ŠPA: "Madrilenjo" u kom niko nije dao 100% - 1:1!

Sjajan volej Ronalda, Atletiko umalo šokirao "Bernabeu"! Fudbaleri Real Madrida odigrali su nerešeno sa gradskim rivalom Atletikom 1:1 u 31. kolu španske LaLige.  Obe ekipe su rezervisano ušle u najveći derbi Madrida i kao da su više mislile na Evropu. . .  Ronaldo i dalje divlja, Grizman sačuvao drugo mesto - derbi golmana u Madrilenju! Jan Oblak i Kejlor Navas blistali među stativama.

Fudbal 08.04.2018 | 19:35
ŠPA: "Madrilenjo" u kom niko nije dao 100% - 1:1!
Oba gola su postignuta u drugom poluvremenu, za Real je pogodio Ronaldo, a za Atletiko Grizman.

Real je dobro krenuo, a jedna od prvih šansi je bila udarac glavom Gareta Bejla u 12. minutu koji je završio pored gola. Real je već u prvih petnaestak minuta imao nekoliko kornera, ali se Atletiko dobro branio.

Pokušavali su i Ronaldo i Kovačić u prvih pola sata igre, ali je jednu od boljih prilika prilika propustio Varan posle kornera. Zasluge za to idu Oblaku koji je dobro odbranio šut defanzivca Reala. 

Bejl se još jednom našao u dobroj šansi da glavom donese prednost svom timu posle Ronaldovog centaršuta, ali to nije učinio. 

Usledilo je nekoliko napada "Jorgandžija", kada je između ostalog šut Dijega Koste izblokiran, a na poluvreme se otišlo sa 0:0. 

Real je drugo poluvreme otvorio pogotkom Ronalda u 53. minutu. Bejl je sa levog krila poslao idealnu loptu koju je CR7 dočekao na volej i smestio je u donji desni ugao Oblakovog gola. 

Atletiko je izjednačio samo četiri minuta kasnije golom Antoana Grizmana. Vitolo se ubacio u kazneni prostor, ostavio je loptu samo nekoliko metara iza sebe i Grizman je lagano pogodio mrežu za 1:1. 

Kejlor Navas je potom sprečio potpuni šok na Santjago Bernabeu samo dva minuta posle gola Atletika jer je odbranio šut Kokea. 

Nijedna od ekipa nije do kraja uspela da postigne gol, a jednu od poslednjih šansi je imao Serhio Ramos iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena. 

Atletiko je ostao drugi na tabeli sa 68 bodova, a Real je treći sa 64.

Dobar derbi Madrida, ali bez prepoznatljive intenzivnosti!

Real Madrid i Atletiko Madrid podelili su bodove u derbiju 31. kola Primere u meču u koji kao da su ciljano ušli bez stoprocentnog angažmana, valjda čuvajući snagu za evropske okršaje sa Juventusom  i Sportingom gde još imaju velike šanse za trofej, nasuprot domaćem prvenstvu.

Tek na momente videli smo onu pravu borbenost u "Madrilenju", a najbolji pojedinci bili su Jan Oblak i Kejlor Navas, uprkos golovima Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana.

Zidan je čak Portugalca "povukao" sa terena posle sat vremena igre, dok su manje vremena na terenu proveli i Luka Modrić, Karim Benzema i Isko, dok u protokolu za meč uopšte nije bio brazilski vezista Kazemiro.

REAL MADRID - ATLETIKO MADRID 1:1 (0:0)

Jan Oblak je imao više posla u prvom poluvremenu, ali u 53. minutu nije mogao ništa.

Garet Bejl je iskoristio dobar momentum Reala početkom drugog poluvremena, protutnjao po levoj strani gde nije mogao da ga zaustavi veteran Huanfran, i poslao odličnu loptu za Kristijana Ronalda na drugoj stativi.

"Skliznula" je lopta sa glave Lukasu Ernandezu, Kristijano Ronaldo nije izgubio fokus sa lopte i uspeo je da uhvati volej koji se od zemlje odbio i prevario Jana Oblaka.

Tek tada, kao što je to običaj sa Simeonom, njegova ekipa zaigrala je malo ofanzivnije i nakon odlične kombinacije Grizmana i Vitola, čiji je šut odbranio Kejlor Navas, na odbijenu loptu natrčao je Antoan Grizman i postigao svoj treći uzastopni gol na "Bernabeuu" protiv Reala.

Najbolje prilike na kraju meča imao je Serhio Ramos koji je prvo odlično izveo slobodnjak koji je Oblak "skinuo" rukom, da bi još bolju šansu imao glavom posle kornera.

Ipak, "tukao" je preko gola s prve stative...

Nije to bio najuzbudljiviji madridski derbi koji smo gledali. Ni blizu. Na talonu “samo” drugo mesto na tabeli. Nikakav motiv za osvajače. Međutim, previše su to moćni timovi da bi nam - čak i kad ne ubace u najvišu brzinu - priuštili bilo šta osim kompletnog fudbala. Kažemo kompletnog, jer danas su na stadionu “Santjago Bernabeu” najbolje poteze izvodili golmani Jan Oblak i Kejlor Navas. Ali ni oni nisu svemoćni, pa mreže nisu mirovale - 1:1 u velikom derbiju 31. koa Primere.

Obojica su poklekla u razmaku od samo četiri minuta. U 53. je Geret Bejl probio po levoj strani, a Lukas Ernandez pogrešno procenio putanju lopte i dozvolio da ona padne tačnu na nogu Kristijanu Ronaldu. A on ga - videli smo to u četvrtfinalnom okršaju sa Juventusom u Ligi šampiona - daje i kad mu padne pola metra iznad glave, kamoli tamo gde treba. Volej neodbranjiv i za Oblaka i Realovo vođstvo.

Ujedno, Ronaldov - verovali ili ne - 20. gol na poslednjih 10 utakmica! Takođe  i 650. u karijeri ako računamo i one u reprezentaciji, pa 40. u sezoni - osmi put uzastopce.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da Zinedinu Zidanu podari prvu prvenstvenu pobedu nad gradskim rivalom na domaćem terenu. Tako je odlučio Antoan Grizman, koji je započeo dobru akciju sa Vitolom, a potom i bio tu sačeka loptu koju je Navas uspeo da skine sa protivničke noge. Vitolove. Ništa on nije kriv što saigrači iz poslednje linije nisu ispratili Grizmana.

I bilo je to sve od golova, iako je moglo da ih bude barem još toliko, a verovatno i mnogo više. Međutim, Navas i Oblak su rešili da nerviraju kolege iz polja. Ovaj prvi je skidao udarce Dijegu Kosti i Kokeu, Oblak - ako smo dobro izbrojali - Daniju Karvahalu, u dva navrata Ronaldu, pa i Rafaelu Varanu i u sudijskoj nadoknadi udarac Serhija Ramosa - kako mu samo ne dosadi da toliko sekira komšije? - iz slobodnog udarca.

Nisu naravno izostale ni blaže kontroverze, Real je već u 11. minutu tražio penal posle duela Dijega Godina i Tonija Krosa - već je utvrđeno da je sudija Havijer Estrada bio u pravu - dok je Vitolov juris iz 41. minuta zaustavio zbog nepostojećeg ofsajda u trenutku kad je Atletikov igrač ispred sebe imao brisan prostor.

Na kraju, ostalo je 1:1, Atletiko je ostao drugi, i dalje sa četiri boda prednosti. Čisto stvar prestiža. Ništa drugo. Sledeće sezone i jedni i drugi će zajedno u Ligu šampiona. A pre toga da probaju i da u Madrid donesu oba evropska trofeja. Real u Ligi šampiona. Atletiko u Ligi Evrope.

Rezultati:

u ponedeljak

Viljareal - Bilbao 21.00

u nedelju

Levante - Las Palmas 2:1 (1:0)
/Koke 35, Kampanja 90+2 - Garsija 50/

Real Madrid - Atletiko 1:1

Sosijedad - Đirona 18.30
Valensija - Espanjol 20.45

u subotu

Alaves - Hetafe 2:0 (0:0)
/Lagvardija 48, Munir 75/

Selta - Sevilja 4:0 (1:0)
/Arana ag 38, Aspas 57, 60, 78/

Betis - Eibar 2:0 (1:0)
/Leon 21, Arbilja 50 ag/

Barselona - Leganes 3:1 (2:0)
/Mesi 27, 32, 87 - El Žar 68/

u petak

Deportivo La Korunja - Malaga 3:2 (1:1)
/Lukas Perez 6p, Adrijan 70, 85 - Rolan 41, 73/

TABELA: Barselona 79, Atletiko 68, Real 64, Valensija (-1) 62, Betis 49, Viljareal (-1) 47, Sevilja 46, Đirona (-1) 44, Selta 43, Eibar 40, Hetafe 39, Bilbao (-1) 36, Leganes 36, Espanjol (-1) 36, Alaves 35, Sosijedad (-1) 34, Levante 31, Deportivo 23, Las Palmas 21, Malaga 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar