LG OLED televizori, budućnost televizije

Kao što je nekada bilo oko kamina, tako je danas glavno mesto okupljanja moderne porodice – oko televizora. U oba slučaja, čari tog druženja jesu upravo u zajednički provedenom vremenu.

Informacione tehnologije 21.03.2018 | 11:25
LG OLED televizori, budućnost televizije
Ipak, da bi to vreme bilo provedeno kvalitetno, doživljaj koji članovima porodice nudi televizor, treba da ispuni važan kriterijum – vrhunski kvalitet. Sa tim na umu, kompanija LG Electronics (LG), lider na tržištu u kategoriji OLED i impresivnih SUPER UHD televizora, podigla je doživljaj kućne zabave na viši nivo uvođenjem ThinQ® tehnologije veštačke inteligencije i naprednih procesora slike u najnovije modele svojih OLED televizora.

Napredna ThinQ® tehnologija omogućava implementaciju stotina glasovnih zahteva koristeći kompanijsku pametnu platformu, kao i usluge trećih strana zasnovane na veštačkoj inteligenciji. To znači da možete da tražite informacije, slike ili video zapise koji sadrže određeni sadržaj usmenim obraćanjem putem daljinskog upravljača televizora, poput "prikaži sve filmove u kojima se pojavljuje ovaj glumac" ili "prikaži mi video sa Majinog i Markovog venčanja".

Tada cela porodica, bez nepotrebnog zamaranja i komplikovanog traženja, može da uživa uz svoje omiljene sadržaje. LG ThinQ AI televizori podržavaju usluge elektronskog programskog vodiča (EPG) kako bi pružili informacije u realnom vremenu ili promenili na kanal koji pruža željeni sadržaj. Tako je moguće uputiti televizor da "traži saundtrek za ovaj film“ ili da "isključi TV po završetku ove emisije“ bez isticanja imena programa ili pominjanja određenog vremena.

OLED televizori kompanije LG za 2018. godinu dolaze sa funkcijom 4K Cinema HDRkoja pruža bioskopsko iskustvo u domu korisnika, nezavisno od formata. Ovi televizori podržavaju i Advanced HDR by Technicolor, a time i većinu popularnih HDRformata i procesiraju HDR sliku detaljno, okvir po okvir. Svi modeli nude i Dolby Atmos zvuk za najbolji mogući audio-vizuelni užitak u kućnoj atmosferi i njenoj apsolutnoj udobnosti. 

ThinQ televizori kompanije LG takođe funkcionišu kao čvorište za pametni dom, pružajući pristup drugim pametnim uređajima koji nam olakšavaju život i ostavljaju više vremena za opuštanje.

Samo neki od brojnih uređaja su robotski usisivači, klima uređaji, prečišćivači vazduha, pametno osvetljenje i pametni zvučnici koji mogu da se povežu na televizor koristeći Wi-Fi ili Bluetooth. Iako još uvek zvuči kao daleka budućnost, LG je ovu jedinstvenu pogodnost kreirao i unapredio tako da pruži uživanje u pravom smislu te reči. 

Dodatno, najnoviji α (Alpha) 9 procesor kompanije LG koji pokreće LG OLED televizore, zaslužan je za dodatna poboljšanja slike, koja se i pre njih smatrala najboljom. LG Nano CellTM SUPER UHD televizori koriste Full-Array Local Dimming (FALD) pozadinsko osvetljenje kako bi pružili dublju crnu i poboljšane ostale boje, kao pravi ugođaj za sve ljubitelje kvalitetne kućne zabave, jer ništa manje nije dovoljno dobro.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar