BL: Dobra i loša vijest iz Frankfurta za Krstajića!

Jović blista, novi gol u remiju Ajntrahta! Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta odigrali su 1:1 sa Hofenhajmom u 29. kolu Bundeslige.  “LUKA JOVIĆ, LUKA JOVIĆ…”, orilo se sa tribina Valdstadiona u Frankfurtu kada je srpski napadač napuštao teren.  Ajntraht opet propustio voz za LŠ! Hofenhajm iskoristio trenutak nepažnje i osvojio bod - 1:1 (0. 0).

Fudbal 08.04.2018 | 20:10
BL: Dobra i loša vijest iz Frankfurta za Krstajića!
Srpski fudbaler Luka Jović postigao je jedini pogodak za domaći sastav i to mu je ujedno bio četvrti gola na prethodna četiri meča u Nemačkoj.

Volf je poslao odličan centaršut u kazneni prostor, a Jović se sjajno postavio i samo skrenu loptu u gol – igrao se 49. minut.

Nažalost, Frankfurt nije uspeo da održi prednost, pošto je u 56. minutu Gnabri izjednačio. 

Frankfurt se nalazi na četvrtom mestu sa 46 bodova, ali ima utakmicu više od Lajpciga (46) i Leverkuzena (45). 

Bio je Ajntrah bolji protivnik, ali to nisu uspeli da iskoriste. Hofenhajm je zabeležio deseti remi i nalaze se na sedmom mestu sa 43 boda. 

Napadač mlade reprezentacije Srbije i Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović nedavno je u intervjuu za MONDO  kao cilj u ovoj sezoni postavio je deset golova u Bundesligi i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju sa “orlovima”.

Sjajnom formom i golovima u posljednje vrijeme Jović se nameće selektoru reprezentacije Srbije, koji je u nedjelju dobio dobru i lošu vijest iz Frankfurta.

DOBRA VIJEST je da je Luka Jović postigao gol u remiju Ajntrahta i Hofenhajma 1:1.

LOŠA VIJEST je da se prilikom postizanja pogotka povrijedio, zbog čega je morao da napusti teren par minuta kasnije.

Srpski napadač požrtvovano je uklizao na centaršut Volfa i postigao  vodeći pogodak za Ajntraht u 49. minutu.

Jović je proslavio gol sa saigračima i činilo se da uklizavanje prilikom koje je praktično sjeo na svoju desnu nogu nije ostavilo posljedice, ali samo minut kasnije zatražio je pomoć ljekarske ekipe.

Nakon što mu je ona ukazana Jović se vratio na teren, međutim, tu se nije mnogo zadržao jer se u 55. minutu ponovo uhvatio za koljeno.

Treneru Ajntrahta Niki Kovaču nije preostalo ništa drugo nego da izvrši izmjenu, a domaći navijači ovacijama su ispratili strijelca vodećeg pogotka.

Poslije povrede Jovića sve je krenulo po zlu za Ajntraht.

Samo minut nakon što je izašao srpski napadač Hofenhajm je stigao do izjednačenja. Serž Gnabri matirao je Hradeckog i tako se iskupio za promašaj iz 34. minuta kada je u odličnoj šansi šutirao pored stative.

Najbolje šanse i domaći i gosti propustili su u prvom poluvremenu. Tri minute nakon pomenutog promašaja Gnabrija tu istu stativu pogodio je Kramarić, a na drugoj strani u 42. Minutu Jović se odlično snašao u gužvi, ali je njegov pokušaj sa dva metra u posljednjem trenutku izblokiran.

Poslije remija 1:1 u Franfurtu ekipa Ajntrahta sa 46 bodova popela se na četvrto mjesto, ono koje vodi u Ligu šampiona, dok je Hofenhajm ostao sedmi.

Između njih su Lajpcig (46 bodova) i Leverkuzen (45 bodova) koji svoj međusobni duel igraju u ponedjeljak. Pobjednik tog meča prestići će Ajntraht, a u slučaju remija učiniće to obje ekipe.

Još jednu lepu šansu je propustio Ajntraht da se domogne pozicije koja vodi u Ligu šampiona. Istina, prenoćiće na mestu broj četiri, ali Lajpcig ili Leverkuzen sutra uveče imaju šansu da ga prestignu i vrate u trku za Ligu Evrope koja im po svoj prilici više priliči.

Izgledalo je da će Orlovi Nika Kovača slaviti danas, posebno nakon lepog vodećeg gola Luke Jovića u 49. minutu i majstorske asistencije Marijusa Volfa, ali je Hofenhajm uspeo da se dokopa remija (1:1) i boda zahvaljujući hitronogom Seržu Gnabriju. Pomogao mu je, ruku na srce, i golman Ajntrahta Hradecki koji je mogao bolje da interveniše u 56. minutu. 

Posle nezanimljivog prvog dela u kojem je srpski internacionalac promašio dve lepe šanse, jednom ga izblokirao Kaderžabek sa nekoliko metara, kasnije i glavom šutirao zamalo pored gola Luka je početkom drugog dela stigao do gola. I to osmog u Bundesligi. Ipak, tom prilikom se i povredio, a nejgov izlazak nekako je otupeo napad Ajntrahta i udahnuo život gostima.

Hofenhajm je tu jalovost iskoristio, dočepao se boda i mirnim finišom ostao na sedmoj poziciji koja mu u najgoroj varijanti ipak garantuje plasman u Ligu Evrope zbog činjenice da su u polufinalu Kupa Nemačke svi timovi iz gornjeg doma.

Tim Julijana Nagelsamana, koji je u seriji od šest utakmica bez poraza, može da se bori opet i za Ligu šampiona pošto se nalazi trenutno na tri boda od četvrtog mesta. Međutim, ako sutra Lajpcig ili Leverkuzen pobede, ta granica se povećava...

BUNDESLIGA - 29. KOLO:

Borusija Dortmund - Štutgart 3:0 (1:0)

/Pulišić 38, Bašuaji 48, Filip 59/

Ajntraht Frankfurt - Hofenhajm 1:1 (0:0)
/Jović 49 – Gnabri 56/

U ponedjeljak

Lajpcig - Bajer Leverkuzen (20.30)

Odigrano u subotu:

Augzburg - Bajern 1:4 (1:2)
/Zile 18 ag - Toliso 32, Rodrigez 38, Roben 62, Vagner 86/

Borusija Menhengladbah - Herta 2:1 (0:1)
/Azar 75, 78 pen - Kalu 40/

Keln - Majnc 1:1 (1:0)
/Hektor 7 - De Blazis 50/

Frajburg - Volfsburg 0:2 (0:1)
/Didavi 2, 83/

HSV - Šalke 3:2 (1:1)
/Kostić 17, Holtbi 52, Hunt 84 - Naldo 9, Gurgštaler 63/

Odigrano u petak:

Hanover - Verder 2:1 (2:0)
/Harnik 17, Klaus 42, Belfodil 74/

TABELA: Bajern Minhen 72, Šalke 52, Borusija Dortmund 51, Ajntraht 46, Lajpcig (-1) 46, Bajer Leverkuzen (-1) 45, Hofenhajm 43, Borusija Menhengladbah 40, Štutgart 38, Augzburg 36, Herta 36, Verder 36, Hanover 35, Frajburg 30, Volfsburg 29, Majnc 27, HSV 22, Keln 21.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar