drugi, Fulam je na poziciji koja vodi direktno u Premijer ligu. Zapadni London će sutra svim silama navijati za Hal protiv Kardifa, u nadi da će domaćin uspeti da izbori makar remi. Takvu mogućnost večeras joj je pružio sjajni Aleksandar Mitrović, koji je 12. golom u prolećnom delu sezone još jednom bacio Krejven Kotidž u trans, srušio otpisani Sanderlend i doveo svoj tim nadomak neverovatnog uspeha - 2:1 (1:1).

Srpski reprezentativni napadač je gol odluke postigao u 76. minutu nakon odličnog centaršutaJohansena. Situacija nije bila čista, već naprotiv, izgleda da se radilo o nedozvoljenoj poziciji, ali su to prevideli arbitri, na sreću po ekipu Slaviše Jokanovića i navijače na prepunom Krejven Kotidžu.

Da ne bude zabune, Fulam je sva tri boda apsolutno zaslužio, s obzirom da je u drugih 45 minuta vršio potpunu opsadu gostujućeg gola i na kraju mu se to vratilo odlučujućim pogotkom.

Domaćin je do svog ritma i prepoznatljive igre kratkih pasova stigao tek u drugom poluvremenu. U prvom delu igre sastavu Slaviše Jokanovića ništa nije polazilo za rukom. Kao da su Fulamovi igrači bili opterećeni važnosti bodova, što su rasterećeni gosti iskoristili i stigli do prednosti preko Joela Asora.

Ipak, uprkos slaboj igri Fulam je stigao do izjednačenja u najboljem mogućem trenutku, neposredno pred poslednji zvižduk sudije Benksa u prvom poluvremenu. Frederiks je dobro ušao iz drugog plana, pokušao da asistira do Mitrovića, ali je lopta otišla na drugu starnu, a tamo je bio Lukas Pijazon i doneo izjednačenje domaćinu, ali i veliku sigurnost u drugom poluvremenu, gde je na kraju presudio kvalitet domaćina.

Fulam još uvek ništa ne drži u svojim rukama, već sv eisključivo zavisi od rezultata Kardifa. Ukoliko Velšani sutra "prežive" Hal, drama će se preseliti u poslednje kolo. Fulam narednog vikenda gostuje u Birmingemu, dok Kardif na svom terenu dočekuje Reding.

Velšani će sada, pribijeni uz zid, u subotu gostovati Halu od 16 časova, sa apsolutnim imperativom pobede. Podsetimo da će Kardif morati da plati kaznu Liverpulu ako srpski vezista ne bude igrao u toj i narednoj utakmici.

U svakom slučaju, bez obzira na ishod tog meča, Mitrovićevim golom potvrđeno je da ćemo tek u poslednjem kolu Čempionšipa saznati ko će odmah u viši rang zajedno sa Vulverhemptonom, a ko će u baraž.

U završnoj, 46. rundi, Fulam će gostovati Birmingemu, a Kardif će kod kuće igrati protiv Redinga. Obe utakmice, kao i sve u poslednjem kolu, biće odigrane u nedelju, 6, maja, od 13.30 časova.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar