ИТА: Жив је Наполи, ћераће се још!!!

Од амбиса до победе – Наполи голом у 93' остао у трци за титулу! Фудбалери Наполија победили су пред домаћом публиком Кјево са 2:1, у 31. колу Серије А.  Притисак "везао ноге", Наполи до побједе у 93'! Чета Мауриција Сарија губила од Кјева до 89. минута, а онда на чудесан начин преокренула резултат и стигла до побједе.  Секунди делили Јувентус од потврде Скудета. . .  Невероватан преокрет Наполитанаца, и даље је отворена трка за титулу.

Фудбал 08.04.2018 | 18:55
ИТА: Жив је Наполи, ћераће се још!!!
Изабраници Мауција Сарија губили су до 89. минуту, али је онда кренуо фантастичан преокрет домаћих фудбалера.

Милик је у 89. донео изједначење, док је Дијавара у 93. савладао Сорентина и тако је Наполи дошао до великог тријумфа.

Наполи сада поново има само четири бода мање од Јувентуса, док је Кјево остао на 14. месту са 29 бодова. 

Српски фудбалер Ненад Томовић одиграо је сјајан меч за Кјево и био је један од најбољих у дефанзивној линији "летећих магараца". 

Од осталих мечева, Кротоне је са 1:0 победио Болоњу, док је минималним резултатом славила и Верона против Каљарија. Српски играч Јагош Вуковић одиграо је свих 90 минута за Верону.

Шокантна завршница на "Сан Паолу"!

Наполи је до 89. минута имао гол заостатка у дуелу с Кјевом, а онда је на невјероватан начин постигао два гола и стигао до потпуног преокрета, чиме је остао у игри за "скудето".

Седам кола прије краја сезоне, Наполитанци заостају ћетири бода за лидером и све је извјесније да ће борба за титулу потрајати до самог финиша првенства.

НАПОЛИ - КЈЕВО 2:1 (0:0)

Веома лоше изгледао је Наполи у првом полувремену, а једину какву-такву шансу имао је Хозе Каљехон у 16. минуту, али је пребацио гол.

Почетком наставка могао се и Лоренцо Инсиње уписати у стријелце, али је са десетак метара шутирао траљаво, право у голмана. Ипак, био је то наговјештај за нијансу боље игре.

Само два минута касније - пенал за Наполи.

Фабио Депаоли у 51. минуту повукао је Дриса Мертенса, а омалени Белгијанац сам је одлучио да изведе најстрожу казну и по неписаном фудбалском правилу - погријешио. Његов шут са 11 метара прочитао је и одбранио Стефано Сорентино.

Искусни чувар мреже још једном је показао да је мајстор за једанаестерце, с обзиром да је одбранио чак три од посљедња четири против његовог тима.

Распламсала се тада борба, Наполи је кренуо свим силама ка голу ривала, што је отворило простор за контре гостију.

У 73. минуту екипа из Вероне казнила је све грешке ривала.

Маријуш Степински, који је двадесетак минута раније замијенио Рикарда Међоринија, брз контранапад Кјева крунисао је поготком.

Добре шансу имали су Инсиње, Лоренцо Тонели (погодио пречку), Мертенс, а затим и Аркадијуш Милик, али лопта једноставно није хтјела у гол.

Изгледало је да ће Наполи остати без планираних бодова, чима би трка за титулу била окончана. Ипак, играчи Мауриција Сарија нису се предали.

У 89. минуту Милик је испратио центаршут Инсињеа и сјајно главом пребацио Сорентина за 1:1, да би у трећем минуту судијске надокнаде Амаду Дијавара изазвао праву ерупцију одушевљења под Везувом.

Био је то његов тек први погодак у 69. мечу у Серији А.

У преостала два сусрета одиграна у истом термину, двије екипе које су у зони испадања, уз већ отписани Беневенто, Кротоне и Верона, забиљежили су веома битне домаће побједе.

Минималним резултатом славили су против Болоње, односно Каљарија, те сачували наду да могу избјећи селидбу у Серију Б.

Српски интернационалци Ненад Томовић и Иван Радовановић одиграли су свих 90 минута и били међу најистакнутијим појединцима меча, нарочито Томовић, који је у неколико наврата сјајним интервенцијама осујетио атаке Наполитанаца.

У Торину су задовољно трљали руке, у Напуљу су по сунчаној недељи чупали косе гледајући како Кјево убија и последњу наду о Скудету. Све је биле спремно за пресуду по којој би Наполи испао из трке за титулу и Јувентус преломио питање Скудета. Седмог узастопног. 

Четири минута пре краја, седам кола пре краја, Кјево је водио на Сан Паолу са 1:0 и Јувентус је имао седам бодова предности. Али Наполијева опсада је успела! Прво Милик, па онда Дијавара у последњим секундима за преокрет и победу од 2:1. Наполи остаје на четири бода заостатка, Јувентус још не може да буде безбрижан. Чека их међусобни оркшај у Торину, Наполитанци у следећем колу гостују Милану, а Јуве има тешка гостовања Интеру и Роми. Све је могуће, трка је и даље отворена... А мало је недостајало да је ветеранска легија из Вероне затвори данас.

Наполи је играо фудбал и нападао, Кјево је у свом стилу прекаљених бораца за опстанак чекао шансу коју би искористио и потом фрустрирао домаћина катенаћом и крађом времена. Наполи је имао 31 покушај на гол, у шутевима на гол је било 20:4, у корнерима 14:0 за Наполитанце, Реина је имао једну одбрану, а Сорентино 10! Да не говоримо о три пута више одирганих пасова и доминацији у поседу лопте - 76:24! Али уамло да то све буде узалуд... 

Наполи је у првом полувремену опседао гол Летећих магараца, али лопта није хтела у гол. Када би ишла према њему, указао би се неуништиви „деда“ Стефано Сорентино. Када је Наполи на почетку другог полувремена  добио пенал, изгледало је да као крај мучења. Али Сорентино брани ударац Мертенса са беле тачке и баца Напуљ у очај. Било је чак и суза на трибинама у том тренутку. Врхунац фрустрације Наполитанаца се десио у 73. минуту када је њихов отпадак на позајмици у Верони, Емануеле Ђакерини асистирао Степинском који погађа за вођство гостију и Наполи се нашао у скоро безизлазној ситуацији.

Био је то један од оних дана, када никоме ништа не полази за ногом и када је мрежа противника зачарана. Наполитанци су камповали у казненом простору Летећих магараца, али је лопта чудесно скретала на разне стране када би кренула ка мрежи. Напетост је могла да се сече ножем када је уследила тотална опсада Сорентиновг гола. И коначно, Милик у 89. минута погађа главом за изједначење и даје импулс живота на Сан Паолу. Ипак, деловало је да је касно за преокрет.

Искусни гости су били добро постављени позади и избијали лопте чекајући последњи судијски звиждук, а онда је једна пала на ногу Дијавари који је поред свих шаље у даљи угао за ерупцију! Срећом не ону из Везува, него ону одушевљења на Сан Паолу.  
А кува и у борби за опстанак. Још шест клубова стрепи поред отписаног Беневнта. Која два уз Вештице ће у Серију Б, нежемо знати до самог финиша с обзиром како се ситуација развија. Два најугроженија изнад фењераша Беневwнта су данас остварили минималне победе и додатно закували ситуацију. Верона је минималцем оживела наде и увукла Каљари у борбу за опстанак, док је Кротоне искористио предност домаћег терена против безбрижне Болоње и такође минималцем поправио шансе за опстанак. 

Јунаци Веронине победе су били Ромуло који је искористио пенал после играња руком Паволетија и голман Николас који је имао две чудесне интервенције после шутева Паволетија и Фарагоа када су већ сви видели лопту у голу. Тренер Пекија је преживео с обзиром да га је чекао отказ ако данас не победи, а Каљари се непланирано нашао у гротлу борбе за опстанак после очајног другог дела сезоне. Кротонеову серију пораза је прекинуо волеј Симија на центрашут Стојана. Много важна победа за Валтера Зенгу који данас из разних разлога није могао да рачуна на "пола тима". 

СЕРИЈА А - 31. КОЛО:

Торино - Интер 1:0 (1:0)
/Љајић 36/

Кротоне - Болоња 1:0 (1:0)
/Сими 25/

Наполи - Кјево 2:1 (0:0)
/Милик 89, Дијавара 90+3 - Степински 73/

Верона - Каљари 1:0 (1:0)
/Ромуло 36 пен/

Удинезе - Лацио (18.00)
Милан - Сасуоло (20.45)

Одиграно у суботу:

Беневенто - Јувентус 2:4 (1:2)
/Диабате 24, 51 - Дибала 16, пен. 45+2, пен 74, Коста 82/

Рома - Фиорентина 0:2 (0:2)
/Бенаси 7, Симеоне 39/

СПАЛ - Аталанта 1:1 (1:0)
/Ционек 39 - Де Рун 78 пен/

Сампдорија - Ђенова 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 81, Наполи 77, Рома 60, Интер 59, Лацио (-1) 57, Милан (-1) 51, Фиорентина 50, Аталанта 48, Сампдорија 48, Торино 45, Болоња 35, Ђенова 35, Удинезе (-1) 33, Каљари 29, Кјево 29, Сасуоло (-1) 29, СПАЛ 27, Кротоне 27, Верона 25, Беневенто 13.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар