PL: Poraz Tadićevih "Svetaca", Arsenal stiže Čelsi!

Fudbaleri Arsenala pobedili su Sautempton u 33. kolu Premijer lige sa 3:2 na Emirejtsu.  Goleada, kartoni, pocepani dres i agonija Svetaca! Svašta smo videli ovog popodneva na Emirejtsu. . .  Surovi Velbek oladio Svece, bodovi za opstanak se ne traže na Emiratima! Sautempton se junački borio, ali izgubio i ostao u opasnoj zoni.

Fudbal 08.04.2018 | 19:15
PL: Poraz Tadićevih "Svetaca", Arsenal stiže Čelsi!
Utakmicu su obeležila dva preokreta posle kojih je tim Arsena Vengera ipak uspeo da pobedi. Sautempton je poveo golom Šejna Longa u 17. minutu.

Srpski internacionalac Dušan Tadić je odložio loptu na desnom boku za Soareša, ovaj je uspeo da centrira, a Long je iskusno pogodio dijagonalu za 1:0. Arsenal se već do poluvremena vraća golovima Obamejanga i Velbeka u 29, odnosno 38. minutu.

U klasičnoj arsenalovskoj akciji i igri kratkih dodavanja iz prve, Velbek je petom namestio gol Obamejangu, a onda je i sam dao sjajan gol posle solo akcije. 

Sautempton se još jednom vraća u igru u 73. minutu kada je Soareš 'biciklicom' provozao Bertranda i onda centrirao Ostinu koji je bio precizan iz peterca za 2:2.

Konačan rezultat postavlja Velbek golom u 81. minutu, kada je Aleks Ivobi dobro centrirao do druge stative, a Velbek glavom postigao gol. 

Do kraja meča je Stivens dobio crveni karton posle duela sa Vilširom, pa su "Sveci" završili sa desetoricom na terenu, iako je Vilšir vukao Stivensa za dres. Usledio je i crveni karton za Elnenija, pa je i Arsenal završio nekompletan. 

Arsenal sada ima dva boda zaostatka u odnosu na Čelsi, a Sautempton je tri boda iza Kristal Palasa na 18. mestu i u teškoj situaciji pred nastavak sezone u kojoj pokušavaju da izbore opstanak u Premijer ligi.

Kakav haotičan meč u Londonu!

Arsenal je uspeo da "odbrani obraz" domaćina u 33. kolu Premijer lige pošto je prvi ovog vikenda upisao pobedu pred svojim navijačima, ali je do nje došao tek nakon preokreta i prave frke na samom kraju meča.

"Zakuvalo" se kada je Stivens povukao jedan od poslednjih napada Sautemptona i bio suočen sa Vilširom koji ga je za dres vukao dobrih 10-15 metara, na kraju mu i pocepao majicu, ali je defanzivac "svetaca" tada izgubio živce i odgurnuo ga. Dobio je crveni karton, Vilšir samo žuti, ali je potom Mohamed Elneni ispao naivan i zbog guranja u živom zidu bio isključen.

Na kraju, na semaforu je ostao rezultat aktuelan iz 81. minuta kada je Dani Velbek postigao svoj drugi gol na meču, a u strelce su se upisali još Obamejang, Long i Ostin.

ARSENAL - SAUTEMPTON 3:2 (2:1)

Sve je iznenadio izbor menadžera Marka Hjuza da meč počne Šejn Long koji je u katastrofalnoj formi, ali upravo je on bio strelac u 17. minutu. Za svoj tek drugi pogodak u poslednjih 48 mečeva (!!!) može da zahvali Škodranu Mustafiju i Petru Čehu...

Njih dvojica su očajno komunicirali dok je tekla akcija Tadića i Sedrika, pa je Long uspeo da se pozicionira ispred Mustafija i lako je došao do pogotka.

Arsenal je ubrzo zaigrao ozbilnije i preko Obamejanga u 29. došao do izjednačenja, da bi Dani Velbek, još jedan fudbaler koji nije u najsjajnijoj formi, lepim udarcem u 38. minutu uspeo da napravi potpuni preokret na meču.

Sotonu, kom "gori pod nogama", poništen je gol u 64. minutu posle ofsajda Šejna Longa, ali je novi došao nakon ulaska Čarlija Ostina.

Tek što je ušao u igru, Ostin je iskoristio opet dobru saradnju Sedrika i Tadića i postigao gol sa male udaljenosti, ali još jednom Sautempton nije uspeo da se odbrani i surovo ga je kaznio danas odlični Dani Velbek.

Napadač koji je u Premijer ligi poslednji put bio strelac još u septembru, zablistao je u 81. minutu i gurnuo Sautemtpon za korak bliže Čempionšipu.

Arsenal je odmarao za revanš protiv CSKA u Ligi Evrope i današnji premijerligaški meč ga nije zanimao, ali je slavio sa kombinovanim timom sa 3:2 i gurnuo Sautempton ka Čempionšipu.

Borili su se momci sa juga Engleske koliko su mogli, poveli preko Šejna Longa posle kiksa Mustafija i lepe asistencije Sedrika Soaresa već u 17. minutu, ali su domaćini do kraja prvog poluvremena na krilima razigranih Obamejana i Denija Velbeka uspeli da preokrenu rezultat pred odlazak na odmor.

Ekipa Marka Hjuza u nastavku je pokušavala da se vrati u život, imala i sreće nakon što su Džaka i Ivobi propustili dobre šanse, a pretili su preko Šejna Longa. njemu je prvo Peter Čeh odbranio pokušaj u 62. minutu, a koji trenutak kasnije zbog ofsajda mu je poništen i gol. Ipak, Sautempton je za trud nagrađen, i to u 782. minutu nakon što je sjajni Sedrik Soares opet prošao lako odbranu Arsenala i namestio gol Čarliju Ostinu, prvi posle višemesečne pauze zbog povrede.

Međutim, radost gostiju trajala je vrlo kratko, u 82. minutu Deni Velbek je kaznio još jednu grešku očajne odbrane Svetaca i postavio konačnih 3:2.

Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Sautempton, a imao je i sjajnu šansu da donese bod Svecima, ali mu je Peter Čeh nije skinuo šut u 86. minutu.

Obe ekipe završile su meč sa po deset igrača jer su u nadoknadi sključeni Elneni (Arsenal) i Stivens (Sautemton), a poraz je Svece ostavio na 18. mestu na tri boda od opstanka uz utakmicu manje. Arsenal se pobedom približio petoplasiranom Česliju na dva boda, ali ni peto mesto ne znači puno. Ako hoće u Ligu šampiona Tobdžije moraju da osvoje Ligu Evrope.

PREMIJER LIGA, 33. kolo

Arsenal - Sautempton 3:2 (2:1)
/Obamejang 29, Velbek 38, 81 - Long 17, Ostin 73/

Čelsi - Vest Hem 17.30

u subotu:

Everton - Liverpul 0:0

Bornmut - Kristal Palas 2:2 (0:0)
/Muse 65, King 89 - Milivojević 47, Zaha 75/

Brajton - Hadersfild 1:1 (1:0)
/Marč 30 - Muni 33/

Lester - Njukasl 1:2 (0:1)
/Vardi 84 - Šelvi 18, Perez 75/

Stouk - Totenhem 1:2 (0:0)
/Dijuf 57 - Eriksen 52, Kejn 63/

Votford - Barnli 1:2 (0:0)
/Pereira 61 - Vouks 70, Kork 73/

VBA - Svonsi 1:1 (0:0)
/Rodrigez 54 - Abraham 75/

Mančester Siti - Mančester Junajted 2:3 (2:0)
/Kompani 25, Gundogan 30 - Pogba 53, 55, Smoling 69/

TABELA: Siti (-1) 84, Junajted (-1) 71, Liverpul 67, Totenhem (-1) 67, Čelsi (-2) 56, Arsenal (-1) 54, Barnli (-1) 49, Lester (-1) 43, Everton 41, Bornmut 38, Njukasl (-1) 38, Votford 37, Brajton (-1) 35, Vest Hem (-2) 33, Svonsi (-1) 32, Hadersfild 32, Kristal Palas 31, Sautempton (-1) 28, Stouk 27, VBA 21.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar