Pavićević: Pritisak je na Zvezdi, a ulog ogroman!

"Niko ne može da nam oduzme nadu", kaže trener Mornara uoči treće utakmice polufinalne serije ABA plej-ofa. Uroš Luković ima veliku želju da istrči na parket.

Košarka 01.04.2018 | 17:15
Pavićević: Pritisak je na Zvezdi, a ulog ogroman!
Posle sjajnog nastupa u revanšu polufinala ABA lige i spektakularnih partija Dereka Nidama i Nemanje Vranješa, košarkaši Mornara spremaju se za treću i odlučujuću utakmicu, koja će dati ime drugog učesnika regionalnog finala.

Ekipa Mihaila Pavićevića u Beogradu će privesti kraju pripremu za meč pred koji su i crveno-beli podigli "borbenu gotovost" na maksimum, mada neće moći da računaju na Peru Antića, kao odranije i na Nemanju Dangubića.

Kada je u pitanju "kadrovska situacija" u crnogorskom klubu, Barani ulažu veliki trud da se centar Uroš Luković oporavi i da zaigra na parketu "Pionira".

"Luković je van trenažnog procesa gotovo mesec dana. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni - šanse da zaigra su vrlo male. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo, što je za nas najbitnije i da hrabro odigramo utakmicu u Beogadu kao što smo odigrali mnoge tokom ove sezone", rekao je Pavićević.

Od susreta protiv Zvezde Mornar je gostovao u Holandiji i doživeo poraz kojim se oprostio od FIBA Evropa kupa. Sva pažnja bila je i tada usmerena ka ponedeljku i utakmici u "Pioniru".

"Ništa se nije promenilo pred treću utakmicu, sve što sam rekao ranije stoji - i taj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali favoriti koji to moraju da dokažu i na parketu. Normalno, ako nas dobiju, sportski ćemo čestitati. Za nas je ovo zaista fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je utakmica Zvezde protiv Reala poslužila kao pripema za majstoricu u plej-ofu sa Mornarom. Time je sve rečeno". 

Pavićević je govorio i o ulozima oba tima, uz neslaganje sa ocenom da njegova ekipa nema šta da izgubi.

"Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti. To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izgubimo samo nam, po mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč. Pokušaću da ih ubedim da je ta neopterećenost rezultatom bitna jedino ako može da ih motiviše da pruže svoj maksimum. Nadam se da ću uspeti u tome", dodao je Pavićević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar