Napolijeve psihološke igre...

Poslednja dva kola u isto vreme, pa da vidimo ko je bolji! Šta će odlučiti Liga?

Fudbal 28.04.2018 | 00:05
Napolijeve psihološke igre...
Gol Kulida Kulibalija označio je ne samo početak ludog finiša Serije A, već i prestrojavanje i zauzimanje što boljih pozicija van terena. Da se ne lažemo, teško je poverovati da se u ligi kakva je italijanska sve odlučuje samo na zelenom pravougaoniku.

Zato su u ofanzivu prešli čelnici Napolija, dostavivši na adresu Lega Kalčo (kao naša Zajednica Superlige) zahtev da se poslednja dva kola šampionata (37. i 38) igraju u isto vreme. Dosadašnja praksa podrazumevala je da se svih deset utakmica igra u istom terminu samo u završnoj rundi, međutim, predsednik Napolitanaca Aurelio de Laurentis želi da se to „pravilo“ primeni i na mečeve pretposlednjeg kola. Razumljivo, jer u njemu aktuelni lider Juventus gostuje Romi na Olimpiku, dok tim Mauricija Sarijaigra u Đenovi protiv Sampdorije.

Čelnici Lige su, načelno, raspoloženi da ova ideja ugleda svetlost dana, ali u ovom trenutku ostaje dilema da li može da se sprovede u delo. Caka je u tome da su klubovi Serije A pred početak sezone prihvatili postulate o TV pravima, na osnovu kojih su termini sve do poslednjeg kola odvojeni, baš iz razloga kako bi svi u direktnom prenosu mogli da prate i dešavanja, u konkretnom slučaju, iz Rima i sa „Marasija“. Klubovi su se tad opredelili za pomenutu varijantu, jer im ona garantuje više novca, sad je ulog daleko veći.

U Napulju smatraju da bi imali veće šanse da osvoje titulu ako bi se utakmice igrale istovremeno i kao obrazloženje podsećaju da su ove sezone bili pod pritiskom, jer su igrali posle Juventusa (ili sa danom zakašnjenja ili u istom danu, samo u kasnijem terminu), pa su na nekim susretima gubili bodove. Zato sad žele da rasterete igrače (ako je to moguće!?), a možda je u pitanju samo psihološka igra da se opterećenje prebaci u Torino.

Trka za Skudeto nastavlja se ovog vikenda, Stara dama gostuje Interu koji se bori za Ligu šampiona, a Napoli ide u Firencu, ambicioznoj u nameri da se plasira u Ligu Evrope. Razlika je samo bod...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar