Павићевић: Притисак је на Звезди, а улог огроман!

"Нико не може да нам одузме наду", каже тренер Морнара уочи треће утакмице полуфиналне серије АБА плеј-офа. Урош Луковић има велику жељу да истрчи на паркет.

Кошарка 01.04.2018 | 17:15
Павићевић: Притисак је на Звезди, а улог огроман!
После сјајног наступа у реваншу полуфинала АБА лиге и спектакуларних партија Дерека Нидама и Немање Врањеша, кошаркаши Морнара спремају се за трећу и одлучујућу утакмицу, која ће дати име другог учесника регионалног финала.

Екипа Михаила Павићевића у Београду ће привести крају припрему за меч пред који су и црвено-бели подигли "борбену готовост" на максимум, мада неће моћи да рачунају на Перу Антића, као одраније и на Немању Дангубића.

Када је у питању "кадровска ситуација" у црногорском клубу, Барани улажу велики труд да се центар Урош Луковић опорави и да заигра на паркету "Пионира".

"Луковић је ван тренажног процеса готово месец дана. Годи његова жеља и воља да помогне екипи, али морамо бити објективни - шансе да заигра су врло мале. Надам се да ћемо имати довољно времена да се одморимо, што је за нас најбитније и да храбро одиграмо утакмицу у Беогаду као што смо одиграли многе током ове сезоне", рекао је Павићевић.

Од сусрета против Звезде Морнар је гостовао у Холандији и доживео пораз којим се опростио од ФИБА Европа купа. Сва пажња била је и тада усмерена ка понедељку и утакмици у "Пиониру".

"Ништа се није променило пред трећу утакмицу, све што сам рекао раније стоји - и тај меч, као и претходна два, зависи од Црвене звезде. Београђани су фаворити, али фаворити који то морају да докажу и на паркету. Нормално, ако нас добију, спортски ћемо честитати. За нас је ово заиста фантастична сезона. Довољно је само рећи да је утакмица Звезде против Реала послужила као припема за мајсторицу у плеј-офу са Морнаром. Тиме је све речено". 

Павићевић је говорио и о улозима оба тима, уз неслагање са оценом да његова екипа нема шта да изгуби.

"Улог је огроман, притисак је велики на нашег ривала, није у питању само ова сезона него и идућа. А нама наду нико не може узети. То што многи кажу да не можемо ништа да изгубимо само нам, по мом мишљењу, одмаже, јер играчи, ако не схвате ту реченицу на прави начин, могу опуштено да уђу у меч. Покушаћу да их убедим да је та неоптерећеност резултатом битна једино ако може да их мотивише да пруже свој максимум. Надам се да ћу успети у томе", додао је Павићевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар