"Окс" није добро!

Фудбалер Ливерпула неће играти ни на Светском првенству у Русији.

Фудбал 28.04.2018 | 10:00
"Окс" није добро!
Дуел који је имао са капитеном репрезентације Србије, Александром Коларовим, коштао је Алекса Окслејд-Чемберлејна и финиша сезоне са Ливерпулом, али и Светског првенства у Русији.

Оно што је могло да се претпостави већ у 16. минуту прве полуфиналне утакмице Лиге шампиона између Ливерпула и Роме, када је "Окс" пао на колено услед дуела са Коларовим и остао да лежи са болном гримасом на лицу - потврђено је дан касније у кратком саопштењу које је објавио клуб са "Енфилда".

Укратко, наведено је да је борбени везиста доживео повреду лигамената колена (али, не и којих лигамената), због чега неће бити у прилици да путује на Мундијал са репрезентацијом Енглеске.

Овај 24-годишњак, чија је каријера кренула узлазном путањом од када је прошлог лета дошао из Арсенала, покушао је у једном спринту да избије лопту Коларову, дошло је до контакта потколеница о потколеницу, али је кобан по "Окса" био пад на лево колено које је притом претрпело оштећење.

Заменио га је Ђорђино Вајндалдум, а меч је потом завршен резултатом 5:2 иако је у једном тренутку било 5:0 у корист енглеског представника.

"Испитивање повреде Окслејд-Чемберлејна значи и да ће он пропустити остатак сезоне, као и Светско првенство у Русији", наведено је у саопштењу Ливерпула.

"Окслејд-Чемберлејн ће сада почети процес рехабилитације који ће му омогућити да се врати у пуну физичку спрему у најкраћем могућем року", наведено је, уз напомену да не постоји тачан период опоравка и да би фудбалер требало да буде спреман за акцију следеће сезоне.

Окслејд-Чемберлејн је претходних сезона био мало коришћена замена у тиму Арсена Венгера, али је од доласка на тренинге Јиргена Клопа брзо дошао до форме какву дуго није имао на "Емирејтсу". После трансфера вредног 39 милиона евра постигао је пет голова на 41 наступу у црвеном дресу, а свакако је најупечатљивији онај за 3:0 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона са Манчестер ситијем.

Реванш између Ливерпула и Роме заказан је за наредну среду на "Олимпику", а селектор "албиона" Гарет Саутгејт мораће да пронађе ново решење за Мундијал на ком Енглезе очекују мечеви са Белгијом, Панамом и Тунисом у првој фази такмичења.

Повреда Окслејд-Чемберлејна могла би скупо да кошта Клопа у финишу сезоне, након одлуке да кампању 2017/18 одигра са свега шесторицом везних играча. Од раније озбиљно су повређени Емре Џан и Адам Лалана, што значи да Ливерпул сада на располагању има само Џордана Хендерсона, Џејмса Милнера и Вајналдума.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар