BL: Kramarić vodi Hofenhajm ka LŠ!

Het-trik Kramarića za pobedu Hofenhajma! Fudbaleri Hofenhajma savladali su Hanover na otvaranju 32. kola Bundeslige - 3:1 (1:1).  Sjajna ekipa Julijana Nagelsmana ostvarila sedmi trijumf u posljednjih devet bundesligaških mečeva. Het-trik fenomenalnog Hrvata.  Hof je četvrti, čeka kiks Levera.  Nagelsmanov tim lagano izašao na kraj sa Hanoverom.

Fudbal 27.04.2018 | 23:16
BL: Kramarić vodi Hofenhajm ka LŠ!
Hofenhajm je poveo u 16. minutu preko Kramarića da bi Karaman izjednačio u 24.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je ponovo na scenu stupio Kramarić.

Hrvatski napadač doneo je novu prednost svojoj ekipi u 50. minutu, a četiri minuta pre kraja postavio konačan rezultat i het-trik na ovom meču.

Hofenhajm je upisao treću pobedu zaredom i četvrti je na tabeli, dok je Hanover 13. sa 36 bodova.

Hofenhajm krupnim koracima grabi ka Ligi šampiona.

Sjajna ekipa Julijana Nagelsmana ostvarila je večeras sedmi trijumf u posljednjih devet bundesligaških mečeva, a sva tri pogotka za domaće postigao je hrvatski internacionalac Andrej Kramarić.

HOFENHAJM - HANOVER 3:1 (1:1)

Seriju pogodaka Hrvat je otvorio u 16. minutu.

Salif Sane napravio je početničku grešku. Poklonio je loptu Seržu Gnabriju, koji je asistirao usamljenom Kramariću na suprotnoj strani za 1:0, ali se i povrijedio u doskoku, pa je nakon vodećeg gola morao da napusti igru.

Vođstvo domaćih trajalo je samo osam minuta. Dodavanje Pirmina Šveglera iskoristio jeKenan Karaman, koji se odlično snašao u protivničkom petercu i pogodio za izjednačenje, 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Hrvat drugim golom vraća prednost na stranu ekipe Julijana Nagelsmana. Fenomenalno je šutirao iz voleja, nakon kornera, a golman gostiju nije imao nikakvih šansi.

U smiraj meča još jedan pogodak Kramarića, i to kakav. Golman gostiju Filip Čauner istrčao je daleko od svog gola, Hrvat je primio loptu, a onda perfektno spoljnom stranom kopačke lobovao čuvara mreže Hanovera i kompletirao het-trik.

Bio je to njegov 12. gol ove sezone, čime je na klupskoj listi strijelaca prestigao Gnabrija, koji sada ima dva pogotka manje.

Hofenhajm je tako na četvrtoj poziciji prestigao Bajer Leverkuzen, koji u subotu dočekuje Štutgart, pa će bar prenoćiti na mjestu koje vodi u evropsku elitu.

Na večerašnjoj utakmici zaigrao je i Ermin Bičakčić, te upisao tek osmi nastup ove sezone, a prvi još od 17. februara.

Ono što je Hofenhajm uradio prošle sezone, kada je na senzacionalan način izborio kvalifikacije za Ligu šampiona, očigledno nije bila nikakva slučajnost! Jer Hof i u finišu ove opasno preti da iz TOP 4 istera jednog od favorita za elitu - Bajer Leverkuzen ili Borusiju iz Dortmunda! Posle novog trijumfa sjajne čete Julijana Nagelsmana (protiv Hanovera 3:1) momci sa Rajn Nekar arene razdvajaju ta dva tima na tabeli i drže četvrtu poziciju. 

Borusija ima dva boda više od Hofenhajma, Lever jedan manje, ali i jedni i drugi sada će biti pod velikim pritiskom. Hof je svoje za ovaj vikenda dosta lako odradio i sada može mirno da čeka rasplet ostalih utakmica. U narednoj rundi Nagelsmanov tim ide u Štutgart, pa mu u poslednjem kolu dolazi Dortmund. Ukoliko Milioneri do tada ne obezbede mesto u LŠ, verovatno ćemo u poslednjoj rundi gledati Hofenhajm kako igra najveću utakmicu u svojoj istoriji.

Domaćin je danas leteo na krilima sjajnog Hrvata Andreja Kramarića, trostrukog strelca. Nekadašnji fudbaler Lestera pogađao je u 16, 50. i 86. minutu. Posebno lep bio je taj treći pogodak, kada je divno primio loptu upućenu od Nika Šulca na grudi, zatim je povukao dva, tri koraka i onda šmekersi bocnuo preko istrčalog čuvara mreže Hanovera.  

Sve pohvale idu na račun Kramarića i zbog toga što se fantastično snašao u novoj ulozi. On je večeras praktično igrao u veznom redu, pošto je usled sjajne forme Marka i Uta i Serža Gnabrija trenerNagelsman bio "prisiljen" da ga malo povuče...

Gosti su se dosta dobro držali u prvih 45 minuta, imali 1:1 u džepu, ali u nastavku se jasno videlo ko je gazda na terenu. Hof je potpuno preuzeo loptu, sredinu terena i Hanover nije imao nikakve šanse da se odbrani...   

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Hofenhajm - Hanover 3:1 (1:1)
/Kramarić 16, 50, 86 - Karaman 24/

U subotu:

Bajern Minhen - Ajntraht (15.30)
Frajburg - Keln
Šalke - Borusija Menhengladbah
Volfsburg - HSV
Bajer Leverkuzen - Štutgart (18.30)

U nedjelju:

Majnc - Lajpcig (15.30)
Verder - Borusija Dortmund (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 78, Šalke 56, Borusija Dortmund 54, Hofenhajm (+1) 52, Leverkuzen 51, Lajpcig 47, Ajntraht 46, Borusija Menhengladbah 43, Herta 42, Štutgart 42, Augzburg 40, Verder 37, Hanover (+1) 36, Volfsburg 30, Majnc 30, Frajburg 30, HSV 25, Keln 22.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar