Наполијеве психолошке игре...

Последња два кола у исто време, па да видимо ко је бољи! Шта ће одлучити Лига?

Фудбал 28.04.2018 | 00:05
Наполијеве психолошке игре...
Гол Кулида Кулибалија означио је не само почетак лудог финиша Серије А, већ и престројавање и заузимање што бољих позиција ван терена. Да се не лажемо, тешко је поверовати да се у лиги каква је италијанска све одлучује само на зеленом правоугаонику.

Зато су у офанзиву прешли челници Наполија, доставивши на адресу Лега Калчо (као наша Заједница Суперлиге) захтев да се последња два кола шампионата (37. и 38) играју у исто време. Досадашња пракса подразумевала је да се свих десет утакмица игра у истом термину само у завршној рунди, међутим, председник Наполитанаца Аурелио де Лаурентис жели да се то „правило“ примени и на мечеве претпоследњег кола. Разумљиво, јер у њему актуелни лидер Јувентус гостује Роми на Олимпику, док тим Мауриција Саријаигра у Ђенови против Сампдорије.

Челници Лиге су, начелно, расположени да ова идеја угледа светлост дана, али у овом тренутку остаје дилема да ли може да се спроведе у дело. Цака је у томе да су клубови Серије А пред почетак сезоне прихватили постулате о ТВ правима, на основу којих су термини све до последњег кола одвојени, баш из разлога како би сви у директном преносу могли да прате и дешавања, у конкретном случају, из Рима и са „Марасија“. Клубови су се тад определили за поменуту варијанту, јер им она гарантује више новца, сад је улог далеко већи.

У Напуљу сматрају да би имали веће шансе да освоје титулу ако би се утакмице играле истовремено и као образложење подсећају да су ове сезоне били под притиском, јер су играли после Јувентуса (или са даном закашњења или у истом дану, само у каснијем термину), па су на неким сусретима губили бодове. Зато сад желе да растерете играче (ако је то могуће!?), а можда је у питању само психолошка игра да се оптерећење пребаци у Торино.

Трка за Скудето наставља се овог викенда, Стара дама гостује Интеру који се бори за Лигу шампиона, а Наполи иде у Фиренцу, амбициозној у намери да се пласира у Лигу Европе. Разлика је само бод...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар