ITA: Živ je Napoli, ćeraće se još!!!

Od ambisa do pobede – Napoli golom u 93' ostao u trci za titulu! Fudbaleri Napolija pobedili su pred domaćom publikom Kjevo sa 2:1, u 31. kolu Serije A.  Pritisak "vezao noge", Napoli do pobjede u 93'! Četa Mauricija Sarija gubila od Kjeva do 89. minuta, a onda na čudesan način preokrenula rezultat i stigla do pobjede.  Sekundi delili Juventus od potvrde Skudeta. . .  Neverovatan preokret Napolitanaca, i dalje je otvorena trka za titulu.

Fudbal 08.04.2018 | 18:55
ITA: Živ je Napoli, ćeraće se još!!!
Izabranici Maucija Sarija gubili su do 89. minutu, ali je onda krenuo fantastičan preokret domaćih fudbalera.

Milik je u 89. doneo izjednačenje, dok je Dijavara u 93. savladao Sorentina i tako je Napoli došao do velikog trijumfa.

Napoli sada ponovo ima samo četiri boda manje od Juventusa, dok je Kjevo ostao na 14. mestu sa 29 bodova. 

Srpski fudbaler Nenad Tomović odigrao je sjajan meč za Kjevo i bio je jedan od najboljih u defanzivnoj liniji "letećih magaraca". 

Od ostalih mečeva, Krotone je sa 1:0 pobedio Bolonju, dok je minimalnim rezultatom slavila i Verona protiv Kaljarija. Srpski igrač Jagoš Vuković odigrao je svih 90 minuta za Veronu.

Šokantna završnica na "San Paolu"!

Napoli je do 89. minuta imao gol zaostatka u duelu s Kjevom, a onda je na nevjerovatan način postigao dva gola i stigao do potpunog preokreta, čime je ostao u igri za "skudeto".

Sedam kola prije kraja sezone, Napolitanci zaostaju ćetiri boda za liderom i sve je izvjesnije da će borba za titulu potrajati do samog finiša prvenstva.

NAPOLI - KJEVO 2:1 (0:0)

Veoma loše izgledao je Napoli u prvom poluvremenu, a jedinu kakvu-takvu šansu imao je Hoze Kaljehon u 16. minutu, ali je prebacio gol.

Početkom nastavka mogao se i Lorenco Insinje upisati u strijelce, ali je sa desetak metara šutirao traljavo, pravo u golmana. Ipak, bio je to nagovještaj za nijansu bolje igre.

Samo dva minuta kasnije - penal za Napoli.

Fabio Depaoli u 51. minutu povukao je Drisa Mertensa, a omaleni Belgijanac sam je odlučio da izvede najstrožu kaznu i po nepisanom fudbalskom pravilu - pogriješio. Njegov šut sa 11 metara pročitao je i odbranio Stefano Sorentino.

Iskusni čuvar mreže još jednom je pokazao da je majstor za jedanaesterce, s obzirom da je odbranio čak tri od posljednja četiri protiv njegovog tima.

Rasplamsala se tada borba, Napoli je krenuo svim silama ka golu rivala, što je otvorilo prostor za kontre gostiju.

U 73. minutu ekipa iz Verone kaznila je sve greške rivala.

Marijuš Stepinski, koji je dvadesetak minuta ranije zamijenio Rikarda Međorinija, brz kontranapad Kjeva krunisao je pogotkom.

Dobre šansu imali su Insinje, Lorenco Toneli (pogodio prečku), Mertens, a zatim i Arkadijuš Milik, ali lopta jednostavno nije htjela u gol.

Izgledalo je da će Napoli ostati bez planiranih bodova, čima bi trka za titulu bila okončana. Ipak, igrači Mauricija Sarija nisu se predali.

U 89. minutu Milik je ispratio centaršut Insinjea i sjajno glavom prebacio Sorentina za 1:1, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade Amadu Dijavara izazvao pravu erupciju oduševljenja pod Vezuvom.

Bio je to njegov tek prvi pogodak u 69. meču u Seriji A.

U preostala dva susreta odigrana u istom terminu, dvije ekipe koje su u zoni ispadanja, uz već otpisani Benevento, Krotone i Verona, zabilježili su veoma bitne domaće pobjede.

Minimalnim rezultatom slavili su protiv Bolonje, odnosno Kaljarija, te sačuvali nadu da mogu izbjeći selidbu u Seriju B.

Srpski internacionalci Nenad Tomović i Ivan Radovanović odigrali su svih 90 minuta i bili među najistaknutijim pojedincima meča, naročito Tomović, koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama osujetio atake Napolitanaca.

U Torinu su zadovoljno trljali ruke, u Napulju su po sunčanoj nedelji čupali kose gledajući kako Kjevo ubija i poslednju nadu o Skudetu. Sve je bile spremno za presudu po kojoj bi Napoli ispao iz trke za titulu i Juventus prelomio pitanje Skudeta. Sedmog uzastopnog. 

Četiri minuta pre kraja, sedam kola pre kraja, Kjevo je vodio na San Paolu sa 1:0 i Juventus je imao sedam bodova prednosti. Ali Napolijeva opsada je uspela! Prvo Milik, pa onda Dijavara u poslednjim sekundima za preokret i pobedu od 2:1. Napoli ostaje na četiri boda zaostatka, Juventus još ne može da bude bezbrižan. Čeka ih međusobni orkšaj u Torinu, Napolitanci u sledećem kolu gostuju Milanu, a Juve ima teška gostovanja Interu i Romi. Sve je moguće, trka je i dalje otvorena... A malo je nedostajalo da je veteranska legija iz Verone zatvori danas.

Napoli je igrao fudbal i napadao, Kjevo je u svom stilu prekaljenih boraca za opstanak čekao šansu koju bi iskoristio i potom frustrirao domaćina katenaćom i krađom vremena. Napoli je imao 31 pokušaj na gol, u šutevima na gol je bilo 20:4, u kornerima 14:0 za Napolitance, Reina je imao jednu odbranu, a Sorentino 10! Da ne govorimo o tri puta više odirganih pasova i dominaciji u posedu lopte - 76:24! Ali uamlo da to sve bude uzalud... 

Napoli je u prvom poluvremenu opsedao gol Letećih magaraca, ali lopta nije htela u gol. Kada bi išla prema njemu, ukazao bi se neuništivi „deda“ Stefano Sorentino. Kada je Napoli na početku drugog poluvremena  dobio penal, izgledalo je da kao kraj mučenja. Ali Sorentino brani udarac Mertensa sa bele tačke i baca Napulj u očaj. Bilo je čak i suza na tribinama u tom trenutku. Vrhunac frustracije Napolitanaca se desio u 73. minutu kada je njihov otpadak na pozajmici u Veroni, Emanuele Đakerini asistirao Stepinskom koji pogađa za vođstvo gostiju i Napoli se našao u skoro bezizlaznoj situaciji.

Bio je to jedan od onih dana, kada nikome ništa ne polazi za nogom i kada je mreža protivnika začarana. Napolitanci su kampovali u kaznenom prostoru Letećih magaraca, ali je lopta čudesno skretala na razne strane kada bi krenula ka mreži. Napetost je mogla da se seče nožem kada je usledila totalna opsada Sorentinovg gola. I konačno, Milik u 89. minuta pogađa glavom za izjednačenje i daje impuls života na San Paolu. Ipak, delovalo je da je kasno za preokret.

Iskusni gosti su bili dobro postavljeni pozadi i izbijali lopte čekajući poslednji sudijski zvižduk, a onda je jedna pala na nogu Dijavari koji je pored svih šalje u dalji ugao za erupciju! Srećom ne onu iz Vezuva, nego onu oduševljenja na San Paolu.  
A kuva i u borbi za opstanak. Još šest klubova strepi pored otpisanog Benevnta. Koja dva uz Veštice će u Seriju B, nežemo znati do samog finiša s obzirom kako se situacija razvija. Dva najugroženija iznad fenjeraša Benevwnta su danas ostvarili minimalne pobede i dodatno zakuvali situaciju. Verona je minimalcem oživela nade i uvukla Kaljari u borbu za opstanak, dok je Krotone iskoristio prednost domaćeg terena protiv bezbrižne Bolonje i takođe minimalcem popravio šanse za opstanak. 

Junaci Veronine pobede su bili Romulo koji je iskoristio penal posle igranja rukom Pavoletija i golman Nikolas koji je imao dve čudesne intervencije posle šuteva Pavoletija i Faragoa kada su već svi videli loptu u golu. Trener Pekija je preživeo s obzirom da ga je čekao otkaz ako danas ne pobedi, a Kaljari se neplanirano našao u grotlu borbe za opstanak posle očajnog drugog dela sezone. Krotoneovu seriju poraza je prekinuo volej Simija na centrašut Stojana. Mnogo važna pobeda za Valtera Zengu koji danas iz raznih razloga nije mogao da računa na "pola tima". 

SERIJA A - 31. KOLO:

Torino - Inter 1:0 (1:0)
/Ljajić 36/

Krotone - Bolonja 1:0 (1:0)
/Simi 25/

Napoli - Kjevo 2:1 (0:0)
/Milik 89, Dijavara 90+3 - Stepinski 73/

Verona - Kaljari 1:0 (1:0)
/Romulo 36 pen/

Udineze - Lacio (18.00)
Milan - Sasuolo (20.45)

Odigrano u subotu:

Benevento - Juventus 2:4 (1:2)
/Diabate 24, 51 - Dibala 16, pen. 45+2, pen 74, Kosta 82/

Roma - Fiorentina 0:2 (0:2)
/Benasi 7, Simeone 39/

SPAL - Atalanta 1:1 (1:0)
/Cionek 39 - De Run 78 pen/

Sampdorija - Đenova 0:0

TABELA: Juventus 81, Napoli 77, Roma 60, Inter 59, Lacio (-1) 57, Milan (-1) 51, Fiorentina 50, Atalanta 48, Sampdorija 48, Torino 45, Bolonja 35, Đenova 35, Udineze (-1) 33, Kaljari 29, Kjevo 29, Sasuolo (-1) 29, SPAL 27, Krotone 27, Verona 25, Benevento 13.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar