Paulinjo Leverkuzenov, Bajer brži od Bajerna!

Poznate cifre. . .  Transfer će biti moguć kada mladi fudbaler napuni 18 godina polovinom jula.

Fudbal 28.04.2018 | 09:00
Paulinjo Leverkuzenov, Bajer brži od Bajerna!
Iz više izvora stiže ista vest - Brazilac Paulinjo postaće novi fudbaler Bajer Leverkuzena ovoga leta. Igrač Vasko da Game trenutno ima 17 godina, a transfer će biti ozvaničen posle 15. jula kada Paulinjo puni 18 godina.

Bajern Minhen je takođe bio zainteresovan za ovog fudbalera, ali je izgubio u trci s Leverkuzenom. Što se, priznaćete, ne događa toliko često.

Paulinjo trenutno ne igra zbog povrede leve ruke. Leverkuzen prati njegov oporavak.

Ideja ljudi oko Paulinja bila je da se prikloni klubu koji će mu dati najviše šansi da se dalje razvija. Realno, u Leverkuzenu će imati mnogo više mesta za tako nešto nego u Bajernu.

Kako piše brazilski Globoesport, poslednjih meseci su ovog igrača kontaktirali i klubovi popu Benfike, Mančester Sitija, Borusije Dortmund, Juventusa i Pari Sen Žermena.

Tu dolazimo do brojki. Vasko će dobiti 25.000.000 evra na račun transfera, a ukoliko Paulinjo bude ispunio ciljeve u Leverkuzenu Vasko će inkasirati dodatnih 10.000.000 evra na ime bonusa.

Klubu pripada 70% novca od transfera, 15% ide porodici, a 15% Paulinjevom menadžeru Karlosu Leiteu. Inače, njegova otkupna klauzula je bila postavljena na 30.000.000.

Očekuje se da Paulinjo bude spreman da od avgusta igra za Leverkuzen posle pomenute povrede lakta.

Ako se pitate kako je Leverkuzen stigao do ovog igrača ispred još 12 (!) klubova, odgovor leži u reputaciji. Naime, Bajer se odlično kotira kod južnoameričkih timova zahvaljujući bivšim sportskim direktorima Rajneru Kalmundu i Mihaelu Reškeu koji su napravili odličnu mrežu u ovom delu sveta i načinili da Leverkuzen predstavlja klub koji recimo dosta Brazilaca vidi kao prvi za koji će igrati u Evropi (Žoržinjo, Paulo Serđo, Ze Roberto, Emerson, Žuan, Lusio, Renato Avgusto...).

Paulinjo je rođen 15. jula 2000. godine, igra na poziciji napadača i nastupao je za sve mlađe kategorije Brazila. Celu dosadašnju karijeru je proveo u Vasku.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar