"Oks" nije dobro!

Fudbaler Liverpula neće igrati ni na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 28.04.2018 | 10:00
"Oks" nije dobro!
Duel koji je imao sa kapitenom reprezentacije Srbije, Aleksandrom Kolarovim, koštao je Aleksa Okslejd-Čemberlejna i finiša sezone sa Liverpulom, ali i Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ono što je moglo da se pretpostavi već u 16. minutu prve polufinalne utakmice Lige šampiona između Liverpula i Rome, kada je "Oks" pao na koleno usled duela sa Kolarovim i ostao da leži sa bolnom grimasom na licu - potvrđeno je dan kasnije u kratkom saopštenju koje je objavio klub sa "Enfilda".

Ukratko, navedeno je da je borbeni vezista doživeo povredu ligamenata kolena (ali, ne i kojih ligamenata), zbog čega neće biti u prilici da putuje na Mundijal sa reprezentacijom Engleske.

Ovaj 24-godišnjak, čija je karijera krenula uzlaznom putanjom od kada je prošlog leta došao iz Arsenala, pokušao je u jednom sprintu da izbije loptu Kolarovu, došlo je do kontakta potkolenica o potkolenicu, ali je koban po "Oksa" bio pad na levo koleno koje je pritom pretrpelo oštećenje.

Zamenio ga je Đorđino Vajndaldum, a meč je potom završen rezultatom 5:2 iako je u jednom trenutku bilo 5:0 u korist engleskog predstavnika.

"Ispitivanje povrede Okslejd-Čemberlejna znači i da će on propustiti ostatak sezone, kao i Svetsko prvenstvo u Rusiji", navedeno je u saopštenju Liverpula.

"Okslejd-Čemberlejn će sada početi proces rehabilitacije koji će mu omogućiti da se vrati u punu fizičku spremu u najkraćem mogućem roku", navedeno je, uz napomenu da ne postoji tačan period oporavka i da bi fudbaler trebalo da bude spreman za akciju sledeće sezone.

Okslejd-Čemberlejn je prethodnih sezona bio malo korišćena zamena u timu Arsena Vengera, ali je od dolaska na treninge Jirgena Klopa brzo došao do forme kakvu dugo nije imao na "Emirejtsu". Posle transfera vrednog 39 miliona evra postigao je pet golova na 41 nastupu u crvenom dresu, a svakako je najupečatljiviji onaj za 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester sitijem.

Revanš između Liverpula i Rome zakazan je za narednu sredu na "Olimpiku", a selektor "albiona" Garet Sautgejt moraće da pronađe novo rešenje za Mundijal na kom Engleze očekuju mečevi sa Belgijom, Panamom i Tunisom u prvoj fazi takmičenja.

Povreda Okslejd-Čemberlejna mogla bi skupo da košta Klopa u finišu sezone, nakon odluke da kampanju 2017/18 odigra sa svega šestoricom veznih igrača. Od ranije ozbiljno su povređeni Emre Džan i Adam Lalana, što znači da Liverpul sada na raspolaganju ima samo Džordana Hendersona, Džejmsa Milnera i Vajnalduma.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar