ПЛ: Пораз Тадићевих "Светаца", Арсенал стиже Челси!

Фудбалери Арсенала победили су Саутемптон у 33. колу Премијер лиге са 3:2 на Емирејтсу.  Голеада, картони, поцепани дрес и агонија Светаца! Свашта смо видели овог поподнева на Емирејтсу. . .  Сурови Велбек оладио Свеце, бодови за опстанак се не траже на Емиратима! Саутемптон се јуначки борио, али изгубио и остао у опасној зони.

Фудбал 08.04.2018 | 19:15
ПЛ: Пораз Тадићевих "Светаца", Арсенал стиже Челси!
Утакмицу су обележила два преокрета после којих је тим Арсена Венгера ипак успео да победи. Саутемптон је повео голом Шејна Лонга у 17. минуту.

Српски интернационалац Душан Тадић је одложио лопту на десном боку за Соареша, овај је успео да центрира, а Лонг је искусно погодио дијагоналу за 1:0. Арсенал се већ до полувремена враћа головима Обамејанга и Велбека у 29, односно 38. минуту.

У класичној арсеналовској акцији и игри кратких додавања из прве, Велбек је петом наместио гол Обамејангу, а онда је и сам дао сјајан гол после соло акције. 

Саутемптон се још једном враћа у игру у 73. минуту када је Соареш 'бициклицом' провозао Бертранда и онда центрирао Остину који је био прецизан из петерца за 2:2.

Коначан резултат поставља Велбек голом у 81. минуту, када је Алекс Ивоби добро центрирао до друге стативе, а Велбек главом постигао гол. 

До краја меча је Стивенс добио црвени картон после дуела са Вилширом, па су "Свеци" завршили са десеторицом на терену, иако је Вилшир вукао Стивенса за дрес. Уследио је и црвени картон за Елненија, па је и Арсенал завршио некомплетан. 

Арсенал сада има два бода заостатка у односу на Челси, а Саутемптон је три бода иза Кристал Паласа на 18. месту и у тешкој ситуацији пред наставак сезоне у којој покушавају да изборе опстанак у Премијер лиги.

Какав хаотичан меч у Лондону!

Арсенал је успео да "одбрани образ" домаћина у 33. колу Премијер лиге пошто је први овог викенда уписао победу пред својим навијачима, али је до ње дошао тек након преокрета и праве фрке на самом крају меча.

"Закувало" се када је Стивенс повукао један од последњих напада Саутемптона и био суочен са Вилширом који га је за дрес вукао добрих 10-15 метара, на крају му и поцепао мајицу, али је дефанзивац "светаца" тада изгубио живце и одгурнуо га. Добио је црвени картон, Вилшир само жути, али је потом Мохамед Елнени испао наиван и због гурања у живом зиду био искључен.

На крају, на семафору је остао резултат актуелан из 81. минута када је Дани Велбек постигао свој други гол на мечу, а у стрелце су се уписали још Обамејанг, Лонг и Остин.

АРСЕНАЛ - САУТЕМПТОН 3:2 (2:1)

Све је изненадио избор менаџера Марка Хјуза да меч почне Шејн Лонг који је у катастрофалној форми, али управо је он био стрелац у 17. минуту. За свој тек други погодак у последњих 48 мечева (!!!) може да захвали Шкодрану Мустафију и Петру Чеху...

Њих двојица су очајно комуницирали док је текла акција Тадића и Седрика, па је Лонг успео да се позиционира испред Мустафија и лако је дошао до поготка.

Арсенал је убрзо заиграо озбилније и преко Обамејанга у 29. дошао до изједначења, да би Дани Велбек, још један фудбалер који није у најсјајнијој форми, лепим ударцем у 38. минуту успео да направи потпуни преокрет на мечу.

Сотону, ком "гори под ногама", поништен је гол у 64. минуту после офсајда Шејна Лонга, али је нови дошао након уласка Чарлија Остина.

Тек што је ушао у игру, Остин је искористио опет добру сарадњу Седрика и Тадића и постигао гол са мале удаљености, али још једном Саутемптон није успео да се одбрани и сурово га је казнио данас одлични Дани Велбек.

Нападач који је у Премијер лиги последњи пут био стрелац још у септембру, заблистао је у 81. минуту и гурнуо Саутемтпон за корак ближе Чемпионшипу.

Арсенал је одмарао за реванш против ЦСКА у Лиги Европе и данашњи премијерлигашки меч га није занимао, али је славио са комбинованим тимом са 3:2 и гурнуо Саутемптон ка Чемпионшипу.

Борили су се момци са југа Енглеске колико су могли, повели преко Шејна Лонга после кикса Мустафија и лепе асистенције Седрика Соареса већ у 17. минуту, али су домаћини до краја првог полувремена на крилима разиграних Обамејана и Денија Велбека успели да преокрену резултат пред одлазак на одмор.

Екипа Марка Хјуза у наставку је покушавала да се врати у живот, имала и среће након што су Џака и Ивоби пропустили добре шансе, а претили су преко Шејна Лонга. њему је прво Петер Чех одбранио покушај у 62. минуту, а који тренутак касније због офсајда му је поништен и гол. Ипак, Саутемптон је за труд награђен, и то у 782. минуту након што је сјајни Седрик Соарес опет прошао лако одбрану Арсенала и наместио гол Чарлију Остину, први после вишемесечне паузе због повреде.

Међутим, радост гостију трајала је врло кратко, у 82. минуту Дени Велбек је казнио још једну грешку очајне одбране Светаца и поставио коначних 3:2.

Душан Тадић одиграо је цео меч за Саутемптон, а имао је и сјајну шансу да донесе бод Свецима, али му је Петер Чех није скинуо шут у 86. минуту.

Обе екипе завршиле су меч са по десет играча јер су у надокнади скључени Елнени (Арсенал) и Стивенс (Саутемтон), а пораз је Свеце оставио на 18. месту на три бода од опстанка уз утакмицу мање. Арсенал се победом приближио петопласираном Чеслију на два бода, али ни пето место не значи пуно. Ако хоће у Лигу шампиона Тобџије морају да освоје Лигу Европе.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 33. коло

Арсенал - Саутемптон 3:2 (2:1)
/Обамејанг 29, Велбек 38, 81 - Лонг 17, Остин 73/

Челси - Вест Хем 17.30

у суботу:

Евертон - Ливерпул 0:0

Борнмут - Кристал Палас 2:2 (0:0)
/Мусе 65, Кинг 89 - Миливојевић 47, Заха 75/

Брајтон - Хадерсфилд 1:1 (1:0)
/Марч 30 - Муни 33/

Лестер - Њукасл 1:2 (0:1)
/Варди 84 - Шелви 18, Перез 75/

Стоук - Тотенхем 1:2 (0:0)
/Дијуф 57 - Ериксен 52, Кејн 63/

Вотфорд - Барнли 1:2 (0:0)
/Переира 61 - Воукс 70, Корк 73/

ВБА - Свонси 1:1 (0:0)
/Родригез 54 - Абрахам 75/

Манчестер Сити - Манчестер Јунајтед 2:3 (2:0)
/Компани 25, Гундоган 30 - Погба 53, 55, Смолинг 69/

ТАБЕЛА: Сити (-1) 84, Јунајтед (-1) 71, Ливерпул 67, Тотенхем (-1) 67, Челси (-2) 56, Арсенал (-1) 54, Барнли (-1) 49, Лестер (-1) 43, Евертон 41, Борнмут 38, Њукасл (-1) 38, Вотфорд 37, Брајтон (-1) 35, Вест Хем (-2) 33, Свонси (-1) 32, Хадерсфилд 32, Кристал Палас 31, Саутемптон (-1) 28, Стоук 27, ВБА 21.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар