БЛ: Добра и лоша вијест из Франкфурта за Крстајића!

Јовић блиста, нови гол у ремију Ајнтрахта! Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта одиграли су 1:1 са Хофенхајмом у 29. колу Бундеслиге.  “ЛУКА ЈОВИЋ, ЛУКА ЈОВИЋ…”, орило се са трибина Валдстадиона у Франкфурту када је српски нападач напуштао терен.  Ајнтрахт опет пропустио воз за ЛШ! Хофенхајм искористио тренутак непажње и освојио бод - 1:1 (0. 0).

Фудбал 08.04.2018 | 20:10
БЛ: Добра и лоша вијест из Франкфурта за Крстајића!
Српски фудбалер Лука Јовић постигао је једини погодак за домаћи састав и то му је уједно био четврти гола на претходна четири меча у Немачкој.

Волф је послао одличан центаршут у казнени простор, а Јовић се сјајно поставио и само скрену лопту у гол – играо се 49. минут.

Нажалост, Франкфурт није успео да одржи предност, пошто је у 56. минуту Гнабри изједначио. 

Франкфурт се налази на четвртом месту са 46 бодова, али има утакмицу више од Лајпцига (46) и Леверкузена (45). 

Био је Ајнтрах бољи противник, али то нису успели да искористе. Хофенхајм је забележио десети реми и налазе се на седмом месту са 43 бода. 

Нападач младе репрезентације Србије и Ајнтрахта из Франкфурта Лука Јовић недавно је у интервјуу за МОНДО  као циљ у овој сезони поставио је десет голова у Бундеслиги и одлазак на Свјетско првенство у Русију са “орловима”.

Сјајном формом и головима у посљедње вријеме Јовић се намеће селектору репрезентације Србије, који је у недјељу добио добру и лошу вијест из Франкфурта.

ДОБРА ВИЈЕСТ је да је Лука Јовић постигао гол у ремију Ајнтрахта и Хофенхајма 1:1.

ЛОША ВИЈЕСТ је да се приликом постизања поготка повриједио, због чега је морао да напусти терен пар минута касније.

Српски нападач пожртвовано је уклизао на центаршут Волфа и постигао  водећи погодак за Ајнтрахт у 49. минуту.

Јовић је прославио гол са саиграчима и чинило се да уклизавање приликом које је практично сјео на своју десну ногу није оставило посљедице, али само минут касније затражио је помоћ љекарске екипе.

Након што му је она указана Јовић се вратио на терен, међутим, ту се није много задржао јер се у 55. минуту поново ухватио за кољено.

Тренеру Ајнтрахта Ники Ковачу није преостало ништа друго него да изврши измјену, а домаћи навијачи овацијама су испратили стријелца водећег поготка.

Послије повреде Јовића све је кренуло по злу за Ајнтрахт.

Само минут након што је изашао српски нападач Хофенхајм је стигао до изједначења. Серж Гнабри матирао је Храдецког и тако се искупио за промашај из 34. минута када је у одличној шанси шутирао поред стативе.

Најбоље шансе и домаћи и гости пропустили су у првом полувремену. Три минуте након поменутог промашаја Гнабрија ту исту стативу погодио је Крамарић, а на другој страни у 42. Минуту Јовић се одлично снашао у гужви, али је његов покушај са два метра у посљедњем тренутку изблокиран.

Послије ремија 1:1 у Франфурту екипа Ајнтрахта са 46 бодова попела се на четврто мјесто, оно које води у Лигу шампиона, док је Хофенхајм остао седми.

Између њих су Лајпциг (46 бодова) и Леверкузен (45 бодова) који свој међусобни дуел играју у понедјељак. Побједник тог меча престићи ће Ајнтрахт, а у случају ремија учиниће то обје екипе.

Још једну лепу шансу је пропустио Ајнтрахт да се домогне позиције која води у Лигу шампиона. Истина, преноћиће на месту број четири, али Лајпциг или Леверкузен сутра увече имају шансу да га престигну и врате у трку за Лигу Европе која им по свој прилици више приличи.

Изгледало је да ће Орлови Ника Ковача славити данас, посебно након лепог водећег гола Луке Јовића у 49. минуту и мајсторске асистенције Маријуса Волфа, али је Хофенхајм успео да се докопа ремија (1:1) и бода захваљујући хитроногом Сержу Гнабрију. Помогао му је, руку на срце, и голман Ајнтрахта Храдецки који је могао боље да интервенише у 56. минуту. 

После незанимљивог првог дела у којем је српски интернационалац промашио две лепе шансе, једном га изблокирао Кадержабек са неколико метара, касније и главом шутирао замало поред гола Лука је почетком другог дела стигао до гола. И то осмог у Бундеслиги. Ипак, том приликом се и повредио, а нејгов излазак некако је отупео напад Ајнтрахта и удахнуо живот гостима.

Хофенхајм је ту јаловост искористио, дочепао се бода и мирним финишом остао на седмој позицији која му у најгорој варијанти ипак гарантује пласман у Лигу Европе због чињенице да су у полуфиналу Купа Немачке сви тимови из горњег дома.

Тим Јулијана Нагелсамана, који је у серији од шест утакмица без пораза, може да се бори опет и за Лигу шампиона пошто се налази тренутно на три бода од четвртог места. Међутим, ако сутра Лајпциг или Леверкузен победе, та граница се повећава...

БУНДЕСЛИГА - 29. КОЛО:

Борусија Дортмунд - Штутгарт 3:0 (1:0)

/Пулишић 38, Башуаји 48, Филип 59/

Ајнтрахт Франкфурт - Хофенхајм 1:1 (0:0)
/Јовић 49 – Гнабри 56/

У понедјељак

Лајпциг - Бајер Леверкузен (20.30)

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Бајерн 1:4 (1:2)
/Зиле 18 аг - Толисо 32, Родригез 38, Робен 62, Вагнер 86/

Борусија Менхенгладбах - Херта 2:1 (0:1)
/Азар 75, 78 пен - Калу 40/

Келн - Мајнц 1:1 (1:0)
/Хектор 7 - Де Блазис 50/

Фрајбург - Волфсбург 0:2 (0:1)
/Дидави 2, 83/

ХСВ - Шалке 3:2 (1:1)
/Костић 17, Холтби 52, Хунт 84 - Налдо 9, Гургшталер 63/

Одиграно у петак:

Хановер - Вердер 2:1 (2:0)
/Харник 17, Клаус 42, Белфодил 74/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 72, Шалке 52, Борусија Дортмунд 51, Ајнтрахт 46, Лајпциг (-1) 46, Бајер Леверкузен (-1) 45, Хофенхајм 43, Борусија Менхенгладбах 40, Штутгарт 38, Аугзбург 36, Херта 36, Вердер 36, Хановер 35, Фрајбург 30, Волфсбург 29, Мајнц 27, ХСВ 22, Келн 21.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар