ЛГ ОЛЕД телевизори, будућност телевизије

Као што је некада било око камина, тако је данас главно место окупљања модерне породице – око телевизора. У оба случаја, чари тог дружења јесу управо у заједнички проведеном времену.

Информационе технологије 21.03.2018 | 11:25
ЛГ ОЛЕД телевизори, будућност телевизије
Ипак, да би то време било проведено квалитетно, доживљај који члановима породице нуди телевизор, треба да испуни важан критеријум – врхунски квалитет. Са тим на уму, компанија ЛГ Елецтроницс (ЛГ), лидер на тржишту у категорији ОЛЕД и импресивних СУПЕР УХД телевизора, подигла је доживљај кућне забаве на виши ниво увођењем ТхинQ® технологије вештачке интелигенције и напредних процесора слике у најновије моделе својих ОЛЕД телевизора.

Напредна ТхинQ® технологија омогућава имплементацију стотина гласовних захтева користећи компанијску паметну платформу, као и услуге трећих страна засноване на вештачкој интелигенцији. То значи да можете да тражите информације, слике или видео записе који садрже одређени садржај усменим обраћањем путем даљинског управљача телевизора, попут "прикажи све филмове у којима се појављује овај глумац" или "прикажи ми видео са Мајиног и Марковог венчања".

Тада цела породица, без непотребног замарања и компликованог тражења, може да ужива уз своје омиљене садржаје. ЛГ ТхинQ АИ телевизори подржавају услуге електронског програмског водича (ЕПГ) како би пружили информације у реалном времену или променили на канал који пружа жељени садржај. Тако је могуће упутити телевизор да "тражи саундтрек за овај филм“ или да "искључи ТВ по завршетку ове емисије“ без истицања имена програма или помињања одређеног времена.

ОЛЕД телевизори компаније ЛГ за 2018. годину долазе са функцијом 4К Цинема ХДРкоја пружа биоскопско искуство у дому корисника, независно од формата. Ови телевизори подржавају и Адванцед ХДР бy Тецхницолор, а тиме и већину популарних ХДРформата и процесирају ХДР слику детаљно, оквир по оквир. Сви модели нуде и Долбy Атмос звук за најбољи могући аудио-визуелни ужитак у кућној атмосфери и њеној апсолутној удобности. 

ТхинQ телевизори компаније ЛГ такође функционишу као чвориште за паметни дом, пружајући приступ другим паметним уређајима који нам олакшавају живот и остављају више времена за опуштање.

Само неки од бројних уређаја су роботски усисивачи, клима уређаји, пречишћивачи ваздуха, паметно осветљење и паметни звучници који могу да се повежу на телевизор користећи Wи-Фи или Блуетоотх. Иако још увек звучи као далека будућност, ЛГ је ову јединствену погодност креирао и унапредио тако да пружи уживање у правом смислу те речи. 

Додатно, најновији α (Алпха) 9 процесор компаније ЛГ који покреће ЛГ ОЛЕД телевизоре, заслужан је за додатна побољшања слике, која се и пре њих сматрала најбољом. ЛГ Нано ЦеллТМ СУПЕР УХД телевизори користе Фулл-Арраy Лоцал Димминг (ФАЛД) позадинско осветљење како би пружили дубљу црну и побољшане остале боје, као прави угођај за све љубитеље квалитетне кућне забаве, јер ништа мање није довољно добро.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар