БЛ: Крамарић води Хофенхајм ка ЛШ!

Хет-трик Крамарића за победу Хофенхајма! Фудбалери Хофенхајма савладали су Хановер на отварању 32. кола Бундеслиге - 3:1 (1:1).  Сјајна екипа Јулијана Нагелсмана остварила седми тријумф у посљедњих девет бундеслигашких мечева. Хет-трик феноменалног Хрвата.  Хоф је четврти, чека кикс Левера.  Нагелсманов тим лагано изашао на крај са Хановером.

Фудбал 27.04.2018 | 23:16
БЛ: Крамарић води Хофенхајм ка ЛШ!
Хофенхајм је повео у 16. минуту преко Крамарића да би Караман изједначио у 24.

С тим резултатом се отишло на одмор, а онда је поново на сцену ступио Крамарић.

Хрватски нападач донео је нову предност својој екипи у 50. минуту, а четири минута пре краја поставио коначан резултат и хет-трик на овом мечу.

Хофенхајм је уписао трећу победу заредом и четврти је на табели, док је Хановер 13. са 36 бодова.

Хофенхајм крупним корацима граби ка Лиги шампиона.

Сјајна екипа Јулијана Нагелсмана остварила је вечерас седми тријумф у посљедњих девет бундеслигашких мечева, а сва три поготка за домаће постигао је хрватски интернационалац Андреј Крамарић.

ХОФЕНХАЈМ - ХАНОВЕР 3:1 (1:1)

Серију погодака Хрват је отворио у 16. минуту.

Салиф Сане направио је почетничку грешку. Поклонио је лопту Сержу Гнабрију, који је асистирао усамљеном Крамарићу на супротној страни за 1:0, али се и повриједио у доскоку, па је након водећег гола морао да напусти игру.

Вођство домаћих трајало је само осам минута. Додавање Пирмина Швеглера искористио јеКенан Караман, који се одлично снашао у противничком петерцу и погодио за изједначење, 1:1.

Само што је почело друго полувријеме, Хрват другим голом враћа предност на страну екипе Јулијана Нагелсмана. Феноменално је шутирао из волеја, након корнера, а голман гостију није имао никаквих шанси.

У смирај меча још један погодак Крамарића, и то какав. Голман гостију Филип Чаунер истрчао је далеко од свог гола, Хрват је примио лопту, а онда перфектно спољном страном копачке лобовао чувара мреже Хановера и комплетирао хет-трик.

Био је то његов 12. гол ове сезоне, чиме је на клупској листи стријелаца престигао Гнабрија, који сада има два поготка мање.

Хофенхајм је тако на четвртој позицији престигао Бајер Леверкузен, који у суботу дочекује Штутгарт, па ће бар преноћити на мјесту које води у европску елиту.

На вечерашњој утакмици заиграо је и Ермин Бичакчић, те уписао тек осми наступ ове сезоне, а први још од 17. фебруара.

Оно што је Хофенхајм урадио прошле сезоне, када је на сензационалан начин изборио квалификације за Лигу шампиона, очигледно није била никаква случајност! Јер Хоф и у финишу ове опасно прети да из ТОП 4 истера једног од фаворита за елиту - Бајер Леверкузен или Борусију из Дортмунда! После новог тријумфа сјајне чете Јулијана Нагелсмана (против Хановера 3:1) момци са Рајн Некар арене раздвајају та два тима на табели и држе четврту позицију. 

Борусија има два бода више од Хофенхајма, Левер један мање, али и једни и други сада ће бити под великим притиском. Хоф је своје за овај викенда доста лако одрадио и сада може мирно да чека расплет осталих утакмица. У наредној рунди Нагелсманов тим иде у Штутгарт, па му у последњем колу долази Дортмунд. Уколико Милионери до тада не обезбеде место у ЛШ, вероватно ћемо у последњој рунди гледати Хофенхајм како игра највећу утакмицу у својој историји.

Домаћин је данас летео на крилима сјајног Хрвата Андреја Крамарића, троструког стрелца. Некадашњи фудбалер Лестера погађао је у 16, 50. и 86. минуту. Посебно леп био је тај трећи погодак, када је дивно примио лопту упућену од Ника Шулца на груди, затим је повукао два, три корака и онда шмекерси боцнуо преко истрчалог чувара мреже Хановера.  

Све похвале иду на рачун Крамарића и због тога што се фантастично снашао у новој улози. Он је вечерас практично играо у везном реду, пошто је услед сјајне форме Марка и Ута и Сержа Гнабрија тренерНагелсман био "присиљен" да га мало повуче...

Гости су се доста добро држали у првих 45 минута, имали 1:1 у џепу, али у наставку се јасно видело ко је газда на терену. Хоф је потпуно преузео лопту, средину терена и Хановер није имао никакве шансе да се одбрани...   

БУНДЕСЛИГА - 32. КОЛО:

Хофенхајм - Хановер 3:1 (1:1)
/Крамарић 16, 50, 86 - Караман 24/

У суботу:

Бајерн Минхен - Ајнтрахт (15.30)
Фрајбург - Келн
Шалке - Борусија Менхенгладбах
Волфсбург - ХСВ
Бајер Леверкузен - Штутгарт (18.30)

У недјељу:

Мајнц - Лајпциг (15.30)
Вердер - Борусија Дортмунд (18.00)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 78, Шалке 56, Борусија Дортмунд 54, Хофенхајм (+1) 52, Леверкузен 51, Лајпциг 47, Ајнтрахт 46, Борусија Менхенгладбах 43, Херта 42, Штутгарт 42, Аугзбург 40, Вердер 37, Хановер (+1) 36, Волфсбург 30, Мајнц 30, Фрајбург 30, ХСВ 25, Келн 22.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар