БЛ: Борусија заборавила Бајерн, страдале “Швабе”!

Пулишић начео Штутгарт, "Милионери" бољи од "Шваба"! Фудбалери Борусије из Дортмунда победили су Штутгарт са 3:0 у 29. колу немачке Бундеслиге.  “Милионери” са убједљивих 3:0 испратили Штутгарт са Вестфалена и пришли другопласираном Шалкеу на само бод заостатка.  Навијачи, извините - ево, за почетак, три комада Штутгарту! Уз прелеп погодак Кристијана Пулишића.

Фудбал 08.04.2018 | 19:05
БЛ: Борусија заборавила Бајерн, страдале “Швабе”!
Борусија је повела у 38. минуту спектакуларном параболом Американца Кристијана Пулишића. Пулишић је са десног бока из пуног трка шутнуо лопту која је из зоне центаршута погодила мали део мреже и кандидовала Пулишића за гол кола.

На 2:0 је у 48. минуту повећао Миши Батшуаји који у Немачкој игра у доброј форми. Батшуаји је реализовао центаршут Нурија Саина и по земљи постигао други гол за Борусију.

"Милионери" су "Швабе" дотукли у 59. минуту поготком Максимилијана Филипа који је био најближи одбијеној лопти и шутнуо је у гол. 

Борусија је трећа у Бундеслиги са 51 бодом, а Штутгарт је девети са 38.

Фудбалери Борусије Дортмунд брзо су заборавили дебакл 6:0 од Бајерна у прошлом колу, као и чињеницу да су Баварци већ освојили шампионску титулу.

Свјесни да сада могу и морају да се окрену само борби за другу позицију “милионери” су у недјељу са убједљивих 3:0  савладали Штутгарт на Вестфалену и пришли другопласираном Шалкеу на само бод заостатка.

Борбу за титулу вицешампиона наставиће сљедећег викенда управо дербијем против Шалкеа на Велтинс Арени.

У тај дуел Шалке ће ући послије пораза од “фењераша” ХСВ-а, а Борусија послије убједљиве побједе над Штутгартом, који је додуше одиграо добрих 45 минута и био ближе голу Буркија, него што су жуто-црни били мрежи Цилера.

Голман Штутгарта је ипак вадио лопту из мреже прије одласка у свлачионицу, након врло срећног поготка Кристијана Пулишића.

Американац је у 38. минуту хтио да центрира далеко са десног крила, али му је лопта прешла преко ноге и завршила у супротном углу Цилеровог гола, на изненађење публике на Вестфалену, али И самог Пулишића.

Однос снага потпуно се промијенио у другом полувремену, а већ послије само три минуте игре Борусија је удвостручила предност.

Одличну акцију у шеснаестерцу гостију извели су играчи Борусије, а Сахин је асистирао за Башуаија који са неколико метраа шаље лопту за 2:0 И свој седми гол у сезони.

Десет минута касније било је јасно да ће Борусија Дортмунд дефинитивно да се реваншира “швабама” за пораз 2:1 у првом дијелу сезоне. Погодак за коначних 3:0 постигао је Филип, исти играч који је постигао једини гол за Борусију јесенас на Мерцедес Бенз Арени.

Могла је Борусија и до убједљивијег триумфа, али је Бадштубер у два наврата одлично реаговао у свом шеснаестерцу, а најбољу прилику за почасни погодак Штутгарта пропустио је искусни Марио Гомез погодивши пречку.

Дуел Борусије Дортмунд и Штутгарта остаће упамћен и по дебију Серхија Гомеза за домаћи тим. Седамнаестогодишњи младић у јануару је дебитовао за Б тим Барселоне, али је врло брзо напустио Каталонце, а ове недјеље уписао и први наступ у Бундеслиги.

Борусија из Дортмунда се извинила навијачима за катастрофу у Класикеру, а цех је платио Штутгарт. Милионери су на свом стадиону релативно лако савладали Швабе са 3:0 у мечу 29. кола Бундеслиге и наставили потеру за другопласираним Шалкеом.

Јасно је да овај тријумф неће моћи да спере љагу са прошлонедељног бламирања у Минхену (0:6), али може макар мало да ублажи ране. Уосталом, реалан домет Борусије ове сезоне је пласман у топ четири и Лигу шампиона.

Кристијан Пулишић и Миши Бачуај били су невидљиви против Бајерна, али су против Штутгарта направили озбиљну разлику. Управо је амерички фудбалер, после додавања Лукаса Пишчека, у 38. минуту фантастичним голом начео мрежу гостију. Да ли је намерно гађао или покушао да центрира за сада је дилема, једно је сигурно, Американац је постигао прелеп гол за вођство Милионера.

Бачуаји се истакао у 48. минуту када је повисио на 2:0, а у улози асистента нашао се Нури Шахин. Ово је белгијском нападачу био седми гол на деветој бундеслигашкој утакмици и очигледно је да му више прија Немачка од Енглеске.

Коначан резултат поставио је Максимилијан Филип у 59. минуту и тада је дефинитивно било јасно да Штутгарт нема шта да тражи у овој утакмици и да би велики успех био и постизање утешног поготка. Који није пао...

Памтиће се ова утакмица и по дебију младог 17-годишњег Серхија Гомеза за Борусију, а он је три минута пре краја утакмице заменио Марка Ројса.

Много већи изазов Борусију чека следеће недеље када би у дуелу са Шалкеом у дербију Рура требало да одлучи о томе ко ће освојити друго место.

БУНДЕСЛИГА - 29. КОЛО:

Борусија Дортмунд - Штутгарт 3:0 (1:0)

/Пулишић 38, Башуаји 48, Филип 59/

Ајнтрахт Франкфурт - Хофенхајм (18.00)

У понедјељак

Лајпциг - Бајер Леверкузен (20.30)

Одиграно у суботу:

Аугзбург - Бајерн 1:4 (1:2)
/Зиле 18 аг - Толисо 32, Родригез 38, Робен 62, Вагнер 86/

Борусија Менхенгладбах - Херта 2:1 (0:1)
/Азар 75, 78 пен - Калу 40/

Келн - Мајнц 1:1 (1:0)
/Хектор 7 - Де Блазис 50/

Фрајбург - Волфсбург 0:2 (0:1)
/Дидави 2, 83/

ХСВ - Шалке 3:2 (1:1)
/Костић 17, Холтби 52, Хунт 84 - Налдо 9, Гургшталер 63/

Одиграно у петак:

Хановер - Вердер 2:1 (2:0)
/Харник 17, Клаус 42, Белфодил 74/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 72, Шалке 52, Борусија Дортмунд 51, Лајпциг (-1) 46, Бајер Леверкузен (-1) 45, Ајнтрахт (-1) 45, Хофенхајм (-1) 42, Борусија Менхенгладбах 40, Штутгарт 38, Аугзбург 36, Херта 36, Вердер 36, Хановер 35, Фрајбург 30, Волфсбург 29, Мајнц 27, ХСВ 22, Келн 21.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар