ШПА: "Мадрилењо" у ком нико није дао 100% - 1:1!

Сјајан волеј Роналда, Атлетико умало шокирао "Бернабеу"! Фудбалери Реал Мадрида одиграли су нерешено са градским ривалом Атлетиком 1:1 у 31. колу шпанске ЛаЛиге.  Обе екипе су резервисано ушле у највећи дерби Мадрида и као да су више мислиле на Европу. . .  Роналдо и даље дивља, Гризман сачувао друго место - дерби голмана у Мадрилењу! Јан Облак и Кејлор Навас блистали међу стативама.

Фудбал 08.04.2018 | 19:35
ШПА: "Мадрилењо" у ком нико није дао 100% - 1:1!
Оба гола су постигнута у другом полувремену, за Реал је погодио Роналдо, а за Атлетико Гризман.

Реал је добро кренуо, а једна од првих шанси је била ударац главом Гарета Бејла у 12. минуту који је завршио поред гола. Реал је већ у првих петнаестак минута имао неколико корнера, али се Атлетико добро бранио.

Покушавали су и Роналдо и Ковачић у првих пола сата игре, али је једну од бољих прилика прилика пропустио Варан после корнера. Заслуге за то иду Облаку који је добро одбранио шут дефанзивца Реала. 

Бејл се још једном нашао у доброј шанси да главом донесе предност свом тиму после Роналдовог центаршута, али то није учинио. 

Уследило је неколико напада "Јорганџија", када је између осталог шут Дијега Косте изблокиран, а на полувреме се отишло са 0:0. 

Реал је друго полувреме отворио поготком Роналда у 53. минуту. Бејл је са левог крила послао идеалну лопту коју је ЦР7 дочекао на волеј и сместио је у доњи десни угао Облаковог гола. 

Атлетико је изједначио само четири минута касније голом Антоана Гризмана. Витоло се убацио у казнени простор, оставио је лопту само неколико метара иза себе и Гризман је лагано погодио мрежу за 1:1. 

Кејлор Навас је потом спречио потпуни шок на Сантјаго Бернабеу само два минута после гола Атлетика јер је одбранио шут Кокеа. 

Ниједна од екипа није до краја успела да постигне гол, а једну од последњих шанси је имао Серхио Рамос из слободног ударца у надокнади времена. 

Атлетико је остао други на табели са 68 бодова, а Реал је трећи са 64.

Добар дерби Мадрида, али без препознатљиве интензивности!

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид поделили су бодове у дербију 31. кола Примере у мечу у који као да су циљано ушли без стопроцентног ангажмана, ваљда чувајући снагу за европске окршаје са Јувентусом  и Спортингом где још имају велике шансе за трофеј, насупрот домаћем првенству.

Тек на моменте видели смо ону праву борбеност у "Мадрилењу", а најбољи појединци били су Јан Облак и Кејлор Навас, упркос головима Кристијана Роналда и Антоана Гризмана.

Зидан је чак Португалца "повукао" са терена после сат времена игре, док су мање времена на терену провели и Лука Модрић, Карим Бензема и Иско, док у протоколу за меч уопште није био бразилски везиста Каземиро.

РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:1 (0:0)

Јан Облак је имао више посла у првом полувремену, али у 53. минуту није могао ништа.

Гарет Бејл је искористио добар моментум Реала почетком другог полувремена, протутњао по левој страни где није могао да га заустави ветеран Хуанфран, и послао одличну лопту за Кристијана Роналда на другој стативи.

"Склизнула" је лопта са главе Лукасу Ернандезу, Кристијано Роналдо није изгубио фокус са лопте и успео је да ухвати волеј који се од земље одбио и преварио Јана Облака.

Тек тада, као што је то обичај са Симеоном, његова екипа заиграла је мало офанзивније и након одличне комбинације Гризмана и Витола, чији је шут одбранио Кејлор Навас, на одбијену лопту натрчао је Антоан Гризман и постигао свој трећи узастопни гол на "Бернабеуу" против Реала.

Најбоље прилике на крају меча имао је Серхио Рамос који је прво одлично извео слободњак који је Облак "скинуо" руком, да би још бољу шансу имао главом после корнера.

Ипак, "тукао" је преко гола с прве стативе...

Није то био најузбудљивији мадридски дерби који смо гледали. Ни близу. На талону “само” друго место на табели. Никакав мотив за освајаче. Међутим, превише су то моћни тимови да би нам - чак и кад не убаце у највишу брзину - приуштили било шта осим комплетног фудбала. Кажемо комплетног, јер данас су на стадиону “Сантјаго Бернабеу” најбоље потезе изводили голмани Јан Облак и Кејлор Навас. Али ни они нису свемоћни, па мреже нису мировале - 1:1 у великом дербију 31. коа Примере.

Обојица су поклекла у размаку од само четири минута. У 53. је Герет Бејл пробио по левој страни, а Лукас Ернандез погрешно проценио путању лопте и дозволио да она падне тачну на ногу Кристијану Роналду. А он га - видели смо то у четвртфиналном окршају са Јувентусом у Лиги шампиона - даје и кад му падне пола метра изнад главе, камоли тамо где треба. Волеј неодбрањив и за Облака и Реалово вођство.

Уједно, Роналдов - веровали или не - 20. гол на последњих 10 утакмица! Такође  и 650. у каријери ако рачунамо и оне у репрезентацији, па 40. у сезони - осми пут узастопце.

Међутим, ни то није било довољно да Зинедину Зидану подари прву првенствену победу над градским ривалом на домаћем терену. Тако је одлучио Антоан Гризман, који је започео добру акцију са Витолом, а потом и био ту сачека лопту коју је Навас успео да скине са противничке ноге. Витолове. Ништа он није крив што саиграчи из последње линије нису испратили Гризмана.

И било је то све од голова, иако је могло да их буде барем још толико, а вероватно и много више. Међутим, Навас и Облак су решили да нервирају колеге из поља. Овај први је скидао ударце Дијегу Кости и Кокеу, Облак - ако смо добро избројали - Данију Карвахалу, у два наврата Роналду, па и Рафаелу Варану и у судијској надокнади ударац Серхија Рамоса - како му само не досади да толико секира комшије? - из слободног ударца.

Нису наравно изостале ни блаже контроверзе, Реал је већ у 11. минуту тражио пенал после дуела Дијега Година и Тонија Кроса - већ је утврђено да је судија Хавијер Естрада био у праву - док је Витолов јурис из 41. минута зауставио због непостојећег офсајда у тренутку кад је Атлетиков играч испред себе имао брисан простор.

На крају, остало је 1:1, Атлетико је остао други, и даље са четири бода предности. Чисто ствар престижа. Ништа друго. Следеће сезоне и једни и други ће заједно у Лигу шампиона. А пре тога да пробају и да у Мадрид донесу оба европска трофеја. Реал у Лиги шампиона. Атлетико у Лиги Европе.

Резултати:

у понедељак

Виљареал - Билбао 21.00

у недељу

Леванте - Лас Палмас 2:1 (1:0)
/Коке 35, Кампања 90+2 - Гарсија 50/

Реал Мадрид - Атлетико 1:1

Сосиједад - Ђирона 18.30
Валенсија - Еспањол 20.45

у суботу

Алавес - Хетафе 2:0 (0:0)
/Лагвардија 48, Мунир 75/

Селта - Севиља 4:0 (1:0)
/Арана аг 38, Аспас 57, 60, 78/

Бетис - Еибар 2:0 (1:0)
/Леон 21, Арбиља 50 аг/

Барселона - Леганес 3:1 (2:0)
/Меси 27, 32, 87 - Ел Жар 68/

у петак

Депортиво Ла Коруња - Малага 3:2 (1:1)
/Лукас Перез 6п, Адријан 70, 85 - Ролан 41, 73/

ТАБЕЛА: Барселона 79, Атлетико 68, Реал 64, Валенсија (-1) 62, Бетис 49, Виљареал (-1) 47, Севиља 46, Ђирона (-1) 44, Селта 43, Еибар 40, Хетафе 39, Билбао (-1) 36, Леганес 36, Еспањол (-1) 36, Алавес 35, Сосиједад (-1) 34, Леванте 31, Депортиво 23, Лас Палмас 21, Малага 17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар