ФА Куп: Шпанци кроз продужетке одвели Челси до Вемблија!

Фудбалери Челсија прикључили су се Манчестер јунајтеду, Тотенхему и Саутемптону у полуфиналу ФА Купа.  Челси се мучио два сата, па се обрадовао жребу! Шпанци одвели "плавце" у полуфинале ФА Купа.

Фудбал 18.03.2018 | 21:15
ФА Куп: Шпанци кроз продужетке одвели Челси до Вемблија!
У дуелу два последња шампиона Енглеске Челси је савладао Лестер 2:1, после продужетака на гостовању на Кинг Пауер стадиону.

"Плавци" су повели преко Алвара Морате у 42. минуту, Вилијан је повукао контранапад са своје половине терена, а онда фантастично пронашао Шпанца између двојице дефанзиваца Лестера.

Мората је експресно стигао до шеснаестерца и рутински савладао Каспера Шмајхела пребацивши лопту преко Данца.

У наставку меча Лестер је преузео контролу јурећи изједначење, да одличну шансу у 53. минунту пропушта Варди, послео је лопту главом преко гола из сјајне позиције.

Међутим, најбољи стрелац "Лисица" успева да савлада Тибоа Куртоу 15 минута пре краја меча. Након што му је шут после убацивања лопте са десне стране изблокиран, Вили Кабаљеро брани шут Ибори, али се лопта одбија до Вардија који је закуцава у мрежу.

Три минута пре краја утакмице Мората је имао још једну ситуацију један на један са Шмајхелом, али син легендарног голмана Манчестер јунајтеда Петера овај пут излази као победник и одводе меч у продужетке.

Након тврде борбе у првом, Челси решава меч почетком другог додатног периода. Нголо Канте је послао центаршут искоса са леве стране у срце казненог простора где сјајно скаче Педро Родригес и главом лопту удара тик испред Шмајхела и шаље је у гол.

После 120, и више, минута фудбала у Лестеру - Челси је полуфиналу ФА Купа!

То је једино још такмичење у коме Челси има шансу да освоји трофеј ове године, а за тријумф су били заслужни шпански фудбалери Мората и Педро, док је за "лисице" погодио Варди - 1:2 на "Кинг Пауер" стадиону.

Екипа Антонија Контеа поштено се намучила да би се нашла међу четири најбоље екипе које ће играти на Вемблију, а чинило се да ће лакше до тог места након што је Алваро Мората у 42. минуту меча коначно прекинуо своју серију утакмица без гола.

Први пут у 2018. години Шпанац је постигао гол, његов 13. ове сезоне, а после 13 мечева "суше". Вилијан га је одлично "избацио" у контри, он се лепо наместио и погодио даљи угао гола који је чувао Каспер Шмајхел.

Имао је и неколико промашаја, а Џејми Варди је то казнио.

Сјајни нападач Лестера најбоље се снашао након гужве испред Вилија Кабаљера у 76. минуту и донео изједначење, касније и продужетке на "Кинг Пауер" стадиону.

Гледали смо праву "успаванку" све до 105. минута када је нико други него Н'Голо Канте послао центаршут на Педра, а омалени шпански фудбалер најбоље се снашао између два штопера Лестера и голмана Шмајхела и главом послао лопту у мрежу.

Одмах је обављен и жреб ФА Купа, а осим Челсија у "куглицама" су Саутемптон, Манчестер јунајтед и Тотенхем...

"Плавци" су имали "среће" пошто су извукли Саутемптон, екипу која се истовремено и грчевито бори за опстанак, док је други пар дакле Манчестер јунајтед - Тотенхем, који се већ одомаћио на "Вемблију" на коме се традиционално играју ове утакмице.

ФА Куп, четвртфинале:

Лестер – Челси 1:2 (1:1) продужеци
Варди 76 – Мората 42, Педро 105

Виган – Саутемптон 0:2 (0:0)
Хојберг 62, Седик 90+1

Субота:

М. Јунајтед – Брајтон 2:0 (1:0)
Лукаку 37, Матић 84

Свонси – Тотенхем 0:3 (0:2)
Ериксен 11, 62, Ламела 45+1

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар