Паулињо Леверкузенов, Бајер бржи од Бајерна!

Познате цифре. . .  Трансфер ће бити могућ када млади фудбалер напуни 18 година половином јула.

Фудбал 28.04.2018 | 09:00
Паулињо Леверкузенов, Бајер бржи од Бајерна!
Из више извора стиже иста вест - Бразилац Паулињо постаће нови фудбалер Бајер Леверкузена овога лета. Играч Васко да Гаме тренутно има 17 година, а трансфер ће бити озваничен после 15. јула када Паулињо пуни 18 година.

Бајерн Минхен је такође био заинтересован за овог фудбалера, али је изгубио у трци с Леверкузеном. Што се, признаћете, не догађа толико често.

Паулињо тренутно не игра због повреде леве руке. Леверкузен прати његов опоравак.

Идеја људи око Паулиња била је да се приклони клубу који ће му дати највише шанси да се даље развија. Реално, у Леверкузену ће имати много више места за тако нешто него у Бајерну.

Како пише бразилски Глобоеспорт, последњих месеци су овог играча контактирали и клубови попу Бенфике, Манчестер Ситија, Борусије Дортмунд, Јувентуса и Пари Сен Жермена.

Ту долазимо до бројки. Васко ће добити 25.000.000 евра на рачун трансфера, а уколико Паулињо буде испунио циљеве у Леверкузену Васко ће инкасирати додатних 10.000.000 евра на име бонуса.

Клубу припада 70% новца од трансфера, 15% иде породици, а 15% Паулињевом менаџеру Карлосу Леитеу. Иначе, његова откупна клаузула је била постављена на 30.000.000.

Очекује се да Паулињо буде спреман да од августа игра за Леверкузен после поменуте повреде лакта.

Ако се питате како је Леверкузен стигао до овог играча испред још 12 (!) клубова, одговор лежи у репутацији. Наиме, Бајер се одлично котира код јужноамеричких тимова захваљујући бившим спортским директорима Рајнеру Калмунду и Михаелу Решкеу који су направили одличну мрежу у овом делу света и начинили да Леверкузен представља клуб који рецимо доста Бразилаца види као први за који ће играти у Европи (Жоржињо, Пауло Серђо, Зе Роберто, Емерсон, Жуан, Лусио, Ренато Августо...).

Паулињо је рођен 15. јула 2000. године, игра на позицији нападача и наступао је за све млађе категорије Бразила. Целу досадашњу каријеру је провео у Васку.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар